Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 1. 2016,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Atletico Madrid Neymar Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 27. 1. 2016, 22.02

8 let

Jan Oblak v teh dneh slabo spi zaradi Lionela Messija in Neymarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V soboto se bosta v derbiju 22. kroga španske lige udarila vodilna kluba, Barcelona in Atletico. To bo tudi peti nastop Jana Oblaka proti najboljšemu klubu na svetu zadnjih let.

V soboto ob 16. uri se bosta na Camp Nouu pomerila po 21 krogih vodilna Barcelona in Atletico Madrid. Oba imata na vrhu 48 točk, a imajo Katalonci tekmo manj. V tej sezoni sta se že udarila, v 3. prvenstvenem krogu, septembra lani, so jo bolje odnesli gostje. Zmagali so z 2:1. Jan Oblak ni mogel preprečiti takrat prvega poraza Atletica in tretje zaporedne zmage Barcelone, ki je bila po treh krogih seveda tam, kjer je zdaj. Na vrhu.

Madridčani so sicer zadeli prvi, a potem je slovenskega vratarja najprej s prostega strela premagal Neymar, v zadnjem delu tekme pa je za zmago Barcelone poskrbel kdo drug kot Lionel Messi. Ta je na igrišče pritekel s klopi, saj je dan pred tekmo še drugič postal oče, in poskrbel, da je Oblaka premagal še tretjič na štirih tekmah proti Atleticu v takrat manj kot letu dni.

Premagal ga je na kar treh od štirih tekem

Argentinec je prava nočna mora za Škofjeločana. Premagal ga je tudi v predzadnjem krogu prejšnje prvenstvene sezone, ko je Barcelona v Madridu zmagala z 1:0 – Messi je na tisti tekmi odličnega Oblaka premagal v 65. minuti – in si krog pred koncem zagotovila naslov prvaka.

Še dvakrat si je iz oči v oči z Messijem slovenski reprezentant zrl v isti sezoni, in sicer v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Na prvi tekmi, pred skoraj natanko letom, je tik pred koncem tekme Argentinec izvajal enajstmetrovko, ki jo je Oblak najprej ubranil, a je Messi prišel do odbite žoge in jo pospravil za hrbet vratarja Atletica. Tako je tudi postavil končni izid tekme.

Na povratnem obračunu je Atletico dvakrat vodil, z 1:0 in z 2:1, a na koncu izgubil z 2:3 in se poslovil od sanj o lovoriki, ki so jo pozneje osvojili prav Katalonci. Zanimivo, takrat je vseh pet golov padlo že v prvih 45 minutah, Oblak pa se ni najbolj izkazal, pri dveh golih bi namreč lahko posredoval bolje. Se je pa lahko tolažil vsaj s tem, da ga takrat ni premagal Messi. Na vseh treh preostalih medsebojnih obračunih ga je. Ga bo tudi v soboto? V formi je. V zadnjih desetih tekmah evropskih prvakov v vseh tekmovanjih je zadel natanko desetkrat.

Ne spreglejte