Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 12. 2015,
21.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Louis van Gaal Manchester United novinarji

Sreda, 23. 12. 2015, 21.47

7 let, 12 mesecev

Louis van Gaal dal misliti novinarjem: Postrezite si z vinom in pito, zbogom (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po večdnevnem medijskem linču je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal stopil pred sedmo silo in pričakovano ni bil dobre volje. Vseeno je vse skupaj speljal, kot to zna le neposredni Nizozemec.

Po treh zaporednih porazih, nazadnje je Manchester izgubil v soboto proti Norwichu, so se angleški mediji z vso močjo spravili na Nizozemca, ki so ga v mnogih zapisih odpisali in ga kar sami odpustili. Resnica je malce drugačna. To jim je dal jasno vedeti tudi izkušeni 64-letni trener.

"Sprašujem se, ali v tem prostoru res nihče ne čuti potrebe, da bi se mi morda opravičil. Bil sem že odpuščen, vsaj tako sem prebral. Tudi moj kolega (Jose Mourinho, op. p.) je bil že tukaj. Ali mislite, da res hočem govoriti z vami? Če ne bi bilo tega v pravilniku premier lige, zagotovo ne bi sedel tukaj," je bil vidno užaljen nizozemski trener. "Kako mislite, da se je po teh zapisih počutila moja žena, moji vnuki, prijatelji? Klicali so me in me spraševali, kaj se dogaja," je puhal.

"V tem tednu sem naredil mnogo intervjujev z igralci, z mojimi trenerji, naredil vse, kar je treba, da dvignem ekipo. Pri vseh sem se počutil dobrodošlo in mislim, da me še vedno vsi podpirajo. Ravno obratno je bilo pri vas, medijih. A po svoje vas razumem, res nismo v dobrem položaju, a pred štirimi tedni smo bili prvi na lestvici premier lige in v naslednjih štirih smo lahko spet tam," je monolog nadaljeval van Gaal in novinarjem tako rekoč ni pustil do besede.

"Pisali ste o stvareh, o katerih niste imeli nobenih dokazov in so bile čista izmišljotina. Moral sem odgovarjati na vprašanja Alexa Fergusona, Davida Gilla in Eda Woodwoarda in to mi ni bilo všeč. Zdaj pa moram odgovarjati na vaša vprašanja?"

"Mislim, da ne bo šlo. Lahko rečem le, da so naše misli že pri Stoke Cityju. Želim vam srečen božič, mogoče vam zaželim še srečno novo leto, če se še vidimo. Tam imate vino in pito, postrezite si, zbogom," je sklenil in po manj kot petih minutah novinarske konference odšel ter pustil novinarje v negotovosti in s slabo vestjo. Kljub temu da imajo vse niti v sbojih rokah in ga metaforično rečeno lahko sežgejo na grmadi, je spretni Nizozemec spet svoje delo opravil, kot zna le on – mojstrsko.

Manchester United takoj po božiču čaka težko gostovanje na Britannii pri Stoku, čez dva dneva bodo doma gostili Chelsea, drugega januarja pa na Old Trafford prihaja še Swansea.

Rdeči vragi po 17. krogih na petem mestu za vodilnim Leicester Cityjem zaostajajo že devet točk.

Ne spreglejte