Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2020,
22.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

4

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Samir Handanović Napoli Inter AC Milan Juventus italijanski pokal

Četrtek, 13. 2. 2020, 22.46

4 leta, 2 meseca

Italijanski pokal, polfinale (prvi tekmi)

Ronaldo po kontroverzni enajstmetrovki v 90. minuti utišal Ibrahimovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

4

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo se je med strelce vpisal tudi na derbiju proti Milanu in nadaljeval izjemen strelski niz. | Foto Getty Images

Cristiano Ronaldo se je med strelce vpisal tudi na derbiju proti Milanu in nadaljeval izjemen strelski niz.

Foto: Getty Images

Po prvih tekmah polfinala italijanskega nogometnega pokala sta v prednosti Juventus (zaradi gola v gosteh), ki je v četrtek na San Siru z 1:1 remiziral proti Milanu, in Napoli, ki je bil v sredo z 1:0 na istem štadionu boljši od milanskega Interja.

 

"Na svetu je samo en pravi Ronaldo, tisti Brazilec," je težko pričakovani obračun s Cristianom Ronaldom nekoliko "začinil" Zlatan Ibrahimović, a po koncu tekme se je slajše smejal Portugalec, čeprov je kazalo, da temu ne bo tako. V 61. minuti je namreč Milančane v vodstvo popeljal Hrvat Ante Rebić, vodstvo pa je zdržalo vse do zadnje minute, ko je prav (portugalski) Ronaldo izsilil nekoliko sporno enajstmetrovko, ki je zagotovo zelo razjezila navijače Milana, jo uspešno realiziral in postavil končni izid. Petkratni najboljši nogometaš leta na svetu je tako nadaljeval z izjemno strelsko formo, saj je za Juventus zadel še na osmi tekmi v nizu. V tem času je zabil neverjetnih 12 golov.

Kako je sodnik pokazal na belo točko za Juventus:

V sredo je Napoli prišel do zmage pri Interju, potem ko je edini gol, prav tako v uvodnem delu drugega polčasa, prispeval Španec Fabian Ruiz. Pri Interju med vratnicama ni bilo poškodovanega kapetana Samirja Handanovića. Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant naj bi zaradi zloma mezinca izpustil še dve tekmi Milančanov, ki so trenutno vodilni v italijanskem prvenstvu.

Povratni tekmi polfinala bosta 4. in 5. marca.

Ne spreglejte