Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
20. 9. 2015,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slaven Bilić Manchester City

Nedelja, 20. 9. 2015, 15.51

8 let

Hrvat po novem podvigu: Nismo Real Madrid, a smo zelo dobri

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po Arsenalu in Liverpoolu je Slaven Bilić, ki je v London prišel poleti, z West Ham Unitedom na kolena spravil še Manchester City.

Manchester City je v prvih petih prvenstvenih krogih dosegel pet zmag. Nove tri točke je seveda pričakoval tudi na domači tekmi proti West Ham Unitedu, a doživel hladno prho. Izgubil je z 1:2. Londončani, ki so v tej sezoni v gosteh premagali že Liverpool in Arsenal, so osvojili tretjo zaporedno prvenstveno zmago in po nepopolnem šestem krogu skočili nepričakovano visoko. Na drugo mesto.

Njihov junak je Slaven Bilić, trener, ki je na klop West Ham Uniteda sedel pred začetkom sezone. "Zmaga nad Manchester Cityjem je presenečenje. Zelo sem ponosen na to, kar smo dosegli, in na vse, ki smo k temu uspehu pripomogli. Na svoje sodelavce v klubu, navijače, predvsem pa na nogometaše. Gre jim odlično. Ta tekma je bila drugačna od tistih, ko smo premagali Arsenal in Liverpool. Igrali smo proti najboljši ekipi v ligi. Vedeli smo, da bomo morali zabiti gol, teči kot zmešani in imeti tudi nekaj sreče. Prav to se je tudi zgodilo," je povedal Hrvat.

Samo veliki klubi imajo visoke cilje

O željah, ki so se po nepričakovano dobrem začetku sezone vsaj pri navijačih prav gotovo povečale, ni želel preveč govoriti.

"Samo veliki klubi imajo visoke cilje. Manchester United se mora boriti za naslov, Manchester City, Chelsea in Arsenal prav tako. Potem so tu klubi, katerih glavni cilj je obstanek v ligi. Mi spadamo v kategorijo klubov, ki seveda pričakujejo obstanek, a želijo tudi nekaj več. Ne vem, bomo videli. Želim si predvsem, da bi igrali dober nogomet. Kam nas bo to pripeljalo? Ne vem, ampak za zdaj ne kaže slabo. Nismo Real Madrid, a smo videti odlično," je še povedal nekdanji trener turškega Bešiktaša, moskovske Lokomotive, hrvaške reprezentance in splitskega Hajduka.

Ne spreglejte