Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hrvaška Islandija Portugalska Francija Švedska Ukrajina Grčija Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović

Torek, 12. 11. 2013, 10.26

8 let

Hrvati poteptali "ribiče", Ronaldu zadoščenje, Urugvaj zadnji srečnež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na svetovno prvenstvo v Brazilijo so se pet minut pred dvanajsto uvrstile Hrvaška, Portugalska, Francija in Grčija. Pravkar Nova Zelandija in Mehika.

Po torkovih povratnih tekmah dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 so znani vsi evropski udeleženci tega tekmovanja. Nastop na SP so si priborili Hrvati, ki so po zadetkih Maria Mandžukića in Darija Srne z 2:0 premagali Islandce, ter Grki, ki so igrali 1:1 z Romunijo, in se po letu 1994 in 2010 tretjič uvrstili na svetovno prvenstvo. Hrvaška bo na svetovnem prvenstvu nastopila že četrtič, v Zagrebu pa je ni zmedla niti izključitev Mandžukića, ki bi se skoraj iz junaka prevelil v osmoljenca srečanja, a so ga rešili soigralci in tudi z igralcem manj zadržali nadzor nad srečanjem.

Pravo poslastico smo spremljali v Stockholmu na Areni Prijateljstva, kjer so Švedi lovili zadetek zaostanka iz Lizbone. Prvi je mrežo domačih načel kdo drug kot Cristiano Ronaldo, z dvema zaporednima zadetkoma mu je na to odgovoril Zlatan Ibrahimović, na kar je izjemni Ronaldo udaril še dvakrat in s štirimi zadetki v dodatnih kvalifikacijah Portugalski zagotovil nastop v Braziliji. Tako v domovini sambe po zvezdniškem obračunu ne bo 32-letnega Ibre in obstaja veliko vprašanje, ali bo atraktivni Šved s koreninami iz območja nekdanje Jugoslavije sploh še kdaj nastopih na največjem svetovnem odru. Na drugi strani pa je CR7 z novim trojčkom dokazal, da je v izjemni formi.

Črn scenarij se je po neprepričljivi igri in porazu z 0:2 v Kijevu obetal Franciji, a so se zvezdniški "galski petelini" zbrali, nadoknadili zaostanek s prve tekme in se z izidom 3:0 zasluženo tudi uvrstili na največje nogometno tekmovanje na svetu. Ukrajinsko mrežo so zatresli Mamadou Sakho, Karim Benzema in z avtogolom Oleg Gusev.

Mehika je brez legionarjev, ki igrajo v Evropi, kivije nadigrala tudi v gosteh. Po domači zmagi s 5:1 je bila tokrat boljša od Nove Zelandije s 4:2 ter se brez težav uvrstila na svetovno prvenstvo. Veselo je bilo tudi v Montevideu. Navijači Urugvaja so ponosni na njihove ljubljence, ki so na čelu z zelo nevarnim napadalskim dvojcem Cavani - Suarez v Jordaniji napolnili mrežo azijskega predstavnika, doma pa sproščeno remizirali brez zadetkov.

Ne spreglejte