Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 12. 2016,
14.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Nogometna zveza Slovenije Prva liga Telekom Slovenije slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 9. 12. 2016, 14.30

6 let, 7 mesecev

Prijateljski tekmi v Abu Dabiju

Katančeva četa januarja brez legionarjev v Združene arabske emirate

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Srečko Katanec

Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo vodi Srečko Katanec, v leto 2017 ne bo vstopila konec marca, ko jo čaka pomembno gostovanje na Škotskem v kvalifikacijah za SP 2018, ampak že v začetku januarja. Selektor bo z nogometaši, ki igrajo v Prvi ligi Telekom Slovenije, odigral dve prijateljski tekmi.

Vstop v leto 2017 bo pri Nogometni zvezi Slovenije v znamenju sprememb. Krovna zveza bo prihodnji teden dobila novega predsednika (kandidata sta Radenko Mijatović in Matjaž Nemec), članska reprezentanca pa ne bo počivala, ampak se zbrala v prvih januarskih dneh ter se pripravljala na mednarodni tekmi v ZAE.

Največ nogometašev Olimpije in Domžal

Rok Vodišek je v začetku tega tedna dopolnil 18 let. | Foto: Vid Ponikvar Rok Vodišek je v začetku tega tedna dopolnil 18 let. Foto: Vid Ponikvar Selektor Srečko Katanec se je odločil, da bo zimski premor izkoristil za delo in preizkus kandidatov, ki se dokazujejo v domačih klubih. Na seznam tako imenovane B-reprezentance je uvrstil kandidate iz sedmih klubov. Bilo bi jih osem, a vodilni Maribor kot edini udeleženec Prve lige Telekom Slovenije ni potrdil udeležbe svojih nogometašev.

Prevladujejo igralci Olimpije (šest), ki v tej sezoni brani naslov državnega prvaka, ter Domžal (osem), ki so v tej sezoni dosegli največje število zadetkov. Na seznamu sta tudi komaj 18-letni vratar Olimpije Rok Vodišek ter branilec zmajev Nemanja Mitrović, ki se vrača po hudi poškodbi in v tej sezoni sploh še ni stopil na igrišče. 

Reprezentanca se je bila o udeležbi igralcev primorana posvetovati s klubi, saj dvoboja ne bosta odigrana v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), predvidenem za prijateljske tekme.

Seznam slovenske B-reprezentance (23 igralcev):

Vratarji:
Matic Kotnik (NK Celje), Grega Sorčan (ND Gorica), Rok Vodišek (ŠD NK Olimpija)
 
Obrambni igralci:
Jure Balkovec (NK Domžale), Matija Boben (ND Gorica), Miha Blažič (NK Domžale), Antonio Delamea Mlinar (ŠD NK Olimpija), Denis Klinar (ŠD NK Olimpija), Nemanja Mitrović (ŠD NK Olimpija), Gregor Sikošek (FC Koper), Matija Širok (NK Domžale)
 
Zvezni igralci:
Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (NK Krško), Rok Kronaveter (ŠD NK Olimpija), Žan Majer (NK Domžale), Jure Matjašič (NK Domžale), Amadej Vetrih (NK Domžale), Miha Zajc (ŠD NK Olimpija)
 
Napadalci:
Elvis Bratanović (NK Domžale), Mitja Lotrič (NK Rudar Velenje), Matej Podlogar (NK Celje), Matej Pučko (FC Koper), Slobodan Vuk (NK Domžale).

Tekmici bosta Savdska Arabija in Finska

Katanec bo z izbranci, med katerimi ne manjka debitantov, kar zadeva člansko reprezentanco, odpotoval v Abu Dhabi. Velemesto v ZAE pozna odlično, saj je v tej deželi opravljal vlogo selektorja. Na Arabskem polotoku bo od 4. do 14. januarja.

Srečko Katanec je vodil izbrano vrsto Združenih arabskih emiratov med letoma 2009 in 2011. | Foto: Reuters Srečko Katanec je vodil izbrano vrsto Združenih arabskih emiratov med letoma 2009 in 2011. Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti bodo tako zapustili zimske razmere v domovini in se odpravili v vročo arabsko deželo, kjer bodo odigrali tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Slovenska nogometna reprezentanca se bo zbrala na Brdu pri Kranju 2. januarja.

 

Ne spreglejte