Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
7. 11. 2012,
12.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov

Sreda, 7. 11. 2012, 12.35

7 let, 12 mesecev

Lille lovi zadnji vlak v Münchnu, Bate na vroči Mestalli

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V izenačeni skupini F bo po četrtem krogu mnogo več jasnega. Tokrat sta na papirju velika favorita gostitelja Bayern in Valencia. Ima beloruska senzacija v rokavu še kakšno presenečenje?

Bayern v domačem prvenstvu melje vse pred sabo, nazadnje so v soboto s 3:0 odpihnili vroči Hamburg. S strani trenerja Juppa Heynckesa ne gre pričakovati veliko rotacij, pa vendarle, v sredini obrambe bi se namesto Badstuberja lahko znašel Dante, ki bi tako zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu. Zaradi bolezni bi lahko v konici napada Hrvata Maria Mandžukića zamenjal Claudio Pizarro. Povsem drugače je pri Lillu, kjer vlada prava bolnišnica. Na zadnji prvenstveni tekmi sta jo skupila Mathieu Debuchy in Marko Basa, ki sta se tako na bolniškem listu pridružila Idrissu Gueyeu, Ryanu Mendesu, Lucasu Digneu in Adamu Sourmaoroju.

Münchenčani so na prvi njuni tekmi v Franciji zmagali z 1:0, na lestvici pa z enakim številom točk kot Valencia in Bate zasedajo tretje mesto. Po spodrsljaju proti Belorusom si novega ne smejo privoščiti, za Francoze pa bo drevi trenutek resnice, saj bi ob novem porazu že pomahali v slovo ligi prvakov. ''Moja ekipa igra odlično, po tem, kar smo prikazali v soboto, sem izredno zadovoljen. Franck Ribery je lahko zgled vsem, odlično napada in neprestano nevaren za nasprotnikova vrata, obenem pa tudi neprestano pomaga obrambi. Prva tekma v Franciji je bila težka, zmagali smo le z 1:0. Lille je pokazal veliko voljo in izjemno disciplino v obrambi. Podobno tekmo pričakujem tudi danes,'' je pred tekmo dejal trener Bavarcev Jupp Heynckes.

''V Münchnu bomo morali tvegati. Ne gremo na izlet in se nočemo vrniti praznih rok, ne da bi naredili vse, kar je v naši moči. Nogomet je igra, kjer lahko vsak premaga vsakogar. Zavedamo se, da smo v slabem položaju in da je to naša zadnja priložnost,'' je svoje razmišljanje pred tekmo delil Rudi Garcia, trener Lilla.

Belorusi še vedno sanjajo o izjemnem Soldadu

Po slabem začetku sezone Valencia očitno prihaja v tisto pravo formo, kar za Bate ni ravno najboljša informacija. Konec tedna je Valencia v derbiju premagala do tedaj še neporaženi Atletico z 2:0, pred dvema tednoma pa je brez težav s 3:0 zmagala tudi v Minsku. Po statistiki sodeč bi drevi na domačem štadionu Valencia morala zabeležiti nove tri točke. Pri ''netopirjih'' še vedno ni nared Sergio Canales, prav tako je še vedno na bolniški Pablo Piatti, v osrčje obrambe pa se vrača Adil Rami. Belorusi so v Španijo pripotovali le brez Alexandra Pavlova, ki manjka zaradi kartonov. Njegovo mesto bo v prvi postavi zasedel Renan Bressan.

Valencia je na domačem terenu v ligi prvakov neporažena že sedem tekem, nazadnje so jih na Mestalli premagali nogometaši Manchester Uniteda leta 2010. Ta podatek pred tekmo z optimizmom navdaja tudi domačega trenerja, Mauricia Pellegrina: ''Tekma bo za nas zelo pomembna, saj je v skupini še vse odprto. Kar tri moštva imajo enako številko točk. Za nas šteje le zmaga, saj bi v nasprotnem primeru bili v nezavidljivem položaju. Po zmagi nad Ateticom bomo imeli navijače znova na svoji strani. Vemo, da v ligi prvakov ni slabih ekip, zato bo treba dati vse od sebe, če hočemo priti do želenega rezultata.'' Na prvi medsebojni tekmi v Minsku je s tremi zadetki blestel španski reprezentant Roberto Soldado, ki bo glavno orožje domačinov tudi tokrat.

Kako pred tekmo razmišljajo v taboru ekipe Bate? ''Za moje igralce me ne skrbi. Vsi, ki so prišli v Španijo, so izjemno motivirani in pripravljeni za borbo. Ne bomo smeli pokazati nobene šibkosti in moramo izkoristiti vsako napako, ki nam jo ponudi Valencia. Vsak trener bi si v svojem moštvu želel igralca kova Soldado, zato bo naš glavni cilj zaustaviti tega odličnega napadalca. V skupini je še vse odprto, je pa res, da nas lahko vsaka točka na koncu stane napredovanja,'' pravi strateg Viktor Gončarenko.

Ne spreglejte