Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
18.07

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Saša Kolman Dominika Čonč slovenska ženska nogometna reprezentanca

Torek, 26. 9. 2023, 18.07

7 mesecev

Liga narodov, nogometašice (2. krog)

Slovenke iz Zenice s točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska ženska nogometna reprezentanca | Slovenke so prišle do točke. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenke so prišle do točke.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v ligi B in skupini 4 v Zenici z Bosno in Hercegovino igrala 1:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana naslednji tekmi čakata konec oktobra, obe proti Belorusiji.

slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Zgodbo z novim selektorjem Slovenke začele s porazom

Bosna in Hercegovina : Slovenija 1:1 (1:0)

Nogometni center, sodnice: Grigone, Ramanauskiene in Jonikaite (vse Litva).
Strelki: 1:0 Nikolić (40.), 1:1 Zver (59.).
BiH: Faković, Kršo (od 84. Krajšumović), Šabanagić, Milinković, Slišković, Aida Hadžić, Jelčić (od 62. Spasojević), Gavrić (od 90+5. Kapetanović), Ekić (od 62. Gačanica), Nikolić, Aleksić.
Slovenija: Meršnik, Kolbl (od 83. Rogan), Agrež, Golob, Eržen, Korošec (od 60. Ivanuša), Čonč, Makovec, Prašnikar, Kramžar (od 90+2. Kajzba), Zver.
Rumeni kartoni: Milinković, Slišković, Šabanagić; Kramžar.
Rdeči karton: Slišković (48.).

Slovenskim igralkam tudi na drugi tekmi lige narodov ni uspelo vpisati želene zmage. A za razliko od tekme s Češko so tokrat le vpisale prvo točko, možnosti pa so bile še za kaj več, saj so večji del drugega polčasa igrale z igralko več, dvakrat pa tudi zatresle okvir vrat. Slovenke so sicer z BiH igrale tretjo medsebojno tekmo, na teh imajo po zmago, neodločen izid in poraz.

Selektor Kolman je tekmo začel s skoraj identično postavo kot obračun s Češko, le v zvezni vrsti je Manjo Rogan zamenjala Dominika Čonč. Ta je bila dokaj izenačen boj v prvem polčasu, v katerem je bilo 4:3 v strelih za domače, v 40. minuti pa so gostiteljice povedle, potem ko je zadela Milena Nikolić.

Slovenska vrsta je kmalu po začetku drugega polčasa imela igralko več na igrišču, saj je v domači ekipi Gloria Slišković v 48. minuti po prekršku nad Laro Prašnikar dobila drugi rumeni in posledično rdeči karton.

Mateja Zver je izenačila na 1:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mateja Zver je izenačila na 1:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Kmalu zatem je Zara Kramžar zadela okvir vrat, Mateja Zver pa je po podaji Lare Prašnikar izid izenačila v 59. minuti. To pa je bil tudi končni izid tekme, čeprav je Sara Makovec tik pred koncem tekme še enkrat zatresla okvir vrat domače ekipe.

Slovenke bodo ob že omenjenih tekmah Belorusijo v zadnjih dveh krogih 1. decembra gostile BiH, za konec pa 5. decembra igrale na Češkem.

V ligi B je skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja, najboljše tretjeuvrščene iz lige B pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C.

Najslabša tretjeuvrščena ekipa iz lige B bo neposredno izpadla v najnižjo ligo, ligo C. Dodatne kvalifikacijske tekme bodo tako kot finalni del februarja 2024.

Liga narodov (Ž), 2. krog:

Lestvica:
1. BiH         2  1  1  0  3:2  4
2. Češka       2  2  0  0  4:1  6
3. Slovenija   2  0  1  1  1:3  1
4. Belorusija  2  0  0  2  2:4  0

Ne spreglejte