Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Je druženje s Srečkom Katancem Slovencem pomagalo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši, na katere v zadnjem času računa selektor Srečko Katanec, so se po reprezentančnem premoru vrnili na delo v tujini. Kako jim je šlo?

Samir Handanović: Inter je v nedeljo zvečer v velikem milanskem derbiju remiziral proti Milanu z 1:1. Pri mojstrskem zadetku Jeremyja Meneza je bil brez moči, sicer poskrbel za nekaj dobrih obramb, pa čeprav ni imel prav veliko dela. Med najbolje ocenjenimi nogometaši Interja, ta je bil na štadionu Giuseppeja Meazze v vlogi gosta. Prvič je igral pod vodstvom novega trenerja Roberta Mancinija, ki se je vrnil na klop Interja.

Vid Belec: V turškem prvenstvu je še sedmič branil mrežo tamkajšnjega prvoligaša Konyasporja in še petič ohranil nedotaknjeno mrežo. Njegov klub je doma z 2:0 premagal Gazaintepspor.

Jan Oblak: V prvi španski ligi je Atletico v Madridu s 3:1 premagal Malago. Škofjeločan ni dobil priložnosti za igro, vso tekmo je presedel na klopi za rezerve in še naprej čaka na prvenstveni debi v majici španskega prvaka.

Siniša Anđelković: Palermo bo v zadnji tekmi 12. kroga italijanske prve lige danes zvečer gostoval pri Genoi. Kranjčan naj bi bil v prvi postavi Sicilijancev.

Gregor Balažic:** V prvi ukrajinski ligi je Karpaty doma izgubil proti branilcu naslova Šahtarju iz Donecka z 0:2. Balažic je igral vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom, prav tako pa je naredil napako pri prvem golu gostov.

Mišo Brečko: Köln je v prvi nemški ligi doma izgubil proti berlinski Herthi z 1:2. Trboveljčan, ki se je vrnil v prvo postavo kluba, katerega barve brani že celo večnost, je igral 88 minut. Z igrišča je odšel, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat. Malce pred odhodom na klop je podal za akcijo, po kateri je njegov soigralec zatresel vratnico.

Boštjan Cesar: Po tem, ko je v prejšnjem krogu, pred odhodom na reprezentančno akcijo, prvič po daljšem času igral v prvi postavi Chieva in Verončanom pomagal do zmage, na katero so čakali kar osem tekem, je bil tokrat spet na klopi in ni dobil priložnosti za igro. Chievo je z 1:1 remiziral pri Udineseju.

Branko Ilić: Partizan v Srbiji hiti naslovu prvaka naproti. Po drugem zaporednem remiju Crvene zvezde zdaj mestnemu tekmecu beži za šest točk, saj so črno-beli spet zmagali. Tokrat so v Beogradu premagali Napredak s 3:1. Enega izmed treh golov, za 2:0 je zadel v 73. minuti, je zabil tudi Ljubljančan. Na igrišču je bil do 87. minute. To je bil njegov prvi gol v dresu Partizana.

Dominic Maroh: Domači prvenstveni poraz Kölna v prvi nemški ligi proti berlinski Herthi z 1:2 si je ogledal s klopi.

Martin Milec: Po nizu štirih zaporednih zmag je Standard Liege v prvi belgijski ligi tokrat izgubil. Z 2:3 je klonil v gosteh pri KV Oostendeju. Nekdanji član Maribora je igral vso tekmo.

Miral Samardžić: V hrvaškem prvenstvu je Rijeka z 1:0 zmagala v gosteh pri Zadru. Jeseničan je tokrat igral le v zadnjih dveh minutah.

Andraž Struna: V Grčiji vre. Predstavniki tamkajšnje nogometne zveze in klubov obtožujejo eden drugega, v boju za oblast bodo šli očitno do konca, zato so bile tekme v vseh tekmovanjih grškega klubskega nogometa tokrat odpovedane.

Bojan Jokić**: V prvi španski ligi je Villarreal premagal Getafe z 2:1. Kranjčan še vedno ni okreval po poškodbi, zato ga ni bilo niti na klopi domače ekipe.

Valter Birsa: Chievo je v prvi italijanski ligi remiziral z 1:1 v gosteh pri Udineseju. Primorec, ki se je v zadnjem času ustalil v postavi Verončanov, je za goste zelo solidno odigral 86 minut in začel akcijo za zadetek svoje ekipe. Goran Cvijanović*: Rijeka je v prvi hrvaški ligi z 1:0 zmagala v gosteh pri Zadru. Tokrat brez pomoči povratnika v reprezentanco, ki si je tekmo ogledal s klopi.

Josip Iličić**: Fiorentina je v prvi italijanski ligi premagala Hellas v Veroni z 2:1. Iličić, ki naj bi bil na izhodnih vratih Firenčanov, je sedel na klopi gostov, a ni dobil priložnosti za igro.

Kevin Kampl: Slovenski zvezdnik Salzburga je vse bolj v središču pozornosti zanimanja tujih snubcev. Vsak dan se najde vsaj en klub, ki si v svojih vrstah želi uradno najboljšega igralca avstrijske lige iz pretekle sezone. Zdi se, da bo pozimi zagotovo zapustil Salzburg, a pred tem bo očitno pomagal Red Bullu, da si pred tekmeci nabere čim večjo prednost v tamkajšnjem prvenstvu. Tokrat je igral vso tekmo pri zmagi Salzburga z 2:0 v gosteh pri graškem Sturmu. Salzburžani, ki branijo naslov, imajo zdaj pred najbližjim zasledovalcem šest točk naskoka. Do konca jesenskega dela prvenstva bo Kampl odigral še tri prvenstvene tekme in eno v ligi Europa, potem bo najverjetneje odšel.

Andraž Kirm: V prvi ciprski ligi je Omonia v Nikoziji z 2:0 premagala AEL Limassol. Tudi po zaslugi Ljubljančana, ki je podal za enega izmed dveh zadetkov domačih. Na igrišču je bil do zadnje minute, ko ga je trener poslal z igrišča kot taktična zamenjava.

Rene Krhin:** Inter je v nedeljo odigral mestni derbi proti Milanu in remiziral z 1:1. Slovenski vezist je bil na klopi Interja, a ni dobil priložnosti za igro.

Jasmin Kurtić: Pri zmagi Fiorentine nad Hellasom iz Verone v gosteh z 2:1 je sodeloval le v zadnjih osmih minutah, ko je bil na semaforju že končni izid.

Dejan Lazarević: V prvi italijanski ligi je Chievo z 1:1 remiziral v gosteh pri Udineseju. Hitronogi slovenski reprezentant ni dobil priložnosti za igro. Tekmo v Vidmu si je ogledal s klopi za rezerviste.

Nejc Pečnik: Crveni zvezdi je v srbskem prvenstvu spet spodrsnilo. Z 0:0 je remizirala v gosteh pri Radnićkem. Pečnik je v vrstah gostov igral vso tekmo.

Rajko Rotman: Po dveh zaporednih porazih je Istanbul Basaksehir tokrat zmagal. Z 2:0 je bil boljši od Rizesporja v gosteh. Tudi s pomočjo nekdanjega nogometaša velenjskega Rudarja, igral je vso tekmo.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo je v prvi ruski ligi premagal Rostov pred domačimi navijači z 2:1. Tudi po zaslugi Stevanovića, ki je po 22 minutah zadel za 1:0. Med strelce, to je bil njegov drugi gol v ruskem prvenstvu, se je vpisal po strelu z glavo.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v prvi avstrijski ligi izgubil v gosteh pri Grödigu z 1:3. Krčan je igral vso tekmo, a se ni vpisal med strelce.

Roman Bezjak**: V prvi bolgarski ligi je Ludogorec remiziral z 1:1 v gosteh pri sofijskem CSKA. Slovenski napadalec ni igral, saj ima težave s poškodbo.

Džengis Čavušević*: V prvi švicarski ligi je St. Gallen doma remiziral proti Vaduzu s 3:3. Napadalec, ki se je na tekmi proti Kolumbiji po daljšem času vrnil v reprezentanco, je tekmo začel na klopi. Po njegovem vstopu v igro, na zelenico je pritekel po 54 minutah igre, se je začel preobrat domačega moštva, ki je takrat še zaostajalo z 1:3.

Zlatko Dedić:** V drugi nemški ligi je FSV Frankfurt doma izgubil proti Eintrachtu Braunschweigu z 0:3. Koprčan je bil na igrišču 71 minut. Ko se je usedel na klop, je njegovo moštvo zaostajalo z 0:2.

Zlatan Ljubijankić: V prvi japonski ligi je Omiya Ardija doma z 1:2 izgubila proti Kashiwi Reysol. Ljubijankić je igral vso tekmo, a ni mogel preprečiti novega poraza svojega moštva, ki je vse bližje izpadu iz prve lige. Za odrešilnim 15. mestom dva kroga pred koncem prvenstva zaostaja za tri točke.

Milivoje Novaković: Prav Ljubijankićev reprezentančni soigralec utegne biti tisti, ki bo s svojim Shimizu S-Pulsom potegnil boljšo v boju za obstanek med japonsko elito. Tudi po Novakovićevi zaslugi, ki je pretekli konec tedna spet zablestel in zadel dvakrat pri remiju Shimizuja proti Nagoyi Grampus pred domačimi navijači z 2:2. Igral je vso tekmo, zdaj je pri 12 prvenstvenih golih v tej sezoni. Shimizu ima dva kroga pred koncem sezone tri točke prednosti pred Omiyo Ljubijankića. Vse kaže, da se bo eden izmed slovenskih napadalcev kmalu poslovil od elite.

Tim Matavž:** Matavž se je, vsaj tako pravi sam, tokratni akciji selektorja Srečka Katanca odrekel, da bi se čim bolje pripravil za nadaljevanje v dresu Augsburga. Vse kaže, da je bil pri tem uspešen. Trener Augsburga naj bi ga namreč poslal v ogenj od prve minute na nedeljski tekmi prve nemške lige proti Stuttgartu v gosteh, a jo je slovenskemu napadalcu zagodla bolezen, zato ni kandidiral za nastop. Kljub temu so njegovi soigralci zmagali z 1:0 in nadaljevali z dobrimi izidi. Augsburg je po 12 odigranih krogih na visokem šestem mestu, ki ob koncu sezone vodi v Evropo.

Ne spreglejte