Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2016,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Basel Andraž Šporar Kevin Kampl Robert Berić Ažbe Jug Josip Iličić

Torek, 16. 2. 2016, 17.45

8 let

Josip Iličić se je poslovil, na Old Traffordu slavijo 18-letnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Od peterice Slovencev v 1/16 finala lige Europa sta se v osmino prebila le Kevin Kampl (Bayer) in Andraž Šporar (Basel), ki pa svojemu moštvu zaradi poškodbe nista mogla pomagati.

V Baslu, kjer bodo 18. maja odigrali finale evropske lige, so se na povratni tekmi 1/16 finala po pravi drami napredovanja veselili švicarski prvaki, ki so goste iz St. Etienna izločili zaradi pravila zadetka v gosteh. Pri Baslu je manjkal slovenski napadalec Andraž Šporar, ki je v sredo opravil operacijo stopala in predčasno končal sezono, pri gostih iz Francije pa njegov rojak Robert Berić. Krčan še vedno okreva po hudi poškodbi kolena.

Zdravje je pokazalo hrbet tudi Kevinu Kamplu, ki je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil povratno tekmo proti lizbonskemu Sportingu Ažbeta Juga. A Lekarnarji, ki so že na Portugalskem zmagali z 1:0, so tudi doma brez težav potrdili napredovanje.

Edini aktivni slovenski legionar v četrtkovem večeru je bil Josip Iličić. Zvezdnik Fiorentine je za vijolične začel od prve minute (in igral do 61. minute), a domači Tottenham, ki je igral brez najboljšega strelca Harryja Kana (poškodba nosu), je bil premočen. Italijani so na koncu izgubili z 0:3 in Evropi pomahali v slovo.

Na sporedu je bilo še ogromno zanimivih dvobojev. Rdeči vragi iz Manchestra so reševali načet ugled proti danskemu "palčku" in na koncu visoko zmagali (5:1). A vse ni potekalo tako gladko, kot kaže končni izid. Danci so na Old Traffordu celo povedli, vseeno pa do velikega presenečenja na koncu ni prišlo. Man Utd se lahko zahvali predvsem mlademu, komaj 18-letnemu napadalcu, ki je nekaj minut pred tekmo vskočil namesto poškodovanega Anthonyja Martiala (skupil jo je na ogrevanju) in zadel za 2:1 in 3:1 ter tako razblinil vse upe gostov.

Porto je skušal nadoknaditi zaostanek iz Dortmunda, a je Borussia po avtogolu Ikerja Casillasa zmagala tudi na Portugalskem, Villarreal je izločil "vročega" italijanskega predstavnika iz Neaplja, Liverpool je po remiju brez zadetkov na prvi tekmi pred domačimi gledalci le uspel izločiti Augsburg, Valencia, ki jo vodi Gary Neville, pa je s četrto zaporedno zmago izločila dunajski Rapid. Avstrijce je izločila kar s skupnim rezultatom 10:0.

Ne spreglejte