Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 4. 2019,
23.18

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Natisni članek

Kenan Fatkić Kevin Kampl Petar Stojanović Rajko Rep Alen Ožbolt Tim Matavž Benjamin Verbič Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Četrtek, 25. 4. 2019, 23.18

5 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Fantastični Iličić odhaja v Rim! Evropa priča noremu slovenskemu fenomenu. #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

V finale pokalnega tekmovanja se je med tednom na prizoriščih po Evropi uvrstilo kar šest slovenskih nogometnih legionarjev. To so Kevin Kampl v Nemčiji, Petar Stojanović na Hrvaškem, Alen Ožbolt v Bolgariji, Kenan Fatkić v Švici, Rajko Rotman v Turčiji in kot zadnji Josip Iličić v Italiji, ki se je pri domači zmagi Atalante z 2:1 nad Fiorentino izkazal z zadetkom ter podajo za zmagoviti gol.

Slovenski trener na delu v tujini:

Luka Elsner želi zadržati prvo mesto

Luka Elsner z Union Saint-Gilloisejem vodi v skupini za nastop v Evropi. | Foto: Sportida Luka Elsner z Union Saint-Gilloisejem vodi v skupini za nastop v Evropi. Foto: Sportida

Mladi slovenski trener Luka Elsner je v tej sezoni z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem nase opozoril v pokalu, kjer je izpadel šele v polfinalu, v skupinskem delu druge lige pa je osvojil tretje mesto. Zdaj bi lahko presenetil še v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer mu gre odlično, saj je v uvodnih petih tekmah osvojil kar 13 točk in vodi na lestvici. Prvo mesto skupine B prinaša nadaljevanje boja za Evropo, vstop v polfinale play-offa, zato je podvig drugoligaša deležen še toliko večje pozornosti in veljave.

V soboto bo v šestem krogu posebne kvalifikacijske skupine ob 20. uri gostoval pri Waasland-Beverenu, ki ga je 6. aprila na domačih tleh nadigral s kar 5:1. Union je pod vodstvom Slovenca nepremagljiv že več kot dva meseca. Zadnji poraz je doživel 16. februarja.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria bo v prvi italijanski ligi prihodnjič na delu v nedeljo, ko bo v 34. krogu ob 18. uri gostila rimski Lazio. Slovenski vratar v tej sezoni še ni branil za moštvo iz Genove.

Matic Kotnik: Panionios se pripravlja na dvoboj zadnjega kroga grškega prvenstva, ko bo v nedeljo ob 18. uri gostoval pri tekmecu Asteras Tripolis. Nekdanji vratar Celja ima težave s poškodbo roke, zaradi katere ni branil že več kot mesec dni.

V prvem polčasu je Jana Oblaka premagal nekdanji soigralec Kevin Gameiro. | Foto: Reuters V prvem polčasu je Jana Oblaka premagal nekdanji soigralec Kevin Gameiro. Foto: Reuters

Jan Oblak: Atletico Madrid je v derbiju 34. kroga španskega prvenstva v sredo na štadionu Wanda Metropolitano premagal Valencio (3:2) in s tem preložil proslavljanje naslova v Barceloni. Oblak je branil vso tekmo in prispeval dve obrambi. Zelo se je izkazal zlasti v 60. minuti, ko je ustavil strel Carlosa Solerja. Rdeče-beli štiri kroge pred koncem za Katalonci zaostajajo devet točk. Atletico je s tem nadaljeval niz neporaženosti proti Valencii, ki v španskem prvenstvu traja že devet tekem (šest zmag in trije remiji).

Škofjeločan, ki je pred kratkim podaljšal sodelovanje z Atleticom, je branil na jubilejni 150. tekmi španskega prvenstva. Na omenjenih srečanjih je prejel le 90 zadetkov, tako da se lahko pohvali z izjemnim povprečjem 0,60 prejetega zadetka na dvoboj. V tej sezoni je v španskem prvenstvu v 34 nastopih prejel 23 golov, daleč najmanj izmed vseh prvih vratarjev španskih prvoligašev, tako da je vedno bližje ponovni, že četrti zaporedni nagradi zamora. Ta gre ob koncu sezone v roke vratarja z najmanj prejetimi zadetki v ligi.

Vrhunci tekme v Madridu, obramba Oblaka pri strelu Solerja pri 9:10:

O tem, kako zelo ga ceni trener Diego Simeone, pričajo besede s torkove novinarske konference pred tekmo z Valencio: "Jan je najverjetneje najboljši vratar na svetu. Njegovo podaljšanje pogodbe z Atleticom prinaša veliko zadovoljstva tako klubu kot tudi navijačem, saj je izjemen nogometaš. To je prekrasna novica za klub,'' je dejal argentinski strateg, ki se mu z Los Colchoneros v tej sezoni nasmiha ''naslov'' španskega podprvaka.

Branilci:

Jure Balkovec: Hellas Verona bo na delu v soboto, ko bo v 33. krogu druge italijanske lige gostovala pri Pescari.

Miha Blažič: Ferencvaroš ima štiri kroge pred koncem madžarskega prvenstva kar 11 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Vidijem, tako da je povsem blizu jubilejnega 30. naslova državnega prvaka, prvega po letu 2016. V soboto bo ob 19.30 gostoval pri Honvedu, prvak pa bi lahko postal že prej, če Vidi (začetek ob 17. uri) ne bi doma premagal Akademije Puškaš, za katero občasno nastopa tudi levi slovenski bočni branilec Dejan Trajkovski.

Bojan Jokić: Ufa je na gostovanju pri Rubinu v Kazanu v sredo osvojila točko (1:1), s katero ostaja zasidrana na 14. mestu, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. Kapetan slovenske reprezentance je odigral vso tekmo.

Miha Mevlja: Rostov, ki se poteguje za Evropo, a mu v zadnjem času ne gre najbolje, je v sredo gostil moskovski Lokomotiv in ostal brez točk (1:2). Primorec je odigral vso tekmo, Rostov pa ostaja na osmem mestu.

Nemanja Mitrović: na Poljskem poteka drugi del sezone. Jagiellonia Bialystok, ki si je priborila nastope v ligi za prvaka, je v torek gostovala pri Cracovii v Krakovu in zmagala z 1:0. To je bil neposreden obračun za Evropo, saj so se rumeno-rdeči utrdili na četrtem mestu. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: Bočni branilec, ki je prejšnji mesec zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020, bo v prvi turški ligi s Konyasporom na delu šele prihodnji ponedeljek, ko se bo pomeril z Galatasarayjem.

Petar Stojanović je z Dinamom osvojil že svoj tretji naslov hrvaškega prvaka, z Zagrebčani pa se je uvrstil tudi v finale pokala, kjer se bo udaril z Rijeko. | Foto: Reuters Petar Stojanović je z Dinamom osvojil že svoj tretji naslov hrvaškega prvaka, z Zagrebčani pa se je uvrstil tudi v finale pokala, kjer se bo udaril z Rijeko. Foto: Reuters

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je novi (stari) hrvaški prvak. Modri iz hrvaške prestolnice so postali državni prvaki že 20-krat v zgodovini samostojne Hrvaške (12-krat v zadnjih 13 sezonah). Naslednji veliki cilj zagrebškega velikana je osvojitev pokalnega naslova. V torek so se v polfinalu udarili z Osijekom. Žreb jim je namenil prednost domačega igrišča. To so izkoristili in dvoboj na štadionu Maksimir dobili z 2:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Dinamo se bo v finalu pomeril z Rijeko, ki je bila v drugem polfinalu boljša od Interja z 2:1.

Aljaž Struna: Houston Dynamo bo v severnoameriški profesionalni ligi MLS prihodnjič na delu v nedeljo, ko bo v goste sprejel Columbus Crew.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta bo v ciprskem prvenstvu v skupini za obstanek dejaven šele 5. maja, ko ga čaka obračun s Pafosom.

Vezisti:

Jaka Bijol je v 13. minuti z natančnim strelom z desno nogo zatresel mrežo Anžija in tlakoval moskovskemu CSKA pot do domače zmage. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jaka Bijol je v 13. minuti z natančnim strelom z desno nogo zatresel mrežo Anžija in tlakoval moskovskemu CSKA pot do domače zmage. Foto: Guliverimage/Getty Images

Jaka Bijol: CSKA Moskva je v ruskem prvenstvu po zmagi v 25. krogu nad Anžijem iz Mahačkale (2:0), ki je pred finančnim zlomom, poskočil na tretje mesto in prehitel Krasnodar. Mladi Slovenec se je znašel v prvi enajsterici in se izkazal. V 13. minuti je izkoristil podajo Hrvata Nikole Vlašića in se vpisal med strelce. To je bil njegov drugi zadetek v ruskem prvenstvu v tej sezoni, oba je dosegel v spomladanskem delu prvenstva.

Zadetek Jake Bijola:

Damjan Bohar: Zaglebie Lubin je v drugi tekmi drugega dela poljskega prvenstva, v ligi za prvaka, kjer nastopa osem najboljših klubov po prvem delu, v torek gostoval pri Piastu v Gliwicah in ostal praznih rok (0:1). Prekmurec, ki je v tej sezoni na Poljskem dosegel že sedem zadetkov, je odigral 71 minut.

Domen Črnigoj: Četrtouvrščeni Lugano bo v prvi švicarski ligi prihodnjo tekmo odigral v nedeljo, ko bo ob 18. uri gostoval pri prvaku Young Boys v Bernu.

Jon Gorenc Stanković: Huddersfield Town je že pred časom ostal brez vseh možnosti za obstanek v elitni angleški premier ligi. Med tednom bo prost, v petek pa ga čaka gostovanje, na katerega bo pozorna vsa angleška javnost, saj bo gostoval na Anfieldu pri Liverpoolu, velikem kandidatu za naslov prvaka. To bo uvodna tekma 36. kroga angleškega prvenstva.

Josip Iličić bo z Atalanto zaigral 15. maja v velikem finalu v Rimu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić bo z Atalanto zaigral 15. maja v velikem finalu v Rimu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Josip Iličić: Atalanta je v četrtek priredila navijačem izjemno veselje. Vzdušje na stadionu Atleti Azzurri je bilo veličanstvo, sreča po izjemno pomembni zmagi nad Fiorentino (2:1) pa ogromna. Atalanta si je zagotovila nastop v velikem finalu italijanskega pokala. Ostaja v igri za pokalno lovoriko, ki jo bo skušala osvojiti 15. maja na slovitem Olimpicu v Rimu proti Laziu. Roma je v zadnjem obdobju že nekajkrat vabila Iličića v večno mesto, a je Kranjčan raje ostal zvest Atalanti. Zdaj si je zagotovil eno največjih klubskih tekem v bogati karieri, ko bo sredi maja na Olimpijskem stadionu skušal osvojiti prvo klubsko lovoriko, odkar se dokazuje v tujini. V Sloveniji je že bil pokalni zmagovalec z Interblockom, zdaj ima možnost, da se s pokalnim naslovom osladi tudi v Italiji.

Zadetek in asistenca Josipa Iličića:

Da bo to srečen dan za gostitelje, je nakazala že odločitev trenerja Giana Piera Gasperinija, ki je Iličića uvrstil v začetno enajsterico. To je pomenilo, da so bolečine v kolenu, zaradi katerih v zadnjem obdobju ni mogel udarjati žoge tako, kot bi si sam želel, popustile. Jojo je v ponedeljek blestel na derbiju v Neaplju, kjer je v drugem polčasu pomagal do velikega preobrata nad Napolijem (iz 0:1 na 2:1). Tudi tokrat se je poslužil podobnega scenarija, saj je Fiorentina hitro povedla.

Josip Iličić je imel v začetku sezone ogromne težave z zdravjem, po tem, ko jih je odpravil, pa se je znašel v življenjski formi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je imel v začetku sezone ogromne težave z zdravjem, po tem, ko jih je odpravil, pa se je znašel v življenjski formi. Foto: Guliverimage/Getty Images Za vodstvo je potrebovala le tri minute, a je bilo že v 14. minuti 1:1. Slovenski as je z bele točke suvereno zatresel mrežo gostov in nekdanje soigralce spravil v težave. Ko je v 69. minuti zadel v polno še Papu Gomez, ki je izkoristil mojstrsko asistenco Iličića, se je Atalanta, z njo vred pa tudi poln stadion navijačev, znašel v sedmih nebesih. Iličić je v 85. minuti zapustil igrišče in si prislužil ogromen aplavz, konec srečanja pa dočakal v objemu s trenerjem, s katerim ga prihodnji mesec čaka največja tekma v dresu Atalante. Finale italijanskega pokala.

Do takrat čaka Atalanto še ogromno dokazovanj v domačem prvenstvu, kjer se nahaja na pragu ogromnega podviga. Po zmagi v Neaplju (2:1) se je na lestvici povzpela na peto mesto in se točkovno izenačila s četrtouvrščenim AC Milanom, od katerega ima resda boljšo razliko v zadetkih, a je slabša v razmerju medsebojnih tekem v tej sezoni (2:2 in 1:3). Zato je Atalanta na petem mestu, le streljaj od položaja, ki po koncu sezone zagotavlja nastop v ligi prvakov.

Rene Krhin: Nantes bo naslednjo tekmo francoskega prvenstva igral v nedeljo, ko ga čaka vroče gostovanje na Velodromu v Marseillu.

Jasmin Kurtić: SPAL je v italijanskem prvenstvu vedno bližje zagotovitvi obstanka. V nedeljo bo ob 15. uri v 34. krogu serie A gostil Genoo.

Benjamin Verbič še naprej na lestvici ukrajinskega prvenstva za vodilnim Šahtarjem, ki ga je izločil v tej sezoni iz pokala, zaostaja sedem točk. | Foto: Reuters Benjamin Verbič še naprej na lestvici ukrajinskega prvenstva za vodilnim Šahtarjem, ki ga je izločil v tej sezoni iz pokala, zaostaja sedem točk. Foto: Reuters

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev je velikem derbiju ukrajinske premier lige v sredo na svojem štadionu remiziral s Šahtarjem iz Donecka (0:0). Vojničan je odigral 74 minut in si ni priigral zrelejše priložnosti za zadetek, Dinamo, ki na naslov ukrajinskega prvaka čaka od leta 2016, bi se lahko branilcu naslova s sredino zmago približal na štiri točke, tako pa še naprej za ''rudarji'' zaostaja sedem točk. Lahko bi zaostajal še več, saj je Šahtar v zadnjih sekundah izvajal najstrožjo kazen, a jo je Junior Moraes zapravil, tako da je ostalo pri 0:0. Do konca ukrajinskega prvenstva je še sedem krogov.

Kako je vratar Dinama v zadnjih sekundah rešil Kijevčane poraza:

Miha Zajc: Fenerbahče je še naprej v hudi krizi. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah je zmagal samo enkrat in je trenutno šele na 14. mestu prvenstvene lestvice, le pet točk nad mesti, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo. V soboto bo pred bučnimi domačimi navijači gostil četrtouvrščeni Trabzonspor.

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je v francoskem prvenstvu v odlični formi. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah je osvojil kar 13 točk, na lestvici zaseda visoko četrto mesto. V nedeljo bo ob 17. uri na domačih tleh pričakal Toulouse.

Andraž Šporar na Slovaškem lovi absolutni strelski rekord zadetkov v eni sezoni. | Foto: nzs.si Andraž Šporar na Slovaškem lovi absolutni strelski rekord zadetkov v eni sezoni. Foto: nzs.si

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave si je že zagotovil deveti naslov prvaka v obdobju državne samostojnosti in prvega po letu 2014. V soboto bo gostoval ob 15.30 pri moštvu DAC v Dunajski Stredi in skušal popraviti že tako imenitno strelsko statistiko. V tej sezoni je v prvenstvu že pri 23 prvenstvenih golih. Nov cilj Ljubljančana je absolutni strelski rekord v zgodovini slovaškega prvenstva, ki ga je v sezoni 1995/96 postavil napadalec Košic Robert Semenik. Dosegel je kar 29 zadetkov. V tisti sezoni je bil njegov najbližji zasledovalec Szilard Nemeth (Slovan), ki se je ustavil pri 12 zadetkih.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Rajka Repa:

Haris Vučkić se s Twentejem vrača v prvo nizozemsko ligo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We worked hard for this moment! Enschede now is time to celebrate🔴🔴🔥🔥

A post shared by Haris Vučkić Official (@haris_vuckic) on

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Med tednom brez tekme.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Wacker Innsbruck : Rheindorf Altach 0:4

V igro je vstopil v 58. minuti, ko je bil rezultat še 0:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Hartberg : Rapid Dunaj 2:4

Odigral je vso tekmo in v 28. minuti izenačil na 1:1. Zadel je s prostega strela, vratar dunajskega Rapida pa je storil ogromno napako in podaril zadetek nekdanjemu kapetanu slovenske mlade reprezentance. To je bil že njegov osmi zadetek v tej sezoni.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, skupina za ligo Europa Med tednom brez tekme.  

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga, skupina za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Mladost Doboj Kakanj 2:0

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Mladost Doboj Kakanj 2:0 Branil je vso tekmo.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Botev Vratsa : Etar 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, pokal, polfinale Septemvri Sofija : Lokomotiv Plovdiv 0:0 Lokomotiv je na prvi polfinalni tekmi zmagal s 4:0 in gladko napredoval v finale. Nekdanji napadalec Domžal je vstopil v igro v 74. minuti.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka Med tednom brez tekme.  
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Med tednom brez tekme.

 
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek Med tednom brez tekme.  
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Med tednom brez tekme.

 
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga, skupina za obstanek Med tednom brez tekme.  
Filip Valenčič (Inter Turku) Finska, 1. liga Honka : Inter Turku 3:2

Odigral je vso tekmo in v 76. minuti prispeval podajo za drugi gol Interja.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, pokal, polfinale Dinamo Zagreb : Osijek 2:0 Ni igral.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec sezone.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Med tednom brez tekme.  
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Med tednom brez tekme.  
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Med tednom brez tekme.  
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Med tednom brez tekme.  
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Med tednom brez tekme.  

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Med tednom brez tekme.  

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

Zaradi operacije kolena v tej sezoni ne bo več igral.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Kairat : Atyrau 2:0

Odigral je vso tekmo in v 39. minuti prejel rumeni karton.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Med tednom brez tekme.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, pokal, polfinale Hamburger SV : RB Leipzig 1:3 Odigral je 90 minut, nato pa ga je trener zamenjal v sodnikovem podaljšku. RB Leipzig se je uvrstil v finale nemškega pokala.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Med tednom brez tekme.

 

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Med tednom brez tekme.

 

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Utrecht : Fortuna Sittard 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Ajax : Vitesse 4:2

V igro je vstopil v 57. minuti, ko je bil rezultat 3:1 in v 82. minuti prispeval podajo za drugi zadetek Vitesseja in končni rezultat dvoboja.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : AZ II 0:0

Odigral je 72 minut in v izdihljajih prvega polčasa prejel rumeni karton. To je bil njegov četrti nastop v tej sezoni. Twente je v ponedeljek tudi uradno postal prvak druge lige in se vrača med elito. 

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Arka Gydnia : Miedz Legnica 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga, skupina za prvaka Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Zaglebie Sosnowiec : Wisla Krakov 2:1

Odigral je vso tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Wisla Plock : Korona Kielce 2:1

Odigral je 64 minut.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Med tednom brez tekme.  

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Ural 0:1

Ni kandidiral za tekmo,

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Rubin Kazan : Ufa 1:1

V igro je vstopil v 69. minuti.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Rubin Kazan : Ufa 1:1 Odigral je 69 minut.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Jenisej Krasnojarsk : Orenburg 2:1

Odigral je vso tekmo in v 31. minuti prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Ural 0:1

Odigral je vso tekmo in v 58. minuti prejel rumeni karton.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Med tednom brez tekme.  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, pokal, polfinale

Luzern : Thun 0:1

Ni igral, ostal je na klopi. Thun se je uvrstil v finale švicarskega pokala.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Med tednom brez tekme.  
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, pokal, polfinale Akhisarspor : Ümraniyespor 1:0 Akhisarspor je na prvi polfinalni tekmi zmagal v gosteh z 1:0, tako da se je uvrstil v finale turškega pokala, kjer tudi brani naslov. Mariborčan ni kandidiral za srečanje.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Med tednom brez tekme.  
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Med tednom brez tekme.

 

Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS New England Revolution : Montreal Impact 0:3 Ni igral, ostal je na klopi.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte