Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Krško ND Gorica

Petek, 30. 10. 2015, 21.05

8 let

Krško lažje diha, drugi zaporedni poraz Gorice (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Krškega so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma z 1:0 premagali Gorico.

Na prvi tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije so Krčani na svojem stadionu, na katerem niso zmagali že vse od drugega kroga naprej, ko so bili boljši od Koprčanov, gostili nogometaše Gorice. To je bil šele drugi medsebojni obračun današnjih tekmecev, na prvem, konec avgusta je bila na domačem igrišču s 3:1 boljša Gorica, ki je v Krško prišla le brez kaznovanega Matije Široka ter poškodovanih Mihe Gregoriča in Marshala Mfona Johnsona. V domači ekipi sta manjkala poškodovani Dejan Urbanč in kaznovani Marko Perković.

Uvodne minute tekme so pripadle domačim nogometašem, ki so bili več pri žogi, prvo resno priložnost so imeli v 19. minuti, ko se je po globinski podaji sam znašel pred vratarjem Gregorjem Sorčanom domači napadalec David Poljanec, vendar je mladi slovenski reprezentančni vratar njegov strel po tleh odbil v kot. Pet minut pozneje se je po strelu Blessinga Elekeja v vratih domačih izkazal Marko Zalokar.

Krčani so svojo premoč unovčili v 17. minuti, ko je po podaji Luke Volariča z leve strani v kazenskem prostoru najvišje skočil Luka Štefanac in z glavo premagal nemočnega Sorčana. Tudi po doseženem zadetku so varovanci Tomaž Petroviča prevladovali na igrišču, si ustvarili nekaj polpriložnosti, najbližje novemu zadetku pa so bili v 39. minuti, ko je razpoloženi Volarič lepo zaposlil Luko Žinka, a je bil Sorčan tokrat na mestu.

Domači nogometaši, ki so v prvih 45 minutah igrali samozavestno in brez težav prihajali pred vrata gostov, so bili tudi v uvodu drugega polčasa nevarnejši nasprotnik, čeprav so gostje s prihodom izkušenega Matije Škarabota namesto mladega Matije Bobna prikazali nekoliko boljšo igro. Prvi strel v okvir vrat so v drugem polčasu sprožili domači nogometaši, vendar je bil strel Volariča lahek plen za gostujočega vratarja.

Pred domačimi vrati je bilo vroče v 69. minuti, ko je po podaji Amela Džuzdanovića najboljši strelec gostov Miran Burgić z glavo streljal mimo vrat. Štiri minute pozneje je v okvir vrat streljal Eleke, vendar prave nevarnosti za Zalokarja ni bilo. Krčani so se zadovoljili z minimalnim vodstvom, obe letošnji tekmi so dobili z 1:0 in več pozornosti namenili obrambi. Vseeno so ob izteku 90 minut imeli še eno lepo priložnost, goste pa je po strelu Gregorja Sikorška še enkrat več rešil Sorčan. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom je bilo vroče še v kazenskem prostoru domačih. Poskus Alena Jogana z glavo je zaustavil Zalokar.

Z zmago so se krški nogometaši vsaj začasno rešili zadnjega mesta in so zdaj osmi, Gorica je ostala na tretjem mestu.

Krško bodo prihodnji petek v 17. krogu gostovali v Zavrču, Gorica bo dva dni pozneje v primorskem derbiju gostila Luko Koper.

Ne spreglejte