Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 9. 2015,
13.32

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Chelsea Jose Mourinho Porto Bayern München Josep Guardiola Barcelona Dinamo Zagreb Zoran Mamić Arsene Wenger Arsenal Luis Enrique Rudi Garcia Matej Jug Zenit

Sreda, 16. 9. 2015, 13.32

5 let

Kamplov trener potarnal: Messija se žal ne da ustaviti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes bodo znani še zadnji udeleženci osmine finala lige prvakov. Bayer Kevina Kampla bo pričakal Barcelono in čakal na spodrsljaj Rome, Arsenal bo za svojo usodo trepetal v Grčiji.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl se bo danes skušal maščevati Barceloni za nesrečen poraz na štadionu Camp Nou. Lekarnarji so v Kataloniji vodili z 1:0 vse do 80. minute, nato pa jim je Neymar prekrižal načrte. Nesrečen poraz je naznanil rezultatsko krizo Bayerja, zaradi katere ga lahko v osmino finala lige prvakov popelje le še čudež. Nemci niso več odvisni le od sebe. Če želijo napredovati, morajo danes premagati evropskega prvaka Barcelono, hkrati pa navijati, da ostane Bate neporažen v Rimu.

"Barcelona je v odlični formi. Z zdravim Messijem, ki ga je nemogoče popolnoma ustaviti, je še močnejša," opozarja Kamplov trener Roger Schmidt. Gostje iz Katalonije bodo pogrešali poškodovanega Brazilca Neymarja, njegov južnoameriški sosed Luis Suarez pa naj bi začel dvoboj od prve minute. Strateg evropskih prvakov Luis Enrique je opozoril na pritisk nogometašev Bayerja, ki so ga njegovim izbrancem vsilili na tekmi v Kataloniji in jim povzročali ogromno težav. Enrique je prepričan, da ne bo ponovil napake.

Romi zagotavlja uvrstitev med najboljših 16 domača zmaga nad Belorusi, poraz pa bi jih lahko popeljal celo na zadnje mesto. "To bo pravi derbi. Tisti, ki bo zmagal, bo napredoval," napoveduje Rudi Garcia. Francoz na klopi Rome v zadnjih tednih ne blesti, med navijači je zaznati vedno več nezadovoljstva. Če bi ostal praznih rok še proti Bateju, bi bila to verjetno že njegova zadnja tekma na vročem stolčku.

Evforija v Pireju: Lahko izločimo Arsenal

V skupini F bo zanimivo v Pireju. Olympiakos je v izvrstnem položaju, da prekine spoštovanja vreden niz Arsenala. Londonski velikan se je po letu 1999 še vedno uvrstil vsaj v osmino finala lige prvakov, v tej sezoni pa se je zaradi porazov v Zagrebu in Londonu, ko je ostal praznih rok proti grškemu prvaku, znašel v težavah. Če želi napredovati, mora v zadnjem krogu nujno premagati Olympiakos s 3:2 ali pa z višjo razliko. "Moramo se pripraviti na vse scenarije. Če bomo zbrani, bodo zadetki že prišli. Na kocki je veliko. Na kocki je uvrstitev v osmino finala," skuša ostati miren Arsene Wenger. "Vemo, da lahko premagamo Olympiakos. A morali bomo pokazati vrhunsko predstavo," je prepričan izkušeni Francoz, ki je zaradi poškodb ostal ob nepravem času brez številnih pomembnih igralcev.

"Lahko izločimo Arsenal. Ne razmišljam o tem, kateri igralci manjkajo pri Londončanih. Ko smo gostovali na Emiratesu, smo zaradi poškodb poslali v ogenj številne mlade igralce in zmagali. Kdorkoli bo igral za Arsenal, bo želel zmagati," se trener rdeče-belih Mauro Silva zaveda, da lahko danes priredi enega večjih presenečenj v zgodovini ligi prvakov. Napreduje lahko celo v primeru tesnega poraza (0:1 ali 1:2).

V Zagrebu bo Dinamo evropsko sezono sklenil z nastopom proti enemu najboljših klubov v Evropi. "To je za nas velik privilegij," se Zoran Mamić, ki je na gostovanju v Münchnu po 30 minutah izgubljal že z 0:4, na koncu pa v svoji mreži poslušal, kako je počila petarda (0:5), po svoje veseli dvoboja z Bavarci. Bayern bo v hrvaški prestolnici pogrešal obilico zvezdnikov.

Mourinho: Nikoli si ne bi mislil, da bom tako močan

Veliki derbi skupine G bo v Londonu. Chelsea bo gostil Porto. Pomerila se bosta kluba, ki imata v srcu Joseja Mourinha posebno mesto. Če bi Portugalec zvečer izgubil dvoboj z nekdanjim klubom, bi se znašel v tako velikih težavah, da nogometne javnosti ne bi presenetilo tudi njegovo slovo od modre klopi. "Prvič se spopadam s tako veliko rezultatsko krizo. To je nova izkušnja, saj se mi dogaja prvič. Nikoli si ne bi mislil, da bom še vedno tako močan in visoko motiviran," je zaupal trener angleškega velikana, ki bi si želel napredovanja obeh klubov, a bo pot najverjetneje odprta le enemu.

"Radi bi se vpisali v zgodovino in Portu priigrali prvo zmago na angleških tleh," želi Španec Julen Lopetegui prekrižati načrte gostiteljem. Poudarja, da sta angleško prvenstvo in liga prvakov različni tekmovanji, zato ni zaradi krize modrih v premier ligi večji optimist kot prej. "Chelsea je fantastična ekipa s fantastičnim trenerjem in igralci," pravi trener Porta. V njegovi ekipi bo tudi Iker Casillas, ki je imel z Mourinhom pri Realu vse prej kot miren in dolgočasen odnos.

Slovenec na Mestalli

Slovenski sodnik Matej Jug je v 2. krogu sodil srečanje lige prvakov med Zenitom in Gentom, danes pa bo na delu spoznal še preostala udeleženca skupine H. Valencia bo v Evropi prvič nastopila pod vodstvom novega trenerja Garyja Nevilla, Lyon pa bo sklenil ponesrečeno sezono, ki mu ni prinesla veliko zadovoljstva. Če bo oslabljeni Zenit ostal praznih rok v Gentu, netopirjem ne bo pomagala niti zmaga nad francoskimi levi. Belgijskim prvakom se obeta zgodovinska priložnost, zato bodo naredili vse, da ne izpustijo iz rok prednosti pred Valencio.

Ne spreglejte