Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2020,
8.18

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

FIFA SP 2022 Argentina Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 9. 10. 2020, 8.18

3 leta, 6 mesecev

Kvalifikacije za SP 2022, Južna Amerika (1. krog)

Messi popravil rekord, jezni Čilenci zlili gnojnico na sodnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Lionel Messi | Lionel Messi je v dresu reprezentance dosegel že 71 zadetkov. | Foto Reuters

Lionel Messi je v dresu reprezentance dosegel že 71 zadetkov.

Foto: Reuters

V Južni Ameriki so se začele kvalifikacije za SP 2022 v Katarju. Argentina je doma na prazni Bomboneri premagala Ekvador, edini zadetek pa je v 13. minuti z bele točke dosegel kapetan Lionel Messi. Urugvaj je premagal Čile, ki je bil nezadovoljen s sojenjem, Paragvaj in Peru sta remizirala, Brazilija pa se bo prvič predstavila v noči na soboto proti Boliviji.

Srbija Norveška Sergej Milinković Savić
Sportal Srbi izločili Norvežane, Dino Hotić zadel z bele točke, a BiH ostaja brez Eura

Kvalifikacijski ciklus bi se moral začeti že spomladi, a je bil zaradi izbruha koronavirusa prestavljen na jesen. Dvakratna svetovna prvakinja Argentina je začela tekmovanje z zmago. Z 1:0 je ugnala Ekvador, zmago pa je gostiteljem v 13. minuti po strelu z bele točke zagotovil Lionel Messi. To je bil že njegov 71. zadetek v državnem dresu, s čimer je še popravil argentinski rekord. Argentina je odigrala prvo tekmo po 11 mesecih.

"Vedeli smo, kako zahtevno bo. Najpomembneje je, da smo zmagali. Zdaj moramo dobro delati in napredovati. Lepo je začeti ciklus z zmago, saj vemo, kako zahtevne so lahko kvalifikacije za svetovno prvenstvo," je po dvoboju povedal prvi as Barcelone.

Čilenci so paragvajskemu sodniku Eberju Aquinu zamerili, ker dvakrat ni pokazal na belo točko v korist gostov. | Foto: Reuters Čilenci so paragvajskemu sodniku Eberju Aquinu zamerili, ker dvakrat ni pokazal na belo točko v korist gostov. Foto: Reuters

V Urugvaju je bilo napeto do konca. Zmagovalca je v zadnji minuti odločil Maximiliano Gomez, čilsko mrežo pa je prvi z bele točke v 40. minuti zatresel novopečeni Oblakov soigralcev pri madridskem Atleticu Luis Suarez. Za Čile se je med strelce vpisal Handanovićev soigralec pri Interju Alexis Sanchez, dvoboj pa je zaznamovalo kar nekaj spornih sodniških odločitev. Gostje so prepričani, da so bili oškodovani vsaj za dve 11-metrovki, eno izmed teh tudi v 90. minuti, ko je bil rezultat še 1:1.

V Čil so prepričani, da bi moral sodnik pokazati na belo točko:

"Ne bom o ničemer govoril, saj se nočem zaplesti v težave, a to je bilo grozno," je prek družbenih omrežij vodstvu tekmovanja Conmebol sporočil kapetan Čila Gary Medel, ki je dvoboj izpustil zaradi poškodbe. Še bolj neposreden je bil nekdanji veliki zvezdnik čilskega nogometa Ivan Zamorano. "Do kdaj bodo še dopuščali takšne kraje v Južni Ameriki? Urugvaju so darovali zmago," nekdanji napadalec na Twitterju ni skrival razočaranja in jeze. 

V Asuncionu so vsi štirje zadetki padli v drugem polčasu. Za Paragvaj je bil dvakrat uspešen Angel Romero, za goste iz Peruja pa Andre Carrillo.

Kvalifikacije za SP 2022, 1. krog:

Petek, 9. oktober:
Paragvaj : Peru 2:2
Urugvaj
: Čile 2:1
Argentina
: Ekvador 1:0

Sobota, 10. oktober:
Kolumbija – Venezuela
Brazilija - Bolivija

Ne spreglejte