Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
8.12

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Koper Ante Guberac

Torek, 11. 6. 2013, 8.12

4 leta, 6 mesecev

Koper v zadnjih izdihljajih? Odšel tudi predsednik Poljšak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Usoda nogometnega kluba Luka Koper je negotova. Pred dnevi je odstop ponudil vplivni podpredsednik Ante Guberac, v ponedeljek pa še predsednik Andrej Poljšak. Bo pogajalska skupina našla rešitev?

Po odstopu podpredsednika Anteja Guberca, ki je vrsto let vlekel ključne poteze v klubu, odstop Andreja Poljšaka, ki ga je podal v ponedeljek zvečer na seji upravnega odbora v klubski pisarni na Ljubljanski ulici 2, pomeni, da je klub bržčas pred zlomom. Iz preostalih predstavnikov klubskih organov bodo sestavili pogajalsko skupino, ki se bo z največjimi upniki pogajala o možnostih rešitve nastalega težkega finančnega položaja. Dolgov je za več kot milijon evrov, le do ameriškega podjetneža s srbskimi koreninami Milana Mandarića 1,3 milijona evrov (800.000 evrov naj bi mu vrnili z zaslužkom od prodaje igralcev), ki je bilo po poročanju Primorskih novic zavarovanih z notarsko overjeno izvršnico. Mandarić je klubu pomagal s kreditom, za vračilo posojila pa se lahko odloči kadarkoli, kar pa v klubu niso vedeli, zato jih je o novica o resničnih rdečih številkah v klubski blagajni zelo presenetila. In že sprožila prve šoke, saj sta odstopila Guberac, dolgoletni "alfa in omega" koprskega nogometnega kluba, ter predsednik Poljšak. Več bo znano po današnji novinarski konferenci.

Nogometaši Kopra, ki so v prejšnji sezoni osvojili četrto mesto in za las ostali brez Evrope, naj bi priprave na tekmovalno sezono 2013/14 začeli 17. junija, a se poraja vprašanje, kakšna bo usoda "kanarčkov", če ne bo dosežen sporazum z upniki. Obstaja več scenarijev. Po najbolj črnem bi koprski klub, ki domuje na prenovljeni Bonifiki, doživel bridki konec in se moral preseliti v najnižjo ligo, možna je tudi vzpostavitev sodelovanja z Mandarićem v takšni ali drugačni obliki. Zdaj bo veliko odvisno od pogajalske skupine, ki bo stopila v stik z največjimi upniki, pa tudi od generalnega sponzorja kluba.

Ne spreglejte