Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 11. 2013,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović

Sreda, 6. 11. 2013, 7.28

8 let

Kralja zadetkov: Ronaldo piše zgodovino, Ibra mu je tik za petami

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na torkovi poslastici lige prvakov med Juventusom in Realom se je med strelce vpisal tudi Cristiano Ronaldo. Že osmič v tej sezoni, veliko pa ne zaostaja Zlatan Ibrahimović, ki je dal sedem golov.

Če bo Cristiano Ronaldo zadržal neverjeten ritem, ostal zdrav do konca sezone, madridski Real pa osvojil naslov evropskega prvaka, bi lahko Portugalec konec evropske sezone pozdravil z neverjetnimi 26 zadetki na svojem računu. To pa bi bil presežek, ki bi v nogometni javnosti močno odmeval. Že misel nanj meji na resničnost, a žoga je okrogla in nepredvidljiva. Najboljši strelec madridskega Reala je na uvodnih štirih nastopih lige prvakov mreže tekmecev zatresel že osemkrat, kar znaša okrogla dva gola na srečanje. S tem je že izenačil strelski rekord lige prvakov po skupinskem delu, ki sta ga do izjemno navdihnjene sezone CR7 v svoji lasti držala Hernan Crespo (Inter, 2002/03) oziroma Ruud van Nistelrooy (Manchester United, 2004/05). Nogometne čevlje sta že obesila na klin, Ronaldo pa se jima je pridružil na večnem sezamu. "Vesel sem za svojih osem zadetkov, a želim jih doseči še več. Skoraj smo si že zagotovili nastop med 16 najboljših. Potrebujemo še točko, a smo tik pred tem, da dosežemo cilj. Zelo smo srečni," je povedal portugalski zvezdnik po srečanju v Torinu, ki se je končalo brez zmagovalca (2:2).

V torek je popravil rekord, ki si ga je lastil Lionel Messi. Argentinec je v koledarskem letu 2012 v ligi prvakov dosegel 13 zadetkov, Ronaldo se je na gostovanju v Lombardiji veselil že 14. v tem letu, kar je nov rekord lige prvakov. Odigral je jubilejno stoto tekmo v najmočnejšem klubskem tekmovanju, do zdaj dosegel 59 zadetkov in na večni lestvici na tretjem mestu ujel Francoza Thierryja Henryja, ki je za enak dosežek potreboval 140 dvobojev.

Messi lahko zvečer izboljša izkupiček proti Birsovemu Milanu

Če bo Ronaldo v nadaljevanju skupinskega dela, do konca ostajata še dve tekmi, zadel v polno vsaj še enkrat, bo tako postal nov evropski rekorder. Ni pa rečeno, da bi za rekord zadostoval že zadetek, saj bi ga lahko prehitel Zlatan Ibrahimović. Tudi Šved še ni rekel zadnje v lovu na rekorde, saj je s soigralci v pariškem klubu proslavljal že sedem zadetkov, tako da bo zelo motiviran tudi v prihodnje.

Zanimivo je, da pet najboljših strelcev lige prvakov v tem trenutku (Lionel Messi se bo danes pomeril z Milanom Valterja Birse in lahko izboljša število doseženih zadetkov) druži skupni imenovalec: špansko prvenstvo. Dva sta še vedno v la ligi, rivalski in zvezdniški dvojec Ronaldo-Messi, Ibra osvaja simpatije v Franciji, Sergio Agüero in Alvaro Negredo (prvi je v torek dosegel dva gola, drugi pa kar hat-trick) pa sta soigralca pri Manchester Cityju, ki si je prvič v klubski zgodovini zagotovil nastop v osmini finala lige prvakov.

Ne spreglejte