Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 11. 2015,
4.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Inter Roma

Nedelja, 1. 11. 2015, 4.27

8 let

Handanovićeve mojstrovine odmevajo tako ali drugače (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je v izjemni formi. Na sobotnem derbiju je na vratih Interja tako paral živce nogometašem Rome, da ga je za igralca tekme izbral tudi gostujoči trener.

Inter se je s tesno, a dragoceno zmago nad Romo vrnil na prvo mesto serie A. Že šestič v tej sezoni je odpravil tekmeca z 1:0, odločilni zadetek pa je dosegel Čilenec Gary Medel in se ga zelo razveselil, saj je bil njegov prvi v dresu milanskega kluba.

Čeprav so si sinovi volkulje priigrali številne obetavne priložnosti, so ostali praznih rok, saj je med vratnicama stal razpoloženi Samir Handanović. To je bil večer 31-letnega Ljubljančana, ki je branil tako dobro in atraktivno, da so nekatera njegova posredovanja hitro zaokrožila po svetovnem spletu.

''Tudi statistika pravi, da smo bili veliko boljši tekmec. Izgubili smo nezasluženo. Pred vrati Interja bi morali biti bolj neusmiljeni, Inter pa je imel v vratih še Handanovića, ki je branil izvrstno in odločil tekmo. Bil je igralec tekme,'' je dolgoletnega slovenskega reprezentanta pohvalil Rudi Garcia.

Mancini: Naredil je tisto, kar morajo narediti vratarji

S predstavo svojih izbrancev je bil zadovoljen: ''Če bomo tako igrali tudi v prihodnje, bomo pogosto zmagovali,'' je napovedal Francoz. Veseli se srečanj, na katerih se bo Roma merila s tekmeci, ki bodo računali na manj razigranega vratarja kot je bil v soboto Handanović.

''Handanović je odličen vratar. Izkazal se je z nekaterimi čudežnimi posredovanji. Srečen sem zanj. Naredil je tisto, kar morajo narediti vratarji, podobno kot na tekmi v Bologni,'' je trener Interja Roberto Mancini o Slovencu spregovoril z izbranimi besedami in spomnil na njegovo mojstrsko posredovanje, s katerim je navdušil Apeninski polotok med tednom, ko so črno-modri remizirali v Bologni.

Sarma je bil oklican za junaka derbija. Romi, ki si ga je želela v začetku leta pripeljati v svoje vrste, je dokazal, iz kakšnega testa je. ''Handa show,'' so zapisali pri znanem italijanskem športnem časopisu Gazetta dello Sport in izpostavili njegova posredovanja na San Siru.

Največkrat je ustavil strele Edina Džeka in Mohameda Salaha, napad Rome, ko je v nekaj sekundah ubranil kar štiri strele, pa je postal spletna uspešnica.

Za še slabše razpoloženje v taboru Rome, ki je morala prvo mesto na lestvici prepustiti Interju, je poskrbela izključitev Miralema Pjanića. Zvezdnik BiH bo tako prihodnji konec tedna manjkal na mestnem derbiju z Laziem. Romo pred prestižnim srečanjem čaka še najverjetneje odločilna tekma za napredovanje v skupinskem delu lige prvakov, ko bo na Olimpicu gostoval Kamplov Bayer.

Slovenski reprezentant je na zadnji tekmi lige prvakov spektakularno zatresel mrežo Rome, v soboto pa so navijači rumeno-rdečih negodovali zaradi drugega slovenskega nogometaša.

Ne spreglejte