Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
15.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
SP 2022 v nogometu Katar 2022 navijači Haag argentinska nogometna reprezentanca nizozemska nogometna reprezentanca

Natisni članek

Petek, 9. 12. 2022, 15.30

1 leto, 7 mesecev

Marktweg v Haagu

Na oranžni ulici po kralju pričakujejo pokal za prvaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Pred prvenstvom smo vam pokazali posnetke z ene od ulic v Riu de Janeiru, ki so jo poslikali z motivi nogometa, brazilske reprezentance in zastave. Pred tekmo osmine finala SP v Katarju z Argentino so nekaj podobnega storili v Haagu na Nizozemskem. 

Sportal Naj ulica zaživi v barvah Brazilije in nogometa! #video
brazilski frizer zastave
Sportal Pričesko v barvah brazilske zastave, prosim! #video

oranžna ulica Haag | Foto: Reuters Foto: Reuters Prebivalci ulice Marktweg v Haagu so zagrizeni navijači domačega nogometnega kluba in nizozemske izbrane vrste. V petek zvečer bodo navijali za svoje ljubljence na tekmi osmine finala svetovnega prvenstva z Argentino. Da bi na domači ulici še izboljšali nogometno vzdušje, so na pobudo Dannyja van Dijka pročelja hiš oblekli v oranžne folije, čez cesto pa napeli vrvi ter nanje obesili oranžne zastave in nogomete žoge. 

"Oranžna ulica je znana po vsem svetu"

oranžna ulica Haag | Foto: Reuters Foto: Reuters "Želimo si, da bi se avtobus z nizozemsko reprezentanco zapeljal po naši ulici, nogometaši pa bi na njem visoko v zrak dvigali pokal za svetovnega prvaka," je svojo željo razkril van Dijk. Pred osmimi leti je bila Argentina sicer že prevelik zalogaj za Nizozemsko. Takrat v polfinalu. Ni prvič, da so Marktweg obarvali v oranžno. "Marsikdo obišče našo ulico. Med Nizozemci je že dobro znana. Oranžna ulica je znana po vsem svetu. Tukaj so bili kralj, župani, res vsi od A do Ž. Ampak krona vsega pa bi bila, če pridejo naši nogometaši s pokalom v rokah." Res se je lani med evropskim prvenstvom po Marktwegu sprehodil nizozemski kralj Viljem Aleksander

oranžna ulica Haag | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Napovedujem, da bomo zmagali s 3:1"

Na Marktwegu si bo skupaj tekmo ogledalo od 80 do 90 ljudi. "Če zmagamo, pa nato na zabavo pride vsa soseska, od 200 do 300 ljudi," je povedal Remon van Dijk. In njegova napoved? "Tekma bo težka, a napovedujem, da bomo zmagali s 3:1. Imam sicer čuden občutek. Mislim, da so možnosti 50:50, a bomo vseeno zmagali s 3:1. Pravim, da Messi ne bo pokazal ničesar. Naša obramba bo zanj prevelika ovira." Na stavnicah sicer Argentini kaže veliko bolje.

SP četrtfinale Argentina Nizozemska
Sportal Argentina spet po enajstmetrovkah izločila Nizozemce. Hrvati pa Brazilce.
Sportal Svetovno prvenstvo v nogometu Mačji Dol 2022 #video
Sportal Vinicius odgovarjal na vprašanja, nakar je na mizo skočil ... #video
Ne spreglejte