Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Krško se je zavihtelo na vrh lestvice, Firer rešil Celje drugega poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vrh lestvice je presenetljiv. Vodi namreč novinec Krško. Maribor je v derbiju drugega kroga premagal Domžale. Olimpija s točko pri Zavrču, po zmagi nad Rudarjem točke tudi Gorici. Remi Celja in Krke.

Slovenski klubi so že izpadli iz evropskih tekmovanj, tako da se bodo v popolnosti osredotočili na domača tekmovanja. Branilci naslova iz Maribora so se po bolečem porazu v Astani prvič slovenskemu občinstvu predstavili na derbiju v Domžalah, kjer so po zadetku Marcosa Tavaresa v prvem polčasu z 1:0 premagali Elsnerjevo četo. Branilci naslova imajo po remiju v prvem krogu zdaj štiri točke, enako kot ljubljanska Olimpija.

Olimpija je v Zavrču lovila novo zmago, a se na koncu morala zadovoljiti le s točko. Tekmo so bolje odprli Ljubljančani, ki so že 12. minutu stresli prečko prek Ezekiela Hentyja, pet minut kasneje pa je zadetek vratnica preprečila še Roku Kronavetru. Tudi drugi polčas so bolje odprli Ljubljančani. Po podaji Nika Kapuna se je Andraž Šporar sam znašel pred vratarjem Dominikom Picakom, ki pa je strel ubranil in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Svoje priložnosti je imel tudi domači Zavrč, a ostalo je pri najbolj nepriljubljenem nogometnem izidu 0:0.

Drugi krog se je uradno začel z dvobojem med Gorico in Rudarjem, ki sta bila pred tem še brez točk. Primorci so po zmagi z 2:1 vknjižile prve tri, knapi pa ostajajo po dveh odigranih še vedno brez. Celjani so v nedeljo zvečer skušali prekrižati načrte Krki, s katero so se v zadnjih mesecih opekli številni favoriti. Domači so točko rešili ob koncu tekme, ko je izenačil Ivan Firer. Izvrstno je izvedel prosti strel s približno 20 metrov, žogo je poslal v levi zgornji kot vrat vratarja Miodraga Mitrovića.

Koprčane je pot po visokem porazu v Splitu, s katerim so izpadli iz kvalifikacij za ligo Europa, vodila v Krško, kjer je po uvodni zmagi nad Celjani zaznati nogometno evforijo. Kanarčki so lovili prve prvenstvene točke v tej sezoni. Krško je pred 1.700 gledalci senzacionalno zmagal še drugič in se zavihtel na vrh lestvice. Gol za zmago domačih je v 32. minuti prispeval David Poljanec.

Ne spreglejte