Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
20.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Švica

Petek, 4. 9. 2015, 20.30

7 let, 12 mesecev

Katanec: Proti Švici v gosteh bi bila točka pozitiven rezultat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je v Baslu preizkusila zelenico, na kateri se bo v soboto ob 20.45 pomerila s Švico v okviru kvalifikacij za Euro 2016.

Selektor Srečko Katanec pravi, da ne bo lahko, zadovoljen pa bi bil s točko. "Vemo, da nam ne bo lahko. Poskusili se bomo predstaviti v najboljši luči in iztržiti pozitiven rezultat," je uvodoma dejal Srečko Katanec. "Pozitiven rezultat bo ob takšni reprezentanci, kot je Švica, tudi točka. Švica je reprezentanca, ki jo zelo spoštujem, po moje je ena od močnejših reprezentanc v Evropi. Druge izbrane vrste se spreminjajo, njihova se malo. Nimajo več najmlajših igralcev, dolga leta so skupaj, tako da bo točka zelo pozitiven rezultat. Ta pa pride na takšen ali drugačen način. Tudi na prvi tekmi se je videlo, da tisti, ki igra lepši in boljši nogomet na oko, ne zmaga nujno, upam, da bo jutri tako," je še povedal slovenski selektor.

Kako pa komentira švicarske izjave, da si želijo in pričakujejo zmago z dvema zadetkoma razlike, s čimer bi si skoraj zagotovili drugo mesto v skupini? "Želijo si, igrajo doma, kar je popolnoma normalno. Mi pa bomo poskušali njihove namere preprečiti. Tudi njihovi 'štoperji' niso stoodstotni, kar zagotovo skrbi švicarskega selektorja. Ampak vemo, kaj se dogaja z njihovimi igralci, jutri je na sporedu teh 90 minut, kaj se bo zgodilo, bomo videli po tekmi. Želimo si igrati dober nogomet," je še povedal Katanec. Ta bo na zelenico od uvodne minute najbrž poslal naslednje igralce: Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Dalibor Stevanović, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Valter Birsa, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Švicarji prodali že 25 tisoč vstopnic

Švicarji, doslej so prodali 25 tisoč vstopnic za tekmo na stadionu, ki sprejme 37.500 gledalcev, v prodaji pa bodo še na dan tekme, so tudi zelo motivirani, saj bi jim – tako kot Slovencem – zmaga pomenila velik korak k uvrstitvi na prvenstvo stare celine, ki ga bo prihodnje leto gostila Baslu sosednja Francija.

"Zelo pomembna tekma za nas in za tekmeca. Biti moramo še boljši kot v Mariboru, prepričani smo, da bomo s pomočjo gledalcev slavili želeno zmago. Moramo pa biti konkretnejši kot v Mariboru," je dejal švicarski selektor Vladimir Petković, ki si želi zmago z dvema goloma razlike, saj bi to pomenilo prednost za njegovo reprezentanco v medsebojnih dvobojih s Slovenijo (slednja je v Ljudskem vrtu zmagala z 1:0; op. STA).

"Slovenija ni prišla izgubit, ampak dobro igrat. Morali se bomo potruditi, kot se bomo morali tudi v Londonu. Bomo pa morali izkoristiti priložnosti, ki smo jih v Ljudskem vrtu imeli veliko, pa jih nismo," pa je dejal Ricardo Rodriguez.

Petković bo po informacijah švicarskih kolegov igral z vratarjem Yannom Sommerjem, branilci Stephanom Lichtsteinerjem, Fabianom Schärjem, Timmom Klosejem in Ricardom Rodriguezom, vezisti Valonom Behramijem, Xherdanom Shaqirijem, Gökhanom Inlerjem, Granitom Xhako in Admirjem Mehmedijem ter napadalcem Harisom Seferovićem.

Ne spreglejte