Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 8. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Maribor NK Maribor Branko Ilić NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan

Sreda, 23. 8. 2017, 16.40

6 let, 6 mesecev

Novinarska konferenca Olimpije pred nedeljskim derbijem z Mariborom

Kapetan Olimpije: Mariborčani so gotovo popili kakšen kozarček več, a imeli bodo dovolj časa #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Potem ko se v Mariboru veselje po uvrstitvi v ligo prvakov še ni poleglo, Olimpija že razmišlja o nedeljskem prvem večnem derbiju v sklopu Prve lige Telekom Slovenije. Ta bo v nedeljo ob 20.20 pred dobro napolnjenimi Stožicami. Do zdaj so prodali že več kot šest tisoč vstopnic.

Pred novinarje sta stopila trener Igor Bišćan in kapetan Olimpije Branko Ilić. Oba sta v svojih uvodnih besedah čestitala Mariboru za velik uspeh, srečo pa zaželela tudi Domžalam, ki bodo v četrtek v Franciji igrale povratno tekmo proti Marseillu.

''O tekmi z Mariborom nima smisla predolgo in na široko razpredati. Vsi vemo, koliko ta tekma pomeni. Zanimanje za tekmo je veliko, kar je le dobro za nas. Upam, da bo štadion razprodan in da bomo pred polnimi Stožicami pričarali pravo nogometno poslastico. Mi pa se bomo potrudili po najboljših močeh, da razveselimo naše navijače,'' pravi kapetan Branko Ilić.

Kdo bo dobil prvi večni derbi v tej sezoni?

  • Olimpija.
    50,00 %
    195 glasov
  • Maribor.
    50,00 %
    195 glasov
Oddanih 390 glasov

Uspeh Maribora plus in minus

Kapetan Olimpije meni, da uspeh Štajercev in veseljačenje po njem ne bo vplivalo na samo tekmo. ''Maribor je imel težko tekmo, a imel bo dovolj časa, da se do nedelje dobro spočije. Naša naloga bo, da poskrbimo, da bomo mi pravi, potem pa bomo videli, kaj nam to prinaša. Mariborčani so po zmagoslavju proti Hapoelu gotovo popili kakšen kozarček več, kar je normalno, ob tem pa jim je seveda narasla tudi samozavest. Naredili bomo vse, da bomo pravi, komaj čakam, da se tekma pred polnimi Stožicami začne,'' dodaja kapetan Ljubljančanov.

Oba še brez poraza

Tako Olimpija kot Maribor sta v prvih šestih krogih petkrat zmagala in enkrat remizirala (oba 16 točk), kar daje derbiju dodaten čar. Vseeno je jasno, da se v nedeljo ne bo odločalo o prvaku. Bi pa lahko slavje na derbiju bil dobra motivacijska popotnica za naprej.

"Derbije kot trener drugače doživljaš kot igralec. Iz izkušenj pa bi moral poznati položaj ter kaj se dogaja z igralci pred in med takšno tekmo,'' pravi trener Olimpije, ki ima za sabo bogato in uspešno igralsko kariero. | Foto: Vid Ponikvar "Derbije kot trener drugače doživljaš kot igralec. Iz izkušenj pa bi moral poznati položaj ter kaj se dogaja z igralci pred in med takšno tekmo,'' pravi trener Olimpije, ki ima za sabo bogato in uspešno igralsko kariero. Foto: Vid Ponikvar

''Derbi se bo zgodil dokaj zgodaj v prvenstvu, oboji imamo za sabo dobro obdobje, oboji smo približno enako kakovostni. Upam, da bo štadion poln, da bo vzdušje dobro in bo to pomagalo k ugodnemu razpletu," je kapetanove besede dopolnil še trener Bišćan, ki je povsem preporodil Olimpijo.

Za Hrvata bo to prvi večni derbi na klopi Olimpije, a je povsem miren, saj je že kot igralec na Hrvaškem, v Angliji in v Grčiji odigral že veliko vročih obračunov. Hrvaški strateg težav s poškodbami nima, vseeno pa ne gre pričakovati, da bi že v nedeljo nastopil poškodovani vratar Nejc Vidmar.

Večni derbi bo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina.

Ne spreglejte