Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2024,
22.07

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41
NK Bravo konferenčna liga

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2024, 22.07

1 ura, 56 minut

Kvalifikacije za konferenčno ligo, 1. krog (povratne tekme)

Bravo po golu v podaljšku nadaljuje evropsko pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41
NK Bravo Matej Poplatnik | Matej Poplatnik je v 115. minuti tekme zadel za zmago z 2:0 in napredovanje Brava v drugi krog kvalifikacij. | Foto www.alesfevzer.com

Matej Poplatnik je v 115. minuti tekme zadel za zmago z 2:0 in napredovanje Brava v drugi krog kvalifikacij.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Brava so na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na gostovanju v Walesu pri ekipi Connah's Quay v podaljšku izničili zaostanek iz prve tekme (0:1). V 115. minuti je Matej Poplatnik zadel za zmago z 2:0 in napredovanje v drugi krog, v katerem Bravo čaka Zrinjski.

Timi Max Elšnik
Sportal Kdo zapušča Slovenijo in kdo ne?
Martin Pečar
Sportal Martin Pečar: Znova uživam v nogometu. Hvala vam, Bravo!

Konferenčna liga, kvalifikacije, 1. krog (povratne tekme):

Sreda, 17. julij:

Četrtek, 18. julij:

 

Na prvi tekmi v Ljubljani z valižansko ekipo FC Nomads so varovanci Aleša Arnola dobro začeli, v nadaljevanju pa naredili preveč napak. Gostujoča zasedba ni imela veliko priložnosti, a eno visoko žogo ob prekinitvi jim je vendarle uspelo spraviti v domači gol. Kljub zaostanku je nogometašem NK Bravo na gostovanju uspelo prirediti preobrat in napredovati v drugi krog kvalifikacij.

Obračun v Bangorju, na katerem je bilo kar nekaj spornih sodniških odločitev, vključno z nedosojenimi najstrožjimi kaznimi na vsaki strani, se je končal šele po 120. minutah. Prvi gol je padel šele v 87. minuti, ko si je ekipa Aleša Arnola vendarle lahko oddahnila. Po dobro izpeljani akciji se je pod zgodovinski prvi evropski zadetek Brava podpisal Nemanja Jakšić.

Ob zaključku sodniškega dodatka so gostje napadali za zvišanje in napredovanje, priložnost je imel mladi Tais Šabotić, a je njegov strel zletel mimo vrat. Po 95. minutah je na semaforju pisalo 0:1 za Bravo, z enakim rezultatom so na prvi tekmi zmagali Valižani, tako da je sledil 30-minutni podaljšek. V 115. minuti obračuna je po podaji s prostega strela Martina Pečarja iz bližine z glavo za 2:0 zadel razigrani Matej Poplatnik, ki je med srečanjem prišel do več priložnosti, a mu prej ni uspelo zadeti, veselje mu je preprečil tudi okvir gola.

Rezultat se ni več spremenil, tako da Bravo nadaljuje evropsko pot. V drugem krogu ga čaka Zrinjski.

Ne spreglejte