Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
27. 8. 2014,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor liga prvakov liga prvakov

Sreda, 27. 8. 2014, 19.45

8 let

Jasmin Handanovič: V Mariboru smo vsi enotni, od uprave do maserjev (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vratar Maribora Jasmin Handanovič je ob zmagi nad Celticom in vijoličasti uvrstitvi v ligo prvakov znova potrdil pomen izkušenj, čeprav se je moral v preteklosti spoprijeti tudi s kritikami.

"Imel sem dober občutek, bil sproščen vso tekmo. Čakali smo na trenutek, ko bomo srečanje rešili. In trenutek je prišel," je med podpisovanjem in fotografiranjem, ki jima v ranem mariborskem jutru na letališču Edvarda Rusjana ni bilo ne konca ne kraja, razlagal Jasmin Handanovič.

Ljubljančan pri 36 letih doživlja najbolj bleščeče trenutke svoje kariere. V preteklosti pa ni vedno jezdil na krilih pohval, niso se dogajala samo trepljanja po rami, ampak je moral pogoltniti tudi marsikatero kritiko: "Pretehtalo je zaupanje kluba in direktorja, prav gotovo tudi delo z Mitjo Pirihom. Kakovost je vselej bila, pristop do nogometa pa je šel korak naprej. Zdaj je gotovo drugačen. Vselej sem verjel vase. Veliko stvari se mora uskladiti, da dosežeš cilje."

Samirju spoštovanje, Jasminu liga prvakov

Vzneseni mariborski navijači so si privoščili tudi šaljivo zbadljivko na račun njegovega bratranca, slovenskega vratarja številka 1 in člana milanskega Interja Samirja Handanovića. V slogu: "Jasmin, povej Samirju, naj pride v Maribor gledat ligo prvakov."

Eden tokratnih mariborskih junakov, ki je v 92. minuti dokončno potopil Celticove upe, je seveda bistveno preveč izkušen, da bi nasedel takšnim govoricam. "Daleč od tega, da bi jaz stopil iz njegove sence. Ravni, ki jo je dosegel on, jaz v teh letih gotovo ne bom. Oziroma jo bom zelo težko. Če bom prišel blizu, bo super. Samir ima težko tekmo vsake tri dni, drugačne treninge … Njegova raven se težko primerja s slovensko ligo. Samir ni senca nad mano, ampak moj vzor," je poln zasluženega spoštovanja do svojega bratranca.

"Dihamo kot eno"

Hote ali nehote se pojavlja vzporednica zdajšnje mariborske ekipe s tisto izpred desetletja in pol, ko so pod vodstvom Bojana Prašnikarja blesteli Marko Simeunovič, Marinko Galič, Stipe Balajić, Simon Sešlar, Kliton Bozgo, zdajšnji trener Ante Šimundža

"Takšna priložnost, posebej v slovenskem prostoru, pride enkrat na eno ali dve generaciji. Pot do lige prvakov je drugačna kot pred leti. Tisto je bil vrhunski dosežek, tokrat pa smo znova potrdili, da je Slovenija nogometna država. Na pravi poti smo," je samozavesten vratar Maribora.

Pravi odgovor, do kam lahko seže ta ekipa, bo dal skupinski del lige prvakov. Handanovič posebnih želja za tekmece nima, izpostavlja pa veliko povezanost v klubu: "Pomembno je, da smo vsi enotni – od uprave, direktorja, trenerja, igralcev do ekonomov, maserjev … Da ima klub glavo in rep, da dihamo kot eno. Potem se vidi tudi rezultat." Za osvežitev spomina: Mariborčani bodo za tekmece v ligi prvakov izvedeli jutri.

Ne spreglejte