Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 10. 2013,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec Kanada

Torek, 29. 10. 2013, 13.56

8 let

Irska odpadla, Katančeva četa 19. novembra v Celju s Kanado

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca se bo od leta 2013 poslovila 19. novembra v Celju na prijateljski tekmi s Kanado. Dogovori o gostovanju v Dublinu štiri dni poprej so padli v vodo.

Članska reprezentanca Slovenije se po šestih letih vrača na celjski štadion. V petek, 19. novembra, bo na Areni gostila Kanado in tako nogometno leto 2013 sklenila s prijateljsko tekmo. Sprva je bilo mišljeno, da bodo izbranci Srečka Katanca štiri dni poprej gostovali v Dublinu in se pomerili z reprezentanco Irske, a delegaciji krovnih zvez nista našli skupnega jezika. Omenjale so se tudi možnosti o dvoboju z Rusijo v Dubaju, za tekmo s slovensko izbrano vrsto so se zanimali tudi Črnogorci, na koncu pa je bilo odločeno, da bodo najboljši slovenski nogometaši odigrali prijateljsko tekmo s Kanado. Prvič v kratki zgodovini državne samostojnosti države na sončni strani Alp.

Prijateljsko srečanje bo odigrano na dan, ko bodo v Evropi potekali povratni dvoboji dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Slovenija je kvalifikacijski ciklus v skupini E končala na tretjem mestu. Zaostala je za Švico, ki se je neposredno uvrstila na SP 2014, ter Islandijo, ki se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerila s Hrvaško.

Kvalifikacijsko sito za nastop v domovini sambe je bil pretesen tudi za Kanado, ki se je uvrstila v tretji del kvalifikacij skupine CONCACAF (Severne in Srednje Amerike ter Karibov), nato pa v skupini s Hondurasom, Panamo in Kubo osvojila tretje mesto, kar ni zadoščalo za napredovanje. Kanadska reprezentanca, njen največji uspeh je sodelovanje na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki, bo pred gostovanjem v Sloveniji odigrala še dvoboj na Češkem. Tako se bo najverjetneje v Celje vrnil napadalec Stefan Cebara, ki je še v prejšnji sezoni igral za rumeno-modre, nato pa je Kanadčana s hrvaško-srbskimi koreninami pot odnesla drugam.

Ne spreglejte