Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Kevin Kampl Matej Jug

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

5 let

Jan Oblak in Kevin Kampl sklonjenih glav, Branko Ilić se je veselil točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Barcelona je brez poškodovanega Messija stežka ugnala Kamplov Bayer, Benfica je premagala Oblakov Atletico, Ilićeva Astana pa je remizirala z Galatasarayjem. Angleško čast rešila kluba iz Manchestra.

Vratar madridskega Atletica Jan Oblak je obračunal s svojim nekdanjim klubom, Benfico. Domači so prek Angela Correa prišli do vodstva v 23. minuti, a so Lizbončani v 37. minuti izid izenačili. Oblaka je z močnim strelom premagal Nicolas Gaitan. V šesti minuti drugega polčasa pa je še drugič udarila Benfica, za vodstvo z 2:1 je zadel Goncalo Guedes. Atletico je do konca tekme napadal, a ostal praznih rok.

Astana Branka Ilića je na zgodovinski prvi tekmi lige prvakov v Kazahstanu prišla do točke na obračunu z Galatasarayjem. Slovenski reprezentant je odigral od prve do zadnje minute, se s soigralci veselil dveh golov, dva pa z njimi tudi objokoval. Tekma se je končala z izidom 2:2. Turški gostje so z golom Bilala Kisa povedli v 31. minuti tekme, pa z avtogolom Hakana Balte izid izenačili v 77., nato je v 86. žogo v lastno mrežo popravil vratar Astane Nenad Erić, končni izid pa je tik pred koncem tekme postavil Lionel Carole, nogometaš Galatasarayja. Da, tudi on z avtogolom.

Madridski Real je na Švedskem pričakovano premagal Malmö, dva gola je dosegel Cristiano Ronaldo, ki se je s 323. golom v belem dresu na večni lestvici izenačil s klubsko legendo Raulom Gonzalezom.

PSG je gladko odpravil Šahtar, zanesljive zmage nad Sevillo se je v Torinu veselil Juventus, ki sicer svoje navijače jezi s slabimi igrami v italijanskem prvenstvu. Moskovski CSKA je proti PSV-ju že v prvem polčasu vodil s 3:0, pa so se Nizozemci v drugem vrnili, dvakrat zatresli mrežo gostiteljev, a zabeležili poraz.

Angleško čast sta reševala in tudi rešila oba manchesterska kluba. United je na Old Traffordu gostil Wolfsburg in doživel šok že v četrti minuti tekme, pa nato postavil stvari na svoje mesto in zadržal vse tri točke. City pa je tri točke izmaknil Borussii Mönchengladbach.

Barcelona v dveh minutah do zmage, Arsenal in Chelsea praznih rok

Bayer Leverkusen je na slavnem Barceloninem štadionu Camp Nou prišel do vodstva v 22. minuti tekme, ko je po podaji s kota, s strelom z glavo domačega vratarja ter Stegna premagal Kyriakos Papadopoulos. Tekma je bila v prvem polčasu nadvse izenačena, daleč od tega, da bi na igrišču prevladovala le Barcelona. Tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl je v 19. minuti poskušal z nevarnim strelom, ki pa je zletel mimo vrat domače ekipe.

V drugem polčasu pa je Barcelona močno pritisnila, Bayer se je le še branil in v 80. minuti je Sergi Roberto poskrbel za izenačenje. Le dobro minuto zatem je udaril še Luis Suarez in domače popeljal v vodstvo. Kampl, eden najaktivnejših nogometašev Bayerja, je v drugem polčasu storil prekršek nad Busquetsom in dobil rumen karton.

Po uri igre je z igrišča odšepal domači kapetan Andres Iniesta. Poškodoval si je stegensko mišico na desni nogi. Barcelona še ni sporočila, koliko časa bo odsoten, a se neuradno ocenjuje, da bo prisilni počitek trajal vsaj nekaj tednov. Na seznamu poškodovanih igralcev ima Barcelona poleg Messija in Inieste še Adriana, Rafinho, Vermaelena in Claudia Brava.

Zdesetkana Roma (igrala je brez Edina Džeka, Francesca Tottija in Seydouja Keitaja) je v Belorusiji pri Bateju ob polčasu zaostajala že z 0:3, pa v drugem polčasu le prišla do dveh golov in malce omilila poraz.

Münchenski Bayern je napolnil mrežo zagrebškega Dinama in končal niz neporaženosti, ki je trajal neverjetnih 45 tekem. Robert Lewandowski je dosegel tri zadetke, Zagrebčani pa so klonili z 0:5. Poljak je na zadnjih treh tekmah za Bavarce dosegel neverjetnih deset golov.

Porto je doma premagal Mourinhov Chelsea z 2:1, vratar Iker Casillas pa je z 152. evropskim nastopom postal absolutni rekorder, poražen pa je bil tudi drugi londonski klub, Arsenal, ki ga je presenetljivo na domači zelenici s 3:2 odpravil Olympiakos. Zenit je v St. Peterburgu na tekmi, na kateri je sodil Slovenec Matej Jug, premagal Gent, kijevski Dinamo je zmagal v Tel Avivu, Valencia pa v Lyonu.

Ne spreglejte