Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2023,
13.36

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

1

Alf-Inge Haaland Erling Braut Haaland Manchester City Real Madrid UEFA liga prvakov

Natisni članek

Sreda, 10. 5. 2023, 13.36

1 leto, 2 meseca

Haalandov oče zakuhal škandal v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

1

Alf-Inge Haaland | Alf-Inge Haaland, oče Erlinga Brauta, je tudi zastopnik najbolj vročega napadalca na svetu. | Foto Guliverimage

Alf-Inge Haaland, oče Erlinga Brauta, je tudi zastopnik najbolj vročega napadalca na svetu.

Foto: Guliverimage

Na polfinalnem dvoboju nogometne lige prvakov med Realom in Manchester Cityjem (1:1) ni bilo pestro le na zelenici, ampak tudi na častni tribuni. Alf-Inge Haaland, oče zvezdniškega napadalca Cityja Erlinga Brauta Haalanda, se je zapletel v spor z navijači Reala. Navijače je izzival, po navedbah španskih medijev naj bi jih tudi obmetaval z arašidi, stvar pa je šla tako daleč, da so ga varnostniki še pred koncem tekme odstranili s tribune.

Inter Edin Džeko
Sportal Inter po začetni eksploziji do lepe prednosti

Kaj se je dogajalo na delu častnih tribun, kjer je srečanje med Realom in Cityjem spremljal Alf-Inge Haaland? Nekdanji norveški reprezentant, ki je v bogati karieri največji pečat pustil na Otoku, tri sezone pa nastopal tudi v dresu Cityja, se je med srečanjem zapletal v besedne dvoboje z domačimi privrženci. Ni manjkalo žaljivk in provokativnih potez, po poročanju El Larguera naj bi oče mladega zvezdnika Cityja Erlinga Haalanda domače privržence obmetaval tudi z arašidi, vrhunec nešportnega dogajanja pa je sledil po zadetku Kevina de Bruyneja.

Ko je Belgijec sredi drugega polčasa zatresel mrežo Reala in izenačil na 1:1, si je 50-letni Norvežan na častni tribuni dal duška.

Domačemu občinstvu je namenil nekaj nespodobnih gest, se jim smehljal, sarkastično mahal v pozdrav, prislonil dlan k ušesu, kot da bi jim hotel sporočiti ''Nič vas ne slišim'', nato pa so ga varnostniki pospremili s prizorišča. Ni se kaj dosti upiral, ampak zapustil častno tribuno, navijači Reala pa so mu pri tem skandirali ''adijo'' (adios), ''tonto'' (neumnež) in ''pojdi ven'' (fuera). To so posnele tudi kamere, tako da je nastal viralen posnetek, ki je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih.

''Alf-Inge Haaland se je vedel povsem v nasprotju s športnimi vrednotami, ki jih na igrišču ponavadi izkazuje njegov sin,'' so zapisali pri Mundo Deportivu, Haalandov oče, ki je tudi zastopnik najbolj vročega napadalca na svetu, pa se je pozneje javil na Twitterju in zapisal, kako navijači Reala niso bili srečni, ker je proslavljal zadetek de Bruyna. ''Morali smo se premakniti drugam, ker navijači niso bili zadovoljni z rezultatom 1:1,'' je pojasnil.

Njegov sin je prvič nastopil na kultnem stadionu Santiago Bernabeu. Nekajkrat je opozoril nase, usmeril nekaj strelov proti vratom Reala, a se ni vpisal med strelce. Branilca Reala Antonio Rüdiger in David Alaba sta mu povzročala nemalo težav, statistiki so postregli s podatkom, da se je med tekmo dotaknil žoge le 21-krat.

Da je ostal Manchester City neporažen v Madridu, je z izjemnim zadetkom v 67. minuti poskrbel Kevin de Bruyne. | Foto: Reuters Da je ostal Manchester City neporažen v Madridu, je z izjemnim zadetkom v 67. minuti poskrbel Kevin de Bruyne. Foto: Reuters

Z 12 zadetki ostaja prvi strelec lige prvakov, novo priložnost, da bi še izboljšal strelsko statistiko, pa bo imel prihodnjo sredo, ko se bosta City in Real pomerila še na Etihadu. Na tisti tekmi bo prisoten tudi njegov oče, ki pogosto obiskuje njegove tekme. Bo takrat skupaj z domačimi privrženci proslavljal napredovanje v veliki finale?

Najbolj vroči napadalec na svetu se je rodil v Angliji

Alf-Inge Haaland je branil barve Manchester Cityja med letoma 2000 in 2003. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alf-Inge Haaland je branil barve Manchester Cityja med letoma 2000 in 2003. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alf-Inge Haaland je velik del kariere preživel v Angliji. Ko je igral za Leeds United, je v omenjenem mestu na svet prijokal njegov sin Erling Braut, tako da je najbolj razigrani napadalec v zgodovini premier league v tej sezoni rojen na Otoku.

Alfie se je pozneje preselil v Manchester in tri sezone nastopal v dresu Cityja, to pa je ob vseh ponudbah, ki jih je bil lani deležen njegov sin Erling, zanj so se zanimali številni evropski velikani vse od Münchna pa do Madrida, tudi odločilo v prid, da se je iz Dortmunda odpravil prav k Cityju. Letos lahko bogatemu klubu iz Manchestra, ki ga že šest let vodi Josep Guardiola, pomaga do zgodovinskega dosežka.

City lahko osvoji trojno krono, prvič pa postane tudi evropski prvak. Po remiju v Madridu (1:1) so njegove možnosti za preboj v finale, ki bo 10. junija v Istanbulu, še toliko večje.

Samir Handanović Inter
Sportal Izkušeni Slovenec lovi zadnji vlak
Ne spreglejte