Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2011,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josep Guardiola Carles Puyol Neymar

Torek, 13. 12. 2011, 12.35

8 let

Guardiola: Prišli smo po svetovni naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Santos kot Barcelona sta v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva velika favorita in ju praktično vsi pričakujejo v finalu. Ta bi bil zaradi Lionela Messija in Neymarja tudi po okusu sladokuscev.

"Barcelona je najboljši klub na svetu. Če bom dobil priložnost in igral proti njej, potem bom zelo vesel, a jo bom tudi skušal premagati," pravi 19-letni brazilski zvezdnik Neymar, ki ga lovijo vsi veliki klubi sveta. Ko je že kazalo, da bo v prihodnje postal član Barceloninega velikega tekmeca Reala, pa je podaljšal pogodbo s Santosom do leta 2014. Neymarja že zdaj kujejo v zvezde in ga primerjajo tako z Messijem kot tudi z Zicom, Rivelinom in Francozom Zinedinom Zidanom. "Njegova nadarjenost je neverjetna," pravi Santosov trener Muricy Ramalho, ki ima v svoji ekipi še nekaj izvrstnih nogometašev, vključno z Gansom, Danilom, Evropi bolj znanim Elanom in drugimi.

Kljub nadarjenosti v brazilskem moštvu pa je katalonski velikan vseeno prvi favorit za končno zmago. "Svojim fantom dajem toliko prostega časa kot lahko, saj si želim, da so sproščeni. Nočemo, da bi jih prizadela utrujenost s prejšnjih tekem. Morajo biti osredotočeni, na Japonsko smo prišli postat svetovni prvaki," je odločen trener Barce Josep Guardiola, branilec Carles Puyol pa dodaja: "Zelo smo samozavestni po sobotni zmagi nad Realom, prav tako pa smo tudi zelo motivirani. Ne bo lahko osvojiti tega turnirja. Vedno je težko."

Katalonci že imajo grenki izkušnji z Brazilci v finalu tega tekmovanja, leta 2006 jih je z 1:0 porazil Internacional, leta 1992 pa Sao Paulo z 2:1. Barcelona bo sicer na klubskem SP (vključno z njegovim predhodnikom medcelinskim pokalom) nastopila četrtič (doslej ima eno zmago iz leta 2009 proti Estudiantesu), Santos pa tretjič. Prva nastopa in tudi prvi zmagi je dosegel že v precej oddaljenih letih 1962 in 1963.

Ne spreglejte