Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
23.04

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Napoli Inter AC Milan Juventus italijanski pokal Samir Handanović Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sobota, 13. 6. 2020, 23.04

3 leta, 10 mesecev

Italijanski pokal, polfinale (povratni tekmi)

Handanovićevi po golu rekorderja Mertensa obstali pred vrati finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Napoli Inter | Inter Samirja Handanovića je v Neaplju remiziral in ostal brez finalne pokalne vstopnice. Za lovoriko se bosta udarila Napoli in Juventus. Dries Mertens, ki je ugnal Slovenca, je postal najboljši strelec Napolija. | Foto Reuters

Inter Samirja Handanovića je v Neaplju remiziral in ostal brez finalne pokalne vstopnice. Za lovoriko se bosta udarila Napoli in Juventus. Dries Mertens, ki je ugnal Slovenca, je postal najboljši strelec Napolija.

Foto: Reuters

Vrhunski klubski nogomet se je s povratnima polfinalnima tekmama italijanskega pokala vrnil na Apeninski polotok. Inter Samirja Handanovića je pri Napoliju poskušal nadoknaditi zaostanek s prve tekme (0:1), a mu to ni uspelo. Moštvi sta remizirali, tako da so  napredovali Neapeljčani, ki se bodo za pokalno lovoriko v sredo udarili z Juventusom. Ta je izločil Milan. Dries Mertens, ki mu je uspelo premagati slovenskega vratarja, je postal najboljši strelec Napolija.

Interju kapetana Samirja Handanovića, ki je branil vso tekmo, se v soboto v Neaplju nasprotnikom ni uspelo maščevati za poraz s prve tekme v Milanu (0:1). Gostje so sicer zadeli že v 2. minuti, neposredno iz kota je vodstvo Interju priskrbel Danec Christian Eriksen in ga vrnil povsem v igro, a tik ob koncu polčasa je za veselje domačih z izenačenjem poskrbel izkušeni Dries Mertens. Rezultat se po zadetku Belgijca, ki je s 122. golom v dresu Napolija postal najboljši strelec kluba, ni več spremenil, tako da so si napredovanje v finale zagotovili Neapeljčani.

Zadetek Christiana Eriksena neposredno iz kota:

 Dries Mertens je najboljši strelec Napolija:

Jan Oblak
Sportal Slovenec v Grčiji je zaklenil svoja vrata

Ronaldo ni izkoristil 11-metrovke, Juventus z igralcem več, a brez gola v finale

Juventus se je po remiju na povratni tekmi z Milanom, na kateri Cristiano Ronaldo ni izkoristil enajstmetrovke, uvrstil v finale italijanskega pokala.  | Foto: Reuters Juventus se je po remiju na povratni tekmi z Milanom, na kateri Cristiano Ronaldo ni izkoristil enajstmetrovke, uvrstil v finale italijanskega pokala. Foto: Reuters

Prvi "pokoronski" dvoboj je v petek prinesel povratno srečanje polfinala italijanskega pokala med Juventusom in Milanom. Pri Juventusu je bil v središču pozornosti 35-letni portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki se je na prvi polfinalni tekmi v Milanu vpisal med strelce in po zadetku, doseženem po kontroverznem kazenskem udarcu, črno-belim zagotovil pomembno prednost. Na povratni tekmi je gostiteljem za napredovanje v finale zadostoval že remi brez zadetkov in prav tak scenarij se je uresničil.

Ronaldo je imel v 16. minuti lepo priložnost za vodstvo, a ni izkoristil enajstmetrovke, zadel je vratnico. Le minuto zatem pa si je Ante Rebić po prekršku nad Danilom prislužil neposredni rdeči karton, tako da je Milan od 17. minute igral z igralcem manj. Juventusu kljub številčni premoči ni uspelo zatresti mreže gostov, ti pa prav tako niso ugnali Gianluigija Buffona, tako da sta se moštvi razšli z novim remijem. V finale pokala je zaradi gola v gosteh napredovala stara dama.

Italijanski pokal, polfinale (povratni tekmi):

Sobota:
Napoli* 
: Inter 1:1 (1:1) /1:0/
Mertens 41.; Eriksen 2.

Petek:
Juventus* : Milan 0:0 (0:0) /1:1/

*ekipa je napredovala v finale pokala

// rezultati prvih tekem polfinala

 

Več kot osem milijonov gledalcev za Juventus – Milan

Po vrnitvi nogometa na Apeninski polotok po koronakrizi si je povratno tekmo polfinala italijanskega pokala med Juventusom in Milanom ogledalo več kot osem milijonov gledalcev programa Rai, poročajo lokalni mediji. 

 

V karanteno le pozitivni na koronavirus

Italijanski mediji, vključno s tiskovno agencijo Ansa, so poročali, da je tehnično znanstveni odbor CTS ugodil pritožbi Italijanske nogometne zveze (FIGC) na prvotni protokol, ki je predvideval 14-dnevno karanteno za celotno ekipo, tudi če je zgolj ena oseba pozitivna na novi koronavirus.

Po novem bo – podobno kot v Nemčiji, Angliji in Španiji – v karanteno moral le tisti, ki bo pozitiven na testiranju. Preostale bodo redno testirali, a jim bo dovoljeno vaditi in igrati.

Prej predvidena 14-dnevna karantena za celotno ekipo je povzročala precej težav pri sestavljanju protokolov za tekme, obenem pa predstavljala resna tveganja za dokončanje sezone na igrišču.

Italijanska liga se bo nadaljevala prihodnji teden.

Vir: STA

 
Real Madrid Eibar
Sportal Real s polnim plenom, Oblakovi remizirali
Ne spreglejte