Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2024,
23.24

Osveženo pred

2 uri, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

Girona Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Barcelona špansko prvenstvo La Liga

Nedelja, 15. 9. 2024, 23.24

2 uri, 59 minut

Špansko prvenstvo, 5. krog

Oblakov Atletico nadigral Valencio. Rapsodija Barcelone, zlasti čudežnega najstnika Yamala.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Atletico Madrid | Končni rezultat dvoboja v Madridu je v sodnikovem podaljšku dosegel Julian Alvarez. | Foto Reuters

Končni rezultat dvoboja v Madridu je v sodnikovem podaljšku dosegel Julian Alvarez.

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone ostajajo 100-odstotni v domačem prvenstvu. V petem krogu so se veselili na gostovanju pri Gironi s 4:1. S 15 točkami imajo na lestvici štiri točke več od obeh madridskih velikanov, Atletica in Reala, ter Villarreala. Jan Oblak je s Simeonejevo četo v nedeljo zvečer premagal Valencio (3:0).

Gavi
Sportal Navdušenje v taboru Barcelone: Gavi spet trenira z ekipo

Nedelja, 15. september:

Atletico Madrid je z Janom Oblakom ugnal Valencio s 3:0. Atleti na zadnjih štirih tekmah niso prejeli zadetka. Proti netopirjem so se med strelce vpisali Anglež Conor Gallagher (39.), Francoz Antoine Griezmann (54.) ter v sodnikovem dodatku Argentinec Julian Alvarez. Tako sta Gallagher in Alvarez, ki sta se poleti preselila v Španijo iz Anglije, dočakala strelski prvenec v dresu Atletica.

Barcelona nadigrala Girono

Vnovič je zablestel 17-letni Lamine Yamala, ki je v prvem polčasu poskrbel za oba gola Barcelone. Po polčasu je s polvolejem na 3:0 dvignil nekdanji soigralec Kevina Kampla in Benjamina Šeška pri Leipzigu Dani Olmo, v 64. minuti pa je za zvezdniško zasedbo trenerja Hansija Flicka zadel še Pedri. Domačo čast je v 80. minuti rešil Urugvajec Cristhian Stuani.

Lamine Yamal je v prvem polčasu kar dvakrat zatresel mrežo Girone. | Foto: Reuters Lamine Yamal je v prvem polčasu kar dvakrat zatresel mrežo Girone. Foto: Reuters

Vinicius in Mbappe z bele točke

Nogometaši Real Madrida so na tretjem gostovanju v tej sezoni španskega prvenstva vendarle prišli do polnega izkupička. Po dveh uspešno izvedenih enajstmetrovkah so v San Sebastianu premagali Real Sociedad z 2:0. Aktualni evropski in španski prvaki so imeli kar precej sreče. Pred najstrožjima kaznima so domači dvakrat zadeli prečnik in enkrat vratnico. Njihovo neučinkovitost sta v 58. minuti kaznovala Vinicius Jr. ter v 75. Kylian Mbappe. Na prejšnjih dveh gostovanjih na Mallorci in Kanarskih otokih je Real Madrid iztržil zgolj remija.

Kylian Mbappe in Vinicius Jr. sta se v San Sebastianu vpisala na seznam strelcev z bele točke. | Foto: Reuters Kylian Mbappe in Vinicius Jr. sta se v San Sebastianu vpisala na seznam strelcev z bele točke. Foto: Reuters

Na preostalih treh sobotnih prizoriščih je Villarreal zmagal na Palmi de Mallorci (2:1) z zadetkom Ayoze Pereza v četrti minuti sodnikovega podaljška, za Espanol je vse tri zadetke za zmago s 3:2 proti Alavesu dosegel Javi Puado, strelec edinega gola na tekmi med Sevillo in Getafejem pa je bil 38-letni domači branilec Jesus Navas.

Špansko prvenstvo, 4. krog:

Petek, 13. september:

Sobota, 14. september:

Nedelja, 15. september:

Ponedeljek, 16. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

4 – Lewandowski (Barcelona)
3 – Iglesias (Celta), Mbappe (Real Madrid), Olmo (Barcelona), Perez (Villarreal), Puado (Espanyol), Ramirez (Las Palmas), Raphinha (Barcelona), Sancet (Athletic), Yamal (Barcelona)
...

Ne spreglejte