Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 10. 2011,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek

Torek, 4. 10. 2011, 16.26

8 let

Kek: Za čast, slavo in morda še kaj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je začela s pripravami na zadnjo tekmo rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Če se bo zgodil čudež, lahko upa še na dve tekmi dodatnih kvalifikacij.

Čez teden dni Slovenijo v Mariboru čaka zadnja tekma kvalifikacij za EP, ki bo prihodnje leto v Ukrajini in na Poljskem. Slovenska vrsta, ki je v zadnjem letu izgubila kar nekaj mest na jakostni lestvici FIFA, je v zelo neugodnem položaju. Teoretično še upa na drugo mesto v kvalifikacijski skupini C, a v praksi bi se moral za kaj takega zgoditi čudež. Po slovenskih željah se bodo morale, ob zmagi nad Srbijo v Ljudskem vrtu, seveda, razplesti prav vse preostale tekme v skupini C. ''Kombinacije v naši skupini, ki jih je milijon, me ne zanimajo. Če se bomo obremenjevali z drugimi tekmami, lahko na vse skupaj kar pozabimo. Zanima nas le torkova tekma proti Srbiji, v kateri bomo seveda skušali zmagati. Seveda si bomo skupaj z reprezentanti ogledali preostale tekme v naši skupini, seveda bomo tudi navijali, da se bo razpletlo po naših željah, a na dogodke na preostalih tekmah nimamo vpliva, zato moramo biti osredotočeni zgolj in samo nase,'' je že na začetku druženja s sedmo silo poudaril selektor Matjaž Kek in dodal: ''Upam, da bo Ljudski vrt poln ni bo stal ob strani našim fantom. Podporo si nedvomno zaslužijo.''

Selektor lahko računa že na skorajda vse nogometaše, ki so na Ptuj pripotovali v ponedeljek, pozneje se bosta priključila le mladi rezervni vratar Vid Belec, ki bo prišel v četrtek, in vezist Rene Krhin, ki bo sprva pomagal mladi reprezentanci in se bo članom priključil šele v petek. Seveda tokrat ni zraven kapetana Roberta Koren, ki ima kartone in proti Srbiji nima pravice nastopa. ''Škoda, da ga ni z nami, saj za Hull City igra zelo dobro. Z njim bi nam bilo lažje sestaviti enajsterico, ki bo morala proti Srbom iti na zmago. Na vsak način. Tudi če je za to potrebno podstaviti glavo pod noge nasprotnikov. Zaradi njegovega izostanka imam veliko težav s sestavo ekipe. Nogometaša, ki sta njegovi zamenjavi, Rene Krhin in Armin Bačinović, namreč v svojih klubih igrata bolj malo. Bomo videli, kaj se bo dalo storiti. V glavi imam več kombinacij. Bomo videli, kaj se bo dogajalo na treningih. Veliko pa bo odvisnega tudi od tega, kako se bodo končale petkove tekme. Velika razlika bo, če bomo imeli v torek še možnosti za drugo mesto ali pa ne,'' je povedal Kek.

Slovenska reprezentanca je na Štajerskem sicer že opravila prve treninge. ''Fantje že trenirajo. Na voljo imamo nekaj več časa za uigravanje kot sicer, kar je seveda dobrodošlo. V torek moramo zmagati in naredili bomo vse, da nam uspe. Proti Srbom bomo igrali za čast, slavo in morda še kaj. Pokazati bomo morali vse, kar znamo. Ničesar se ne bojim. V življenju se bojim le bolezni. Zavedamo se, da smo na zadnjih tekmah pokazali manj, kot so navijači pričakovali. To moramo zdaj popraviti. Čaka nas zelo dober nasprotnik. Vemo, kakšna je Srbija. Gre za ekipo, proti kateri nam motiva ne bo manjkalo. V tekmo bomo šli 120 odstotno,'' napoveduje slovenski selektor. In kje so bile največje pomanjkljivosti v slovenski ekipi v zadnjih tekmah? ''Slabi smo bili v zaključkih tekem. Kar nekajkrat nam je padla zbranost, kar se nam tokrat ne bo smelo dogajati. To je naša zadnja tekma v tem ciklusu. Smo profesionalci in vemo, zakaj smo tu. Ne glede na to, kako se bo končalo, hočemo zmagati, da pozitivno končamo ta niz. Računamo, da nam bodo v podporo tudi navijači, s pomočjo katerih nam bo lažje,'' še pravijo v slovenski reprezentanci, v kateri je zdravstveno stanje zelo dobro. Lažji poškodbi imata le nogometaša italijanskega prvoligaša Chieva Boštjan Cesar in Bojan Jokič, a ne gre za nič hujšega. ''Na zadnji tekmi proti Ceseni sta prejela lažja udarca. A do tekme je še dovolj časa in prepričan sem, da bosta povsem pripravljena. Upam le, da do poškodb ne bo prišlo v času priprav na tekmo s Srbijo. Upam, da bomo imeli tokrat srečo z zdravstvenim stanjem,'' si je zaželel Kek, ki ga trenutno bolj kot poškodbe skrbi status nekaterih reprezentantov. ''Ob že omenjenih Krhinu in Bačinoviću je slabše stanje tudi z Iličićem, Birso in še kom, medtem ko Brečko v zadnjem mesecu ni igral zaradi kartonov. Njim bomo posvetili veliko pozornosti, da jih skozi treninge dvignemo in vrnemo na višjo raven,'' je za konec še povedal slovenski selektor.

Ne spreglejte