Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 1. 2015,
21.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid španski pokal Diego Simeone Santiago Bernabeu

Sreda, 14. 1. 2015, 21.18

7 let, 12 mesecev

Jana Oblaka izziva zvečer tudi najboljši nogometaš na svetu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Atletica Diego Simeone namerava slovenskega vratarja Jana Oblaka med vratnici postaviti tudi na povratni tekmi osmine finala španskega pokala. Pričakuje odprto srečanje, polno priložnosti.

Atletico Madrid je prejšnji teden izkusil dve skrajnosti. Prejšnjo sredo se je po imenitni pokalni zmagi nad mestnim tekmecem Realom z 2:0 dotaknil zvezd, le štiri dni pozneje pa v Barceloni ponudil veliko slabšo predstavo. Nekaj so kajpak morali vprašati tudi Katalonce, ki so v prvem polčasu nadigrali španske prvake.

Trener Diego Simeone, ki so ga dan pozneje v Zürichu razglasili za tretjega najboljšega trenerja v letu 2014, je uvodnih 45 minut na štadionu Camp Nouu označil za enega od najslabših polčasov Atletica v tej sezoni, kar ni dobra popotnica za današnje gostovanje pri madridskem Realu. Slabši polčas je bil po njegovem mnenju le prvi v Bilbau, ki ga je Atletico v prvenstvu izgubil z 0:1, nato pa je madridski vihar s pomočjo sodnika v Baskiji poskrbel za mogočen preobrat in veličastno zmago s 4:1.

Atletico lahko napreduje tudi s porazom

Atletico je v nedeljo na derbiju španskega prvenstva v Barceloni izgubil z 1:3. S tem rezultatom bi zvečer, ko pričakuje povratno pokalno srečanje osmine finala, zaradi pravila zadetkov v gosteh izločil Real. Beli baletniki nameravajo izkoristiti prednost domačega igrišča in na polnem kultnem štadionu Santiago Bernabeu nadoknaditi dva gola zaostanka. Dvoboj se bo začel ob 20. uri. Atletico ima ogromno prednost, saj si lahko za napredovanje privošči celo poraz, ki pa mora biti temu primerno tesen.

''Pričakujem napet in dinamičen začetek, poln adrenalina. Tekma bo odprta, obe ekipi bosta igrali napadalno. Zelo bo pomembno, kako se ubraniti, ko izgubiš žogo v zvezni vrsti. Ne verjamem, da bodo izkušeni igralci čakali 80 minut, da se reši tekma, ampak bodo želeli uresničiti cilj že prej,'' napoveduje Simeone odločno igro desetkratnih evropskih prvakov, ki bodo na krilih najboljšega nogometaša na svetu Cristiana Ronalda naskakovali visoko zmago.

Portugalec je na prvi tekmi osmine finala odigral le 30 minut, zdaj ga bo italijanski trener Carlo Ancelotti pričakovano poslal v ogenj od prve minute, saj Realu v španskem pokalnem tekmovanju gori pod nogami, igra pa le prepričljiva zmaga. S tremi goli razlike bi prišla kot naročena.

Španski mediji Oblaka uvrstili v začetno postavo

Real bo poskušal čim večkrat zatresti mrežo tekmeca, tako da je pred vratarjem Atletica zelo odgovorna in zahtevna naloga. Kot kaže, tako poročajo in napovedujejo tudi domala vsi večji španski mediji, bo Simeone nalogo znova zaupal Janu Oblaku. Tako bo ''El Cholo'' ostal dosleden strategiji, ki jo imajo v zadnjem obdobju pogosto veliki klubi, če računajo na dva zelo kakovostnega in ambiciozna vratarja. V prvenstvu še naprej brani Miguel Angel Moya, pokal pa (p)ostaja področje, pisano na kožo Oblaku. Prejšnjo sredo je 22. rojstni dan praznoval ravno proti Realu in mrežo zadržal nedotaknjeno.

Najboljšo predstavo, odkar se je preselil v Madrid, žal tudi komaj četrto v tej sezoni, je prihranil za največjega tekmeca. Ostati brez prejega gola proti svetovnim in evropskim prvakom ni mačji kašelj, Ancelottijevi zvezdniki pa niso našli recepta, kako premagati razpoloženega Slovenca.

Če se bodo preveč sprostili, jim lahko Real napolni mrežo

Da je pokalno tekmovanje nepredvidljivo, je pokazal že torek in presenetljiv izpad Valencie proti Espanyolu. V prejšnji sezoni je Real v polfinalu pokala odpihnil Atletico s skupnim rezultatom 5:0. ''Ne zmaguje se le zaradi dobre igre, ampak tudi razumevanja drug drugega in načina, kako se lotiti tekmovanja. Prepričan sem, da se bodo moji igralci dobro predstavili, ker igrajo po načelu zmagaj ali umri. Moji igralci se ne bojijo smrti,'' je pred dnevi povedal argentinski strateg Simeone za televizijski športni program Canal+ ter rdeče-bele izbrance posvaril, da ne smejo pozabiti, da niso tako dobri kot tekmeci.

''Če se bomo preveč sprostili in uspavali, lahko dobimo štiri zadetke,'' opozarja trener Atletica. Če bi prejeli štiri zadetke, Oblak je dvakrat v tej sezoni tri, jim za napredovanje danes ne bi pomagal niti gol v gosteh ...

Ne spreglejte