Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 3. 2015,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca Borussia Dortmund

Torek, 24. 3. 2015, 15.41

8 let

Kevin Kampl je potreboval preklop v glavi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl po prihodu na Gorenjsko še ni prebolel izpada Borussie Dortmund v ligi prvakov. Tako dolgo je čakal na krstni nastop, nato pa z ekipo doživel hud poraz.

Porurski velikan iz Dortmunda si je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov priigral dobro izhodišče. V Torinu je proti italijanskemu prvaku Juventusu izgubil z 1:2, tako da bi mu za napredovanje zadoščala že tesna zmaga brez prejetega gola. Sanje rumeno-črnih, da bi pred domačim občinstvom izločili najboljši italijanski klub in nadaljevali evropski pohod, so se končale po vsega nekaj minutah, ko je gostiteljem načrte prekrižal argentinski velemojster Carlos Tevez.

''Včasih je tako v nogometu, da nastopi tekma, na kateri želiš vse, a ti ne gre prav nič od rok. Tako je bilo tudi pri nas,'' je skomignil z rameni Kevin Kampl, ki je prejšnji teden izpolnil otroške sanje in prvič zaigral v ligi prvakov.

Juventus je pametno odigral dvoboj

Usoda je hotela, da se krstnega nastopa v tekmovanju vseh tekmovanj ne bo spominjal po dobrem, saj je Juventus do kolen potolkel nemške tekmece in se z lahkoto, veliko zmago s 3:0, uvrstil med najboljših osem.

''Bili smo brez možnosti. Prvi gol nas je presekal. Želeli smo narediti nekaj, a smo vedeli, da bi morali doseči vsaj dva gola, tako velika ekipa kot je Juventus pa je pametno odigrala in nas zasluženo izločila. Po tekmi nismo bili razočarani, saj smo vedeli, da si nismo zaslužili napredovanja,'' je priznal 24-letni zvezni igralec iz Solingena.

Slovo od evropskega tekmovanja je Borussio pahnilo iz boja za zmago v ligi prvakov. V prvenstvu se je po stresni jeseni zasidrala v sredino razpredelnice, a jo do četrtega mesta loči še ogromno točk. V pokalu pa je od lovorike oddaljena še tri korake, saj se je uvrstila v četrtfinale.

''Gre nam na boljše, saj ste videli, da pridobivamo mesta na lestvici. Lahko pokažemo še več. Nismo še stoodstotni, a počasi bo. Zdaj smo osredotočeni na prvenstvo in pokal. Kmalu nas čaka tudi težka tekma z Bayernom, ki prihaja v Dortmund,'' je Slovenec napovedal veliki derbi, ki bo na sporedu 4. aprila. Od pokala pričakuje veliko. Borussia bo imela v četrtfinalu prednost domačega igrišča in na Westfalnu gostila Hoffenheim.

Nikoli ni čutil takšnega pritiska

Jeseni je bil Kampl eden vodilnih posameznikov v avstrijskem prvenstvu. Izstopal je z atraktivnimi podajami in zadetki ter bil pogosto prehiter za tekmece. Ko se je pozimi odpravil v Dortmund, Borussia pa je zanj odštela 12 milijonov evrov in ga prelevila v zvezdo nemškega prestopnega roka, je vstopil v drugačno nogometno dimenzijo.

''Ko prideš iz tako majhne države kot je Avstrija v tako velik klub, ki je na lestvici predzadnji, je to velik pritisk. Prej nisem nikoli čutil takšnega pritiska. Ko sem odhajal iz Avstrije, smo imeli pred najbližjim klubom deset točk prednosti, v Nemčiji pa smo bili predzadnji. Potrebno je bilo narediti preklop v glavi,'' je priznal nekdanji as Salzburga, ki še vedno vodi v avstrijskem prvenstvu, a ne več tako prepričljivo, kot je v času Kampla.

Ne spreglejte