Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 3. 2016,
10.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roma Keylor Navas rekord Sergio Ramos Zinedine Zidane Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo liga prvakov

Sreda, 9. 3. 2016, 10.39

6 let, 7 mesecev

Izžvigani Ronaldo odtaval v novo galaksijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je popravil strelski rekord lige prvakov. V najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu je dosegel že 90 zadetkov, s tribun pa so ga vseeno dočakali žvižgi.

Ko se je 31-letni Cristiano Ronaldo vpisal med strelce tudi na povratni tekmi osmine finala proti Romi, je zbirko zadetkov, doseženih v ligi prvakov, povečal na okroglo številko 90. Najbližjemu zasledovalcu Lionelu Messiju, ki ga prihodnji teden čaka dvoboj z Arsenalom, je ušel za osem zadetkov, tretjeuvrščeni Raul Gonzalez, pa zaostaja že za 19 golov.

To je bil le eden izmed številnih rekordov, ki jih je z novim nastopom in zadetkom popravil portugalski zvezdnik. Njegove soigralce je začudil odziv dela navijačev, ki so se z žvižgi ponovno spravili nad najboljšega strelca belih baletnikov.

Ramos se ne strinja z navijači

''Navijačem bi rad sporočil, da naj prvo dobro premislijo, preden storijo kaj podobnega. Spoštujem mnenje navijačev, njihova ljubezen nam je zelo pomembna. Ko pa stvari ne gredo tako, kot bi si vsi skupaj želeli, bi nam morali izkazovati podporo, saj želimo Realu vse najboljše,'' je bil Sergio Ramos nezadovoljen z odzivom navijačev, ki so Portugalcu namenili koncert žvižgov po vsaki zapravljeni priložnosti.

Moti ga prepričanje nekaterih navijačev, da bodo s kritikami in žvižgi prepričali Ronalda, da zapusti špansko prestolnico in se preizkusi drugje. ''To je nora ideja. Je igralec, ki piše zgodovino in se dokazuje iz leta v leto. Poglejte, kaj vse je dosegel,'' je po poročanju španskega časnika Marca dejal kapetan Reala in podprl najboljšega strelca lige prvakov, ki je v dresih Manchester Uniteda in španskih velikanov v najmočnejšem tekmovanju na svetu dosegel že 90 zadetkov.

Ronaldo nizal rekord za rekordom

Trener Zinedine Zidane se za razliko od kapetana ni toliko obremenjeval z žvižgi. Dejal je, da bodo zagotovo podžgali Ronalda k boljšim predstavam. ''To bi ga lahko le motiviralo,'' je prepričan legendarni Francoz, ki je kot trener Reala ohranil stoodstotni niz v Evropi, saj je še drugič zapored premagal Romo z 2:0. Real Madrid je po 29 letih v izločilnem delu evropskih tekmovanjih končno izločil italijanskega tekmeca.

Zidane je na dvoboju občudoval številne rekorde, ki so jih postavili njegovi izbranci. Ronaldo je dočakal 40. zadetek v tej sezoni in postal prvi, ki mu je to uspelo šest sezon zapored. Portugalec je v tej evropski sezoni dosegel že 13 zadetkov. Za dosežek je potreboval le osem tekem.

Ronaldo je nastopil že na 57. tekmi izločilnega dela lige prvakov. Postavil je novi rekord lige prvakov, prejšnjega si je delil z nekdanjim kapetanom Barcelone Xavijem, ki v tej sezoni navdušuje v Katarju. Blizu jima je Iker Casillas (55 nastopov), ki se je preselil k Portu in izpadel v skupinskem delu lige prvakov, 53 jih je zbral zdajšnji kapetan Barcelone Andres Iniesta. Z več kot 50 nastopi se lahko pohvali tudi najbojši nogometaš na svetu. Argentinec Lionel Messi je odigral 51 izločilnih dvobojev.

Ne spreglejte