Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 10. 2013,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Matjaž Kek Josip Iličić Tim Matavž Roman Bezjak Kevin Kampl Matija Škarabot Marko Šuler Miral Samardžić Ažbe Jug Džengis Čavušević

Petek, 25. 10. 2013, 13.59

8 let

Kek zaznal težavo, Kampl ponos Salzburga

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Kevin Kampl s Salzburgom blesti v Evropi. Proti Standardu se je izkazal s podajo. Kekova Rijeka je izgubila v Lyonu. ''Zasluženo'', meni Mariborčan. Sanjski niz Ludogorca.

V četrtek je poleg Maribora, ki je v Belgiji poskrbel za zgodovinsko zmago na evropskem gostovanju v skupinskem delu lige Europa, nastopilo še nekaj Slovencev. Kako so se izkazali? Ogromno razlogov za zadovoljstvo je imel Kevin Kampl. Njegovemu Red Bullu iz Salzburga kaže imenitno, v ligi Europa je nanizal še tretjo zaporedno zmago in je že zelo blizu napredovanju v 1/16 finala ter spomladansko nadaljevanje evropskih izpitov. Klub iz Mozartovega mesta je v četrtek pred domačimi gledalci, zbralo se jih je 14.856, z 2:1 ugnal Standard Liege. Dvaindvajsetletni slovenski reprezentant iz Solingena je odigral vso tekmo in se izkazal z izvrstno podajo za drugi zadetek Salzburga. Avstrijski podprvak je nadigral goste, kar prikazuje tudi razmerje strelov na gol. Na tekmi, ki sta jo zaznamovala tudi rdeča kartona (po en na vsaki strani), je bilo 16:4 za Salzburg. Kampl si je za nastop prislužil številne čestitke.

Kek: Zmaga Lyona je zaslužena

Po 14 letih se je v Lyon vrnil Matjaž Kek. Trener Rijeke, na klopi mu pomaga soimenjak in mlajši rojak Florjančič, tokrat ni zapustil Gerlanda z dvignjenimi rokami. Z Mariborom je osvojil francosko trdnjavo, z Rijeko pa izgubil (0:1). Francoski velikan, ki v zadnjih tednih beleži rezultatsko krizo, je zmagoviti zadetek dosegel sredi drugega polčasa, na živahnem srečanju pa sta si obe ekipi priigrali veliko obetavnih priložnosti. ''Zmaga Lyona je zaslužena. Razliko med ekipama udejanja ravno ta gol. Lahko sem zadovoljen le z nekaterimi deli naše igre. Pokazala se je težava, saj nismo igrali v domačem prvenstvu, ampak v močnejši Evropi. Treba bo pokazati več agresivnosti in bolj paziti na pokrivanje tekmecev. Najbolj ranljiva ostajata bočna položaja v obrambi,'' je po tekmi dejal nekdanji slovenski selektor, ki je zaznal težavo, ko se njegova ekipa po nastopu v hrvaškem prvenstvu nameri na evropskega tekmeca. Od izbrancev želi, da se na tekmah lige Europa ne učijo, pač pa da uživajo v igri. Luknje na bokih bi mu lahko v prihodnjih nastopih zapolnil Matija Škarabot. V Franciji še ni kandidiral za srečanje, saj se še vrača po odsotnosti zaradi poškodbe.

Matavž odigral 15 minut v praznem Maksimirju

Na igrišču je bil dejaven tudi Šerif in Miral Samardžić. Njegov Šerif je doma izgubil s Tottenhamom, Jeseničan pa je kapetanski trak pri gostiteljih nosil od prve do zadnje minute. Gostje na gostovanju pri prvaku Moldavije niso dovolili presenečenja, čeprav je bilo razmerje strelov na gol izenačeno (10:10). Šerif je v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil zagrebški Dinamo, ki je pred praznimi tribunami (kazen Uefe) remiziral s PSV-jem (0:0). Nizozemski podprvak je bil v slabšem položaju, saj so si Zagrebčani priigrali kar nekaj priložnosti in komaj zadržal napade hrvaškega prvaka. Tim Matavž je v igro vstopil v 75. minuti, a ni resneje ogrozil domačih vrat. PSV je dosegel cilj. Ostal je neporažen, v skupini je s štirimi točkami na drugem mestu, ki zagotavlja napredovanje.

Ludogorec ima devet točk in presenetljivo prazno mrežo

Kateri slovenski legionarji pa so v četrtek počivali? Da je Černomorec ranljiv tudi v Odesi, so dokazali bolgarski prvaki. Ludogorec je presenečenje skupine B, saj ima maksimalnih devet točk, obenem pa je eden redkih udeležencev tekmovanja še brez prejetega zadetka. Korošec Roman Bezjak na gostovanju v Ukrajini ni vstopil v igro. Po vrnitvi z reprezentančne akcije je imel nekaj težav z zdravjem. St. Gallen je brez Džengisa Čavuševića, ki zaradi poškodbe še ni nared za vrnitev na igrišče, je doživel visok poraz na Mestalli (1:5). Valencia je že po 33 minutah vodila s 4:0.

Varšavski Legii v Evropi ne gre in ne gre. Zdaj je izgubila še s tretjim tekmecem v skupini. Na gostovanju v Trabzonu je bilo 0:2, čeprav so Poljaki zapravili ogromno priložnosti. Marko Šuler, ki se vrača po poškodbi, ni kandidiral za tekmo. Podobno velja za Josipa Iličića, ki naj bi bil nared čez dober teden dni. Fiorentina je tudi brez poškodovanega Kranjčana gladko odpravila Pandurii Targu Jiu. Bilo je 3:0, italijanske vijolice imajo devet točk, in so na odlični poti, da se na evropskih štadionih predstavijo tudi spomladi. Bordeaux je pozdravil prvo zmago v ligi Europa. Doma je premagal mariborskega znanca, Apoel iz Nikozije, mladi slovenski vratar Ažbe Jug pa tokrat ni bil na rezervni klopi.

Ne spreglejte