Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
22.56

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

AC Milan italijanski pokal Inter Jasmin Kurtić Josip Iličić Samir Handanović

Sreda, 3. 1. 2018, 22.56

6 let, 3 mesece

Italijanski pokal, četrtfinale

Iličić pomagal do senzacije, Juventus kralj Torina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Atalanta | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Znan je tretji polfinalist italijanskega nogometnega pokalnega tekmovanja. Laziu in Milanu se je med štirimi najboljšimi pridružila Atalanta, ki je v vročem Neaplju premagala Napoli (2:1). Zaigral je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, v igro je vstopil v 75. minuti. V zadnjem četrtfinalu je Juventus v mestni poslastici premagal Torino (2:0).

Atalanta Josipa Iličića in Jasmina Kurtića, ki zaradi rdečega kartona, prejetega na dvoboju osmine finala, v torek ni imel pravice nastopa, je v gosteh premagala favorizirani Napoli z 2:1. Kranjčan prvega nastopa Atalante v letu 2018 ni začel v udarni enajsterici, ampak je v igro vstopil s klopi v 75. minuti. Za napredovanje Atalante sta zadela Belgijec Timothy Castagne in Argentinec Alejandro Gomez. Belgijski zvezdnik Dries Martens je v 84. minuti le omilil poraz domačih.

Kako je Milan spravil v slabo voljo Handanovića?

Kot prvi si je nastop v polfinalu zagotovil Lazio, ki je z golom Senada Lulića premagal Fiorentino. Nato je AC Milan prekrižal načrte Interju, ki je s Samirjem Handanovićem pokleknil po podaljških (0:1) in se poslovil od pokalnega tekmovanja.

Veliko veselje rezervista Milana | Foto: Getty Images Veliko veselje rezervista Milana Foto: Getty Images 33-letni slovenski vratar je na tekmi poskrbel za dve dobri obrambi v prvem polčasu, potem pa prejel gol v 24. minuti podaljškov, ko ga je po podaji Susa premagal rezervist Patrick Cutrone.

Velja omeniti, da je med vratnicama Milana debitiral 27-letni Antonio Donnarumma, osem let starejši brat mladega zvezdnika Gianluigija Donnarumme, ki je tokratno tekmo izpustil zaradi poškodbe. Donnarumma starejši si je po kotu Interja v prvem polčasu zabil tudi avtogol, a so zadetek Interja po ogledu videoposnetka razveljavili.

S to zmago, s katero se je prebil med najboljše štiri v pokalu, se je trener Milana Gennaro Gattuso verjetno rešil pred odpovedjo. Odkar je nekdanji sloviti nogometaš Milana sedel na njegovo klop, je v prvenstvu na štirih tekmah osvojil le štiri točke, na zadnjih dveh tekmah pa dvakrat izgubil in zdrsnil na za sedemkratnega evropskega prvaka sramotno 11. mesto na prvenstveni lestvici.

Ne spreglejte