Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
16. 8. 2011,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francesco Guidolin

Torek, 16. 8. 2011, 16.20

8 let

Handanovič bi bil zlahka prvi vratar Arsenala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bomo v Londonu spremljali zanimiv obračun med Arsenalom in Udinesejem v boju za elitno nogometno ligo prvakov. Favoriti so domačini, a gostje so prepričani, da lahko presenetijo.

Čeprav so v poletnem prestopnem roku izgubili nekaj pomembnih članov začetne enajsterice (Alexisa Sanchiza, Gökhana Inlerja, Cristiana Zapato …), v Vidmu verjamejo, da lahko presenetijo Londončane, ki so, mimogrede, prav tako ostali brez ključnega nogometaša (Cesca Fabregasa, seveda). Jasno je, na koga polagajo največ upov. Na Antonia di Nataleja, brez dvoma prvega zvezdnika Udineseja, ki je bil ''srce in duša'' ekipe že pred odhodom Sanchiza v smeri Barcelone, zdaj pa je na njegovih plečih še večja odgovornost. In kot kaže, se je veseli. ''Pred mano je najbolj pomembna tekma, odkar sem prišel v Udinese. Igrali bomo na zelo lepem štadionu, proti eni najboljših ekip v Evropi. Večjega izziva v karieri še nisem imel. Verjamem, da bomo uspešni. Motijo se tisti, ki mislijo, da smo se predali. Verjemite mi, da lahko presenetimo,'' pred tekmo optimistično pravi 33-letni kapetan Videmčanov.

Nekaj besed je o drevišnjem obračunu spregovoril tudi športni direktor Videmčanov. Zagotovo ni naključje, kar je povedal, in med drugim dejal: ''Di Natale je čudežen nogometaš. Ne vidim nikogar v ekipi Arsenala, ki bi bil boljši od njega,'' je dejal Fabrizio Larini in nadaljeval: ''Antonio ni edini, ki bi lahko zlahka igral v prvi postavi Londončanov. Enako velja tudi za našega vratarja Samirja Handanoviča in vezista Kwadwa Asamoaha. Arsenalu bi bila lahko v veliko pomoč tudi Mauricio Isla in Pablo Armero.'' Veliko bolj previdno pred tekmo govori trener Videmčanov Francesco Guidolin, ki je pohvalil delo trenerja Londončanov Arsena Wengerja. ''Sodi med najboljše trenerje v Evropi. Predvsem pa mi je všeč, da dela na dolgi rok in je v klubu že res dolgo časa. Podobno si želimo tudi v Vidmu. Kakovostno in sistematično delo prinaša rezultate. Seveda pa to ne pomeni, da bom v Udineseju ostal še 15 let,'' se je zasmejal Guidolin. Mu bo do smeha tudi po drevišnji tekmi na štadionu Emirates? Če se bo na Apeninski polotok vrnil neporažen, sprejemljiv pa bi bil verjetno tudi minimalen poraz z zadetkom v mreži Londončanov, se mu bo zagotovo smejalo …

Ne spreglejte