Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Villarreal Bojan Jokić Gregor Balažic Partizan Beograd Josip Iličić Fiorentina Ažbe Jug Sporting Lizbona Tim Matavž Augsburg Robert Berić

Četrtek, 19. 9. 2013, 10.31

8 let

Iličić je zabil dva gola Poljakom, Berić enega Ukrajincem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izjemen slovenski večer v 4. krogu skupinskega dela lige Europa. Josip Iličić je dosegel dva gola, Robert Berić pa enega. Zmagal je tudi Augsburg Tima Matavža.

Josip Iličić je dosegel oba zadetka za Fiorentino na gostovanju pri poljskem Lechu. Po izjemno izvedenem prostem strelu je prvega zabil nekaj minut pred glavnim odmorom, drugega pa je Gorenjec iz protinapada dodal v 83. minuti. Fiorentina je po dragoceni zmagi na lestvici poskočila na drugo mesto.

Aktualni podprvak lige Europa Dnipro je izgubil na gostovanju pri francoskem St. Ettienu. Za to je poskrbel tudi slovenski reprezentant Robert Berić, ki je zadel v 52. minuti. To je bil eden treh francoskih golov.

Tim Matavž je bil v igri do 55. minute, njegov Augsburg pa je prepričljivo, s 4:1 premagal Alkmaar. Še za odtenek hujši poraz od Nizozemcev je doživel Gregor Balažic s Partizanom, in sicer v Bilbau. Balažic je igral do 26. minute. Bojan Jokić je odigral vso tekmo na gostovanju svojega Villarreala pri Dinamu iz Minska. Ta je na četrti tekmi dosegel krstni gol, Španci pa so slavili z 2:1. Ažbeta Juga ni bilo v ekipi Sportinga, ki je z 0:3 izgubil pri Skenderbeuu. Albanski prvak se je veselil zgodovinske zmage, saj je zmagal prvič v skupinskem delu lige Europa.

Po štirih nastopih so si napredovanje v 1/16 finala lige Europa že zagotovili štirje klubi. To so Borussia Dortmund (zmagala je s 4:0), Napoli (tekmeca je pomendral s 5:0), dunajski Rapid in Molde. Norveški prvak slavi Daniela Hestada, ki se je na gostovanju pri Celticu vpisal na seznam strelcev in s 40 leti in 99 dnevi postal najstarejši strelec v zgodovini tekmovanja.

Ne spreglejte