Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 8. 2015,
20.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Celje ND Gorica Amel Džuzdanović

Petek, 7. 8. 2015, 20.36

7 let, 12 mesecev

Izgubljeni sinovi še naprej presenečajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Celja so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 2:3 (1:1).

Novogoričani so prišli že do tretje zmage v sezoni, dosegli pa so jo v sodniškem dodatku in ostajajo pri vrhu lestvice. Gorica je sicer tradicionalno neugoden tekmec za Celjane, ki so po štirih tekmah pri le dveh točkah, saj so proti njim izgubili le eno od zadnjih 16 prvenstvenih tekem.

Tekma med Celjem in Gorico se je začela zelo dinamično. Že v peti minuti so domači povedli, strelec pa je bil živahni novinec Erico De Sousa, ki je prejel žogo na robu kazenskega prostora, potegnil v desno in s strelom po tleh ugnal Grego Sorčana. Po zadetku so se v napad aktivneje podali Novogoričani, sprožili nekaj strelov, izenačili pa v 19. minuti, ko je Blessing Eleke zadel v padcu po podaji Matije Široka.

Celjani so po izenačenju vzpostavili ravnotežje, v 34. minuti pa zagrozili prek Sunnyja Omoregieja, po njegovem strelu z glavo pa je novogoriški vratar dobro posredoval. V 39. minuti so bili blizu novega zadetka tudi Novogoričani, Amel Džuzdanović je namreč zadel vratnico. Ob koncu polčasa je s prostega strela na drugi strani nevarno meril še Blaž Vrhovec, a bil malce premalo natančen s 25 metrov.

V drugem polčasu so bili uvodoma konkretnejši Novogoričani, ki so povedli v 69. minuti, ko je s strelom po tleh zadel Đuzdanović. Toda veselje je bilo kratko, saj je v 74. minuti z nespretnim posredovanjem po Vrhovčevi podaji z leve strani avtogol dosegel Alen Jogan.

Primorci so bili blizu zmage v 88. minuti, vendar je Džuzdanović zadel prečko. A Gorca je v sodniškem dodatku prišla do nove zmage, saj je novinec Marko Nunić izkoristil napako celjskega vratarja, ki je zgrešil žogo, novogoriški nogometaš pa jo je spravil v mrežo.

Celje bo v 5. krogu v sredo gostovalo v Mariboru, Gorica pa bo dan prej gostila Zavrč.

Ne spreglejte