Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

italijanski pokal Samir Handanović Vid Belec

Torek, 1. 12. 2015, 17.13

8 let

Izjemni Juventus osvojil tudi Rim in usmeril pogled na Handanovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Handanovićev Inter si je z zmago nad vodilnim prvoligašem Napolijem priigral polfinale italijanskega pokala, kjer se bo za finale udaril z Juventusom. Drugi polfinale med Milanom in Alessandrijo.

Vodilni italijanski prvoligaš Napoli je v pokalni poslastici pričakal Inter, za katerega brani Samir Handanović. Čeprav je trener Roberto Mancini na pokalnih obračunih rad podal priložnost drugim vratarjem, je tokrat ocenil, da nosi srečanje preveliko pomembnost, da bi tvegal z rezervnim vratarjem. Poteza se mu je močno obrestovala. Nekdanji slovenski reprezentant je z izvrstnimi obrambami (na tekmi jih je zbral sedem) Milančane držal pri življenju, njegova soigralca Črnogorec Stevan Jovetić in Srb Adem Ljajić pa sta poskrbela za gola in sladko zmago.

V italijanski prestolnici sta se za zadnjo polfinalno vstopnico merila Lazio in v zadnjem času nepremagljiv Juventus, ki je v serie A nanizal deset zaporednih zmag. Pričakovano se je po zadetku Švicarja Stephana Lichtsteinerja polfinala veselila stara dama.

Nogometaši Milana, izbranci Siniše Mihajlovića, v neprepričljivi sezoni iščejo uteho v pokalnem tekmovanju. Prek Carpija so se prebili v polfinale. Na San Siro se je vrnil slovenski vratar Vid Belec, ki brani za Carpi, a je tekmo tokrat spremljal s klopi.

V drugem četrtfinalnem srečanju, edinem, ki je potekal brez prvoligaških klubov, sta se v ponedeljek udarili Spezia in Alessandria. Gostitelji tesno sodelujejo s Kekovo Rijeko, v njenih vrstah igra kar osem hrvaških legionarjev, v osmini finala pa so senzacionalno na Olimpicu po izvajanju kazenskih strelov izločili Romo.

Seznam prvoligaških žrtev je zajeten tudi pri tretjeligašu Alessandrii, ki je v tej pokalni sezoni izločila Genoo in Palermo. Alessandria je poskrbela za novo senzacijo, saj je na gostovanju pri Spezii priredila zgodovinski preobrat, junak tekme pa je postal dvakratni strelec, 26-letni Benečan Riccardo Bocalon.

Ne spreglejte