Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
14.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Joachim Löw Nemčija nogomet selektor

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 14.29

6 let, 6 mesecev

Löw selektor elfa do 2020 ter v lovu za rekordom Schöna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Joachim Löw | Foto Reuters

Foto: Reuters

Joachim Löw, selektor aktualnih svetovnih prvakov Nemcev, je sodelovanje z nemško nogometno zvezo (DFB) podaljšal še do leta 2020, je danes potrdila nemška zveza.

DFB je že potrdila novice, s čimer se je uresničila velika želja predsednika zveze Reinharda Grindela, ki pred kratkim dejal, da je želja po nadaljevanju sodelovanja velika. "Vedno sem govoril, da je Joachim Löw najboljši trener, kar jih lahko dobimo," je dejal predsednik nemške zveze.

Šestinpetdesetletni strateg je vodenje strokovnega štaba elfa prevzel leta 2006, kar pomeni, da bo na klopi nemškega kolektiva tako na SP v Rusiji, kjer bodo Nemci skušali ubraniti naslov svetovnih prvakov, ter na naslednjem evropskem prvenstvu leta 2020, kjer bodo skušali popraviti vtis z letošnjega Eura v Franciji. Nemčija je na evropskem prvenstvu razočarana izpadla v polfinalu, kjer jo je ugnala gostiteljica Francija.

Če bo Löw tudi dejansko ostal do konca novega mandata, bo vsega skupaj selektor nemške nogometne reprezentance 14 let, kar pomeni, da se bo po rekordnem stažu izenačil s slovitim Helmutom Schönom, ki je bil strateg takratne Zvezne republike Nemčije od 1964 do 1978.

Joachim Löw | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Imamo vizijo o tem, kaj bi kazalo spremeniti, tako da je podaljšanje moje pogodbe ravno sovpadlo s tem procesom. Seveda sem si za cilj postavil ponoviti našo zelo uspešno zgodbo iz Ria, imam pa še en zelo velik oseben cilj, želel bi Nemčijo popeljati do naslova evropskega prvaka," je bil na novinarski konferenci v Frankfurtu po podpisu podaljšanja pogodbe poln smelih načrtov Löw.

Ob tem je brez kančka dvoma dodal: "Ko tako glava kot srce oba rečeta da, hkrati, ni bilo kaj pretirano za pomišljati. Čutim enako mero motivacije kot na začetku mojega delovanja, s strani zveze pa še vedno čutim enako stopnjo zaupanja. Res mi predstavlja v veliki užitek delati s to ekipo in s temi igralci."

Löw, ki je z Die Mannschaft začel sodelovati, potem ko je bil dve leti pomočnik Jürgena Klinsmanna, bo po napovedih nemških medijev v skladu z novo pogodbo na leto prejemal plačilo v višini štirih milijonov evrov, kar je skoraj milijon evrov več, kot je dobival na podlagi starega dogovora.

Ne spreglejte