Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
14. 6. 2015,
22.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Anglija Slovenija Euro 2016

Nedelja, 14. 6. 2015, 22.50

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl: To je bilo zelo neumno in nezrelo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Točka je bila blizu, a tako daleč. Slovenski nogometaši so še pet minut pred koncem držali ugoden rezultat (2:2), vseeno pa to na koncu ni bilo dovolj za točko. Angleži so zmagali s 3:2.

Po izgubljeni priložnosti je bil po tekmi vidno razočaran in jezen Kevin Kampl: "To, kar smo naredili na koncu, je bilo neumno in nezrelo. Ko na takih tekmah proti tako dobri reprezentanci izenačiš, si v nadaljevanju ne smeš privoščiti takih napak. V tistem trenutku se je podrlo praktično vse, za kar smo garali celotno tekmo. Borili smo se po najboljših močeh, na koncu pa ostali praznih rok. Angleži so bili ob koncu pametnejši od nas, zato smo vsi skupaj razočarani."

"Mora ubogati selektorja"

Mladi 24-letni nogometaš je zanimivo tekmo začel kot polšpica za Novakovićem, v nadaljevanju pa se je preselil na zadnjega veznega. "Velikokrat sem že povedal, kje najraje igram. Tudi vi bi morali počasi vedeti, da sem boljši na zadnjem veznem. Na tem položaju lahko veliko bolj pomagam ekipi. Moj način igre je, da iščem žogo in jo vlečem naprej v napad. Ta položaj mi veliko bolj leži, kot tisti, ko moram biti s hrbtom obrnjen proti golu. Takrat je za mene veliko težje. A selektor se je tako odločil in jaz ga moram ubogat," pravi v nemškem Solingenu rojeni nogometaš.

"Poraz ni tragedija, najpomembnejše tekme so še pred nami"

Kampl sicer poraza ne vidi kot nekaj tragičnega, saj najpomembnejše tekme še pridejo. "Imeli smo veliko priložnost, da tudi proti Angležem osvojimo kakšno točko, a če narediš tako napako, je skoraj nemogoče pričakovati, da bi jo Angleži zapravili. Kdor pozna Rooneyja, ve, da je on tam ravno zato, da zadeva. To je tudi storil. Vseeno to ni tragedija, najpomembnejše tekme šele pridejo," je še povedal vezist Borussie Dortmund.

Verjamejo, da lahko ogrozijo tudi Švico

Slovence do konca kvalifikacij čakajo še štiri tekme, kjer bodo skušali pobrati kar se da veliko točk. Dve tekmi bosta doma, dve v gosteh. "Naš cilj sta zmagi nad Litvo in Estonijo doma, nič drugega ne pričakujemo niti na gostovanju pri San Marinu, poskusili pa si bomo priigrati ugoden rezultat tudi v Švici. Zakaj ne? Dokazali smo že, da lahko tudi z njimi igramo. Kljub današnjemu porazu smo še vedno v dobrem položaju," je sklenil Kampl.

Ne spreglejte