Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
23.06

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

Natisni članek

Valter Birsa Samir Handanović italijansko prvenstvo serie A Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 23.06

5 let, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 4. krog

Kurtić premagal Iličića, ki je zaigral sploh prvič v tej sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

2

Jasmin Kurtić | Jasmin Kurtić na tekmi proti Atalanti. | Foto Getty Images

Jasmin Kurtić na tekmi proti Atalanti.

Foto: Getty Images

V ponedeljek je v zadnji tekmi 4. kroga italijanske prve lige Spal, za katerega je celo tekmo odigral Jasmin Kurtić, doma z 2:0 premagal Atalanto, pri kateri je po težavah z zdravjem sploh prvič v tej sezoni igral Josip Iličić. Na igrišče je vstopil po 38 minutah. Nedeljo sta zaznamovala Cristiano Ronaldo in Douglas Costa pri Juventusu. Portugalec s prvima goloma v majici Torinčanov, drugi pa z velikim incidentom.

V Torinu se jev nedeljo odvil obračun do tega kroga edinih neporaženih moštev serie A, favoriziranega Juventusa in Sassuola. Gostitelji so upravičili vlogo favorita. Na Allianz Stadiumu se je izkazal Cristiano Ronaldo, ki je v 4. krogu le dočakal premierni zadetek v italijanskem prvenstvu. Portugalec je Juventus popeljal v vodstvo v 50. minuti, ko je izkoristil slabo posredovanje gostov in v mrežo pospravil odbitek.

Prvenec Ronalda v serie A:

Precej več veščin je pokazal v 65. minuti, ko je zadel še drugič.

Drugi zadetek Cristiana Ronalda:

Ko je že kazalo, da bo Juventus tekmo mirno pripeljal do konca, je za napeto končnico v sodnikovem podaljšku poskrbel Senegalec Khouma Babacar, ki je postavil končnih 2:1. 

Ronaldovo predstavo je ob koncu zasenčil Douglas Costa, ki je v 91. minuti najprej zaradi udarca z glavo v slogu Zinedina Zidana prejel rumeni karton, nato pa še stopnjeval nešportno obnašanje, pljunil Federica Di Francesca in si prislužil rdeči karton. Družbena omrežja so že polna kritik na račun Brazilca, ljubitelji nogometa pa se ob tem sprašujejo, kakšna kazen mu preti.

Neumnost Douglasa Coste:

Birsa začel preobrat za remi, Zajc poražen

Nedeljski spored sta odprla Roma in Chievo, za katerega je nastopil tudi Valter Birsa. Domači so na rimskem Olimpicu začeli odlično in hitro povedli z 2:0. Na začetku drugega polčasa je za Chievo prvi gol na tekmi s strelom izven kazenskega prostora poskrbel Birsa, na 2:2 pa je v izdihljajih tekme izenačil Stepinski in s tem postavil tudi končni izid.

Gol Birse:

Empoli Mihe Zajca je doma pričakal Lazio in izgubil z 0:1. Slovenski legionar je igral 60 minut. Milan in Cagliari sta remizirala.

Handanovićevi izgubili

Četrti krog italijanskega prvenstva se je začel na kultnem San Siru, kjer je Parma s pomočjo Lea Štulca presenetila Inter, za katerega je Samir Handanović branil vso tekmo in nepričakovano ostal brez točk.  

Črno-modri so bili v uvodnem srečanju 4. kroga serie A pred 60 tisoč gledalci na San Siru nevarnejši, a so ostali brez točk. Dvoboj je postregel s slovenskim obračunom. Samir Handanović (Inter), ki ga v torek čaka prvi nastop v ligi prvakov proti Tottenhamu, je stal med vratnicama gostiteljev, Leo Štulac pa se je znova predstavil v začetni postavi Parme in imel pomembno vlogo zlasti pri prekinitvah.

Evrogol Federica Dimarca:

V 24. minuti je Koprčan prejel rumeni karton, v drugem polčasu pa je z nevarnim strelom ogrel dlani nekdanjega reprezentančnega vratarja Slovenije. V 79. minuti je stekel v objem soigralcu Federicu Dimarcu, ki je z izjemnim strelom z razdalje premagal začudenega in nemočnega Handanovića. Interju kljub premoči in velikemu številu priložnosti ni uspelo izenačiti, tako da se je dvoboj v Milanu končal s presenetljivo zmago povratnika v prvo ligo, Parme.

Napoli je z zadetkom Lorenza Inzigneja v 79. minuti odpravil Fiorentino, Sampdoria pa je v zadnji sobotni tekmi ponižala Frosinone in ga v gosteh odpravila kar s 5:0. Pri gostiteljih je Luka Krajnc igral od prve minute, pri gostih iz Genove pa je Vid Belec spremljal visoko zmago s klopi za rezervne igralce.

Najboljši strelci:

 

4 - Defrel (Sampdoria), Piatek (Genoa)
3 - Benassi (Fiorentina), De Paul (Udinese)
...
1 - Valter Birsa (Chievo)

Ne spreglejte