Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
17.13

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Krško

Nedelja, 19. 11. 2017, 17.13

6 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Domžale : Krško

Kriza Krčanov vse večja, Domžale pozdravile Ibraimija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Domžale Krško | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0).

V Domžalah se je dvoboj končal brez presenečenja. Gostitelji so zasluženo premagali Krško in še poglobili njegovo krizo, Krčani so v zadnjih petih krogih osvojili vsega točko. Tokrat proti kakovostnejšem tekmecu niso pokazali praktično ničesar, pripravili si niso niti ene lepše priložnosti. Domači prav tako niso blesteli, vsaj kar se tiče lepih priložnosti, toda terensko premoč so vendarle kronali, osvojili tri točke in na prvenstveni razpredelnici vsaj do ponedeljka na tretjem mestu prehiteli Rudar.

Domžalčani so bili v prvem delu izrazito boljši tekmec, a so potrebovali kar nekaj časa, da so prebili gostujoči obrambni blok. Že od samega začetka so pletli mrežo okrog gostujočega kazenskega prostora, vendar si pravih priložnosti niso priigrali. Samo nekaj polpriložnosti, to velja predvsem za Petra Franjića, Lovra Bizjaka in Marka Alvirja, prvi je meril mimo ali prek vrat, druga dva pa sta zadela gostujoča branilca.

Prvič je na uradni tekmi rumeni dres oblekel Agim Ibraimi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Prvič je na uradni tekmi rumeni dres oblekel Agim Ibraimi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V 31. minuti pa so domači vendarle kronali terensko premoč. Franjić in Jure Balkovec sta izvedla dvojno podajo, Balkovec je z leve strani prišel v kazenski prostor in obkrožen s tremi igralci natančno streljal, žoga je ob desni vratnici zletela v mrežo. To je bil nasploh prvi strel na tekmi v okvir vrat.

Do odhoda v slačilnice se razmerje moči ni spremenilo, Agim Ibraimi je imel v 40. minuti priložnost za povišanje rezultata, vendar je zadel le zunanji del mreže, ob koncu prvega dela so prvi strel sprožili tudi gosti, s prostega strela je bil daleč od cilja Tonči Mujan.

Po pričakovanju so Krčani na začetku drugega dela pokazali večjo željo po zadetku, a jim tudi to ni pomagalo. Gostitelji so bili še naprej boljši, brez težav so prihajali pred tekmečeva vrata, a nekoliko preveč zapletali akcije, manjkale so zadnje podaje, tako da pravih priložnosti ni bilo.

V naslednjem krogu bodo Domžale gostovale pri Triglavu, Krško pa pri Olimpiji.

Domžale : Krško 1:0 (1:0)

Štadion v športnem parku, gledalcev 300, sodniki: Tkalčič (Maribor), Šumer (Ptuj), Perger (Maribor).

Strelec: 1:0 Balkovec (31.).

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Alvir (od 74. Hodžić), Širok, Bizjak, Ibraimi, Ibričić (od 87. Vetrih), Melnjak, Balkovec, Franjić (od 68. Kirm), Husmani.

Krško: Zalokar, Gorenc, Krajcer, Mujan (od 85. Jakolić), Dušak, Gajić (od 72. Mandić), Šturm, Kovačič (od 83. Nakić), Balić, Batrović, Škrbić.

Rumeni kartoni: Klemenčič, Ibričić; Batrović.
Rdeč karton: /

Ne spreglejte