Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
28. 2. 2013,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Mezga NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Četrtek, 28. 2. 2013, 8.31

8 let

Ker je poslušal Milaniča in Zahoviča, je odločil derbi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jubilejni deseti derbi proti Olimpiji je v sredo odigral staroselec v majici Maribora, Hrvat Dejan Mezga. Obeležil ga je na najboljši možni način. Z dvema zadetkoma, prvima na derbiju.

V Maribor je iz Čakovca prišel zdaj že daljnega leta 2007. Odtlej je v vijoličastem dresu zabil številne gole, med pomembnejše zagotovo štejeta sredina dva v mrežo Olimpije, s katerima je Mariboru praktično zagotovil pot v polfinale in naskok na novo pokalno lovoriko. Sredin derbi je bil njegov deseti in prvi, v katerem se je vpisal med strelce. "Lahko bi rekel, da je bil to moj najljubši derbi," je po tekmi priznal Dejan Mezga, ki ga bolj kot zadetka veseli, da se je s soigralci veselil zmage. "Vsi smo v službi Maribora. Uspeh ekipe je najbolj pomemben. Veseli me, da smo pokazali karakter. Spet smo se izvlekli iz neugodnega položaja in prišli do pomembne zmage. Priigrali smo si lepo prednost. Verjamem, da jo bomo obdržali in napredovali," je še povedal hrvaški vezist, ki je tekmo tokrat začel na klopi. Ko je sredi drugega polčasa skupaj z Marcosom Tavaresom prišel na igrišče, je Maribor zaostajal že z 0:1, prav Mezga pa je bil najbolj zaslužen, da so prvaki prišli do preobrata. "Preden sem šel na igrišče, sta mi trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahovič zabičala, da moram zadeti. Dal sem dva gola. Mislim, da sem izpolnil nalogo, ki sta mi jo zadala," se je po tekmi smejalo 27-letnemu nogometašu. Predvsem lep je bil prvi, ko je Elvisa Džafića v vratih Olimpije premagal s pravcato mojstrovino. "Bil je res lep gol. Takšne udarce vadim na treningih. Ni prvič, da sem zadel na tak način. Vesel sem, da je žoga končala v mreži. Strel mi je uspel," je priznal.

Pri drugem je, kot ničkolikokrat doslej, zadel z enajstih metrov. Tokrat na malce nenavaden način. V nasprotnikovih vratih je v vratarjevi preobleki, saj je bil Džafić izključen, stal kar nogometaš Olimpije Antonio Mlinar Delamea. "Bilo je malce nenavadno, a se je dobro končalo. Nisem se bal, da bi se osramotil. Da bi mi nogometaš obranil strel. Če bi mi, to ne bi bilo nič takšnega. Tudi to se v nogometu pač dogaja," je povedal Mezga, ki je z bele točke zadel zelo rutinirano. Nekaj besed je namenil tudi navijačem. Teh je bilo v Stožicah na največjem derbiju slovenskega nogometa zelo malo. "Pričakoval sem več gledalcev. Ne skrivam, da je bilo tako. Skromno število navijačev je velik minus za derbi. Zagotovo bo Ljudski vrt na povratni tekmi veliko bolj poln. Tudi zato bi že zdaj izkoristil priložnost in navijače pozval, naj pridejo spremljati zanimivo tekmo in naj navijajo za nas. To je derbi. Nekaj najbolj pomembnega v slovenskem klubskem nogometu. Več si ne morejo želeti. Jaz pa jim obljubim, da se jim bomo skušali s soigralci oddolžiti z novo dobro predstavo in uvrstitvijo v polfinale. Prepričan sem, da bo prednost, ki smo si jo priigrali tokrat, zadostovala. Smo boljši od Olimpije. Upam in verjamem, da nam bo uspelo," je pogovor zaključil nogometaš s slovenskim potnim listom, ki je v tej sezoni zabil že natanko deset golov. Tri na dveh tekmah v pokalu, tri na enajstih tekmah v Evropi in štiri na 15 tekmah v prvenstvu, v katerem je tudi daleč najboljši podajalec prvakov. Doslej je namreč prispeval že kar devet podaj za prvenstvene zadetke soigralcev pri Mariboru.

Ne spreglejte