Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Giuseppe Rossi Fiorentina Josip Iličić Mario Gomez Livorno

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 10.17

8 let

Leto, ki prinaša svetovno prvenstvo, je začel z neverjetno smolo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fiorentina nima sreče. Jeseni je zaradi poškodb dolgo časa pogrešala nemškega reprezentančnega asa Maria Gomeza, zdaj bo za dalj časa ostala brez prvega strelca serie A Giuseppeja Rossija.

Vijolice iz Firenc so v nogometno leto 2014 resda vstopile z načrtovano zmago nad Livornom, ob kateri je 62 minut pomagal tudi Josip Iličić, a so tudi izgubile najboljšega napadalca. Prvi strelec italijanskega prvenstva Giuseppe Rossi, ki je imel v preteklosti ogromne težave z desnim kolenom, je v dvoboju z branilcem Livorna utrpel poškodbo na nepravem mestu.

Poškodbo je staknil na desnem kolenu, ki je bilo že dvakrat operirano. Zdaj bo očitno že tretjič, strelca 14 zadetkov v tej sezoni pa najverjetneje čaka dolgo okrevanje. Osmoljenec nedeljskega srečanja je v ponedeljek opravil podrobnejši pregled, ki je razkril, da si ni strgal vezi, bo pa zaradi poškodbe druge stopnje sprednje kolenske vezi vseeno primoran počivati kar nekaj časa. Zaradi težav v preteklosti je izgubil že dve sezoni igranja. Napadalec, ki se je rodil v ZDA, se je odpravil v Vail, kjer ga bo pregledal dr. Richard Steadman. Zaradi poškodbe bi lahko pod vprašaj prišel tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Predsednik Fiorentine Andrea Della Valle je nogometaša, ki je z grobim prekrškom poškodoval najboljšega strelca serie A, označil za krvoločno veverico, trener vijolic Vincenzo Montella pa je bil šokiran, da se mu po tekmi sploh ni opravičil.

Branilec Livorna Leandro Rinaudo je pozneje podal svojo razlago. "To je bil povsem normalen prekršek. Na igrišču se nisem opravičil Rossiju, ker sem protestiral pri sodniku. Po tekmi sem želel stopiti do Rossija in se mu opravičiti, a je bila tolikšna gneča, da nisem mogel stopiti do njega. To bom storil v prihodnjih dneh," je za Sky Sport dejal Rinaudo, ki je za prekršek prejel rumeni karton. Rossi je moral iz igre v 71. minuti, ko je bil že postavljen končni rezultat 1:0 za Fiorentino.

Sreča v nesreči Fiorentine je, da se na igrišče po večmesečni odsotnosti vrača Nemec Mario Gomez, ki bi lahko zapolnil vrzel zaradi odsotnosti najbolj razigranega napadalca.

Ne spreglejte