Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 3. 2013,
0.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alfred Jermaniš Dušan Kosič liga prvakov liga prvakov Barcelona

Sreda, 13. 3. 2013, 0.18

8 let

Jermaniš: Messi najboljši na planetu in na Planet TV

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barcelona je Milanu vrnila milo za drago, strokovna gosta, Dušan Kosič in Alfred Jermaniš, pa sta se strinjala, da je bil za napredovanje v četrtfinale najbolj zaslužen dvakratni strelec Lionel Messi.

Barcelona se je predramila. Kriznega obdobja, ki so ga zaznamovali porazi z Realom in Milanom, je očitno konec. Katalonci so se prebili med najboljših osem v Evropi in kot prvi v zgodovini izločilnih bojev lige prvakov dokazali, da se zmore doma nadoknaditi zaostanek z 0:2. Milanu so vrnili udarec že po prvem polčasu, ki ga je z dvema zadetkoma zaznamoval Lionel Messi: ''V prvem polčasu smo videli vse. Odlično tekmo in veliko priložnost Milana. Pred tekmo nismo vedeli, ali bo 'gospod nogomet' Messi imel svoj dan ali ne. Imel ga je. Neverjetno je, kaj dela. Iz vsake akcije cilja, kar je lahko za vse naše napadalce lepa šola,'' je bil Dušan Kosič poln pohval na račun 25-letnega Argentinca, z izbranimi besedami pa ga je rade volje dopolnil Alfred Jermaniš: ''Messi lahko naredi razliko. Pri prvem golu smo na enem metru videli, zakaj je najboljši igralec na planetu. In tudi na Planet TV (smeh),'' je opisoval akcijo iz 5. minute, ki je prinesla hitro vodstvo Barcelone.

Jermaniš: Če bi Niang izenačil, se Barcelona ne bi vrnila

Čeprav so Katalonci v vodstvo prešli ekspresno, pa so na drugi zadetek čakali do konca polčasa. Kaj kmalu bi se lahko pripetil celo šok, saj so goste, ki so bili vseskozi v podrejenem položaju, do izenačenja delili centimetri. Najstnik M'Baye Babacar Niang je iz smrtne priložnosti zadel okvir vrat, priložnost pa mu je omogočila tvegana igra Barcelone, ki je francoskega najstnika pahnila v samostojni pobeg. ''Bog je bil danes na strani Barcelone. Niang je vse naredil dobro, tako da ne moremo reči, ali je bila to smola ali 'kiks','' je strel 18-letnega Francoza ocenil nekdanji trener Olimpije, ''Švicko'' pa se je posvetil drugemu Messijevu zadetku. Ponovni mojstrovini. ''Milan mu je začel puščati več prostora med linijami. Ko je Ambrosini izgubil žogo, je sledila globinska žoga na Messija, on, Messi kot Messi, pa je zabil za 2:0. Če bi malce prej Niang dal gol za 1:1, bi bil psihološki šok za Barcelono tako velik, da se ne bi vrnila. Pa čeprav navijam za Barcelono. Je pa Ambrosini hitro omagal. Danes je Milanu manjkal tudi centralni napadalec. Ni bilo Balotellija ali Pazzinija, kar je bil prevelik primanjkljaj,'' je pojasnil nekdanji reprezentant, ki je pred dvobojem napovedal zmago Kataloncev prav s 4:0, tako da se mu je po srečanju smejalo od zadovoljstva, ko je to informacijo javnosti zaupal še voditelj Dani Bavec.

Kosič: Barcelona je imela kanček sreče

Po mnenju ljubljanskega strokovnjaka, ki še išče novega delodajalca, je Barcelona z visoko zmago nad Milanom demantirala vse skeptike. ''Imela je kanček sreče pri priložnosti Nianga, prav sreča pa ji je manjkala na prvi tekmi v Milanu, drugače pa je odigrala dobro tekmo, čeprav je še vedno manjkalo nekaj. Bilo je nekaj napak, zadnjih 15 minut pa ni bilo več njene tipične igre. Milan je takrat napadel in poskrbel, da je bila tekma do konca napeta. En gol bi takrat pomenil katastrofo za domače,'' je opozoril Kosič, Jermaniš pa dodal: ''Vse, kar je Milan prikazal, je bilo v zadnjih 15 minutah, ko je zaigral na vse ali nič. To je bilo premalo, da bi jih boginja sreče nagradila z napredovanjem,'' se je dotaknil znanega nogometnega pravila, da sreča spremlja le hrabre. ''Če pa bi tako igrali od prve minute, bi verjetno dobili pet golov,'' je ponudil razlago, po kateri je bilo dognati, da je bil Milan po mnenju Primorca v vsakem primeru obsojen na visok poraz.

Kosič privoščil Villi zadetek, Jović ga spominja na Albo

Tretji zadetek za Barcelono je dosegel David Villa: ''Presenečen sem bil, da je začel tekmo. A se je obrestovalo. Je izjemen napadalec, legenda Španije, v zadnjem obdobju pa v nemilosti pri Barceloni. Pojavili so se tudi dvomi, ali se sploh ujame z Messijem. Pri tem golu je povrnil zaupanje. To je bil odločilen in vrhunski gol. Tako reagirajo pravi igralci. Prav privoščim mu, ker gre za vrhunskega napadalca,'' je dejal ''Dule'', nato pa predal besedo Jermanišu: ''Villa je igralec kazenskega prostora in nanj obramba Milana ni bila pripravljena. Bil je super igralec, imel težko poškodbo in se vrnil. Za razliko od Torresa, ki se ni,'' si je dovolil primerjavo znanih španskih napadalcev. Poleg Messija in Ville se je na štadionu Camp Nou med strelce vpisal še Jordi Alba. Kosiča je spomnil na nogometaša, ki ga je vodil v slovenskem klubu: ''Pri Olimpiji ima Jović podoben slog, pa tudi podobno razmišlja v napadalnem delu. Alba je ponudil čudovit zaključek,'' je čestital španskemu reprezentantu, nato pa naslonil prošnjo na navijače Milana, naj mu ne zamerijo naslednjih besed: ''Vesel sem, da je danes zmagal nogomet. Barcelona je za vse ljubitelje nogometa še vedno prvi favorit lige prvakov, poudaril pa bi tudi nemški ekipi, predvsem Bayern. Zanimivo bo.'' Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri.

Ne spreglejte