Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2013,
22.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Koper Domžale

Sobota, 2. 11. 2013, 22.22

8 let

Koprčani s triumfom nad Domžalami na vrhu lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Luke Koper so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale in se zavihteli na vrh lestvice.

Koprčani so si po zmagi nad Domžalčani vsaj za 24 ur priborili vodilni položaj na prvenstveni lestvici, saj bo drugouvrščeni Maribor tekmo 16. kroga proti Triglavu odigral v nedeljo, ob tem pa ima še eno tekmo manj kot ostale ekipe.

Čeprav brez nekaterih igralcev (kaznovani so Miha Blažič, Goran Galešić, Matej Palčič in Urban Žibert), so dvoboj domači začeli aktivneje od gostov. V 16. minuti je Matej Pučko spravil žogo do Perice Ivetića, ta pa je z leve strani z osmih metrov streljal v Nejca Vidmarja. Tri minute pozneje so domači povedli. Ivica Guberac je poslal predložek v kazenski prostor gostov, Novogoričan v koprskih vrstah Miha Gregorič pa je žogo spretno z volejem poslal za Vidmarjev hrbet. Po vodstvu Koprčanov so gosti počasi prevzeli pobudo in začeli pretiti Igorju Neneziću. Omeniti velja strele z razdalje Slobodana Vuka v 34., Zenija Husmanija v 38. in Erika Janže v 43. minuti, vedno znova je žoga končala mimo vrat oziroma je bil koprski vratar na mestu.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili aktivnejši gosti. Janža je v 62. minuti poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Slobodan Vuk, njegov strel je končal mimo vrat. Dve minuti zatem se je Joshua Parker sprehodil skozi zvezno in obrambno vrsto domačih, povsem osamljenemu pa z desetih metrov ni uspelo premagati Nenezića, saj je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Ivetić. Nato so do sape prišli domači nogometaši, ki so se ves drugi polčas zelo disciplinirano branili. V 70. minuti je s 25 metrov streljal Pučko, minuto pozneje Leo Štulac, obakrat se je izkazal Vidmar. Zadnjo veliko priložnost so imeli gosti v 82. minuti, ko je prosti strel s 25 metrov odlično izvedel Slobodan Vuk, s še boljšo obrambo se je izkazal Nenezić, ki je s tem Kopru priboril zmago.

Ne spreglejte