Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper Rodolfo Vanoli

Petek, 18. 7. 2014, 12.10

8 let

Koprčani v peklenskem ozračju umirjali evforijo, morebitna nagrada Hajduk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper še naprej navdušujejo v kvalifikacijah lige Europa. Po visokih zmagah proti Čeliku so v Azerbajdžanu premagali še favorizirani Nefči.

Koprski nogometaši še naprej navdušujejo na začetku sezone. Tokrat so v Bakuju premagali Nefči (2:1) in si pripravili izvrsten položaj za morebitno napredovanje v naslednji krog kvalifikacij. Nefči je bil pred tekmo favorit, ima nekajkrat višji proračun od Koprčanov (omenja se okrog 20 milijonov evrov), zato tudi precej bolj uveljavljene nogometaše.

Kljub temu pa trener Kopra Rodolfo Vanoli umirja evforijo. "Kdor misli, da smo že v tretjem krogu, se moti. Čaka nas peklenskih devetdeset minut na Bonifiki, ampak verjamem v svoje fante. Če bodo tudi povratno tekmo odigrali tako disciplinirano, bo preboj v tretji predkrog lažji," meni italijanski strateg.

Tudi tokrat je mrežo tekmeca zatresel Goran Galešić, ki je gonilna sila Koprčanov, izkazal pa se je tudi mladi Matej Palčič. Galešić je izpostavil predvsem ozračje na štadionu v Bakuju. "Ozračje je bilo peklensko. Njihovi navijači, ki so napolnili štadion, so jih spodbujali celotno tekmo. Bilo je tudi izredno vroče in soparno, vendar smo z disciplinirano igro dosegli cilj in si priigrali lepo izhodišče pred povratno tekmo. Nefči je zelo kakovostna ekipa. Brazilci so nepredvidljivi in težko jih je zaustaviti v dvobojih dva na dva. V Kopru bo težko, ampak verjamemo v uspeh," je dejal koprski vezist.

Povratna tekma bo naslednji teden dni na Primorskem. Ob morebitnem napredovanju bodo tekmeci Luke Koper nekdanji klub Jana Oblaka Rio Ave, pa Club Brugge, boljši iz dvoboja med Bursasporjem in Chikhuro ter Clujem in Jagodino, ter splitski Hajduk.

Ne spreglejte