Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2018,
10.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,01

Natisni članek

Pep Guardiola Basel Manchester City Juventus Tottenham UEFA liga prvakov

Torek, 13. 2. 2018, 10.00

12 mesecev

Napoved prvih tekem osmine finale lige prvakov v Baslu in Torinu

Guardiola o pismu Čeferinu ni želel govoriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,01
Josep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po več kot dveh mesecih premora se na spored vrača nogometna liga prvakov. Boji za mesta v četrtfinalu se bodo danes začeli v Baslu in Torinu.

Manchester City, ki po navajanju nogometnega observatorija CIES trenutno razpolaga z najdražjo ekipo v zgodovini nogometa (878 milijonov evrov), v angleškem prvenstvu nima prave konkurence, zato lahko praktično vse misli in moči preusmeri v ligo prvakov.

Cilj je bolje kot v pretekli sezoni

Manchester City je v pretekli sezoni moral na tej stopnički priznati premoč Monacu. | Foto: Reuters Manchester City je v pretekli sezoni moral na tej stopnički priznati premoč Monacu. Foto: Reuters "Naš cilj je, da smo boljši kot v pretekli sezoni. Torej se moramo uvrstiti vsaj med osem najboljših," je pred spopadom z Baslom zadržan trener Pep Guardiola. Ta je v pretekli sezoni izpadel že v osmini finala. Takrat so bili za sinjemodre premočni Monačani, a po vseh dodatnih zapravljenih milijonih se zdi, da bi City v tej sezoni lahko šel daleč. Tudi dlje od četrtfinala.

A Katalonec na klopi bogatega Cityja opozarja. "Basel je ekipa, ki se zelo organizirano brani s petimi igralci v zadnji vrsti. Imajo odličen protinapad, zato sem svoje izbrance opozoril, da ne bo lahko, sploh pa ne pred njihovimi navijači," je tekmecu nekaj besed še namenil nekdanji trener Barcelona in Bayerna.

Uefa in Čeferin prejela pismo

Še bolj redkobeseden je bil, ko je beseda nanesla na poziv Evropski nogometni zvezi (Uefa), naj sodniki ustrezno kaznujejo igralce, ki grdo, da ne rečemo namerno in škodoželjno, štartajo na nasprotnika.

Sinjemodri so na Uefo, katere "poveljnik" je Slovenec Aleksander Čeferin, poslali zapis, ki opozarja, da sodniki nimajo naloge le soditi. | Foto: Sinjemodri so na Uefo, katere "poveljnik" je Slovenec Aleksander Čeferin, poslali zapis, ki opozarja, da sodniki nimajo naloge le soditi. "Evropske sodnike prosimo, da odigrajo svoj del in pomagajo ohraniti nogometno sliko tako, kot je zdaj. Njihova naloga ni le sojenje, pač pa tudi skrb za varnost igralcev. Nogometaše morajo zaščititi pred nevarnimi štarti in grobijane primerno kaznovati," je City med drugim v uradnem pismu nagovoril  Uefo. Guardiola je le dodal, da je o tem že govoril in da se že ve, kaj si o vsem skupaj misli.

City bo lahko računal tudi na nemškega reprezentanta Leroya Saneja, ki je bil v zadnjih tednih odsoten ravno zaradi ostrega prekrška Joeja Bennetta, člana Cardiff Cityja.

Basel – Man City

Tekma se bo začela ob 20.45 na štadionu St. Jakob-Park v Baslu; sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Basel: Vaclik; Lacroix, Suchý, Balanta; Lang, Frei (Zuffi), Xhaka, Petretta; Elyounoussi, Van Wolfswinkel, Oberlin
Manjka: Vailati
Vprašljiva: Balanta, Zuffi

Man. City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko; Fernandinho, Bernardo Silva, David Silva, De Bruyne, Sterling; Agüero
Manjkata: Mendy, Gabriel Jesus

Liga prvakov osmina finala Basel Manchester City | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Vroči Kane napada granitno obrambo

Lanski finalist Juventus se bo moral za preboj za med osem najboljših udariti z v zadnjem času zelo poskočnim Tottenhamom, ki je nazadnje izgubil sredi decembra (City 1:4, op. p.).

Spursi so na čelu z enim najbolj vročih napadalcev na svetu Harryjem Kanom v desetih dneh premagali Arsenal in Manchester United ter remizirali z Liverpoolom, kar le dokazuje, da so Londončani nared za spopad s Torinčani. 

Harry Kane in Tottenham v zadnjem času blestita. Trpeli so tudi velikani, kot so United, Arsenal in Liverpool. | Foto: Reuters Harry Kane in Tottenham v zadnjem času blestita. Trpeli so tudi velikani, kot so United, Arsenal in Liverpool. Foto: Reuters

"Vemo, kdo in kaj je Juventus. Dvakrat je bil v finalu lige prvakov v zadnjih treh letih, a imamo dober načrt. Videli bomo, ali smo dovolj zreli. Morali bomo biti agresivni, pogumni in spoštovati nasprotnika," pred večerno tekmo razmišlja trener Tottenhama Mauro Pochettino.

Juventus v formi, a glavni načrt je znan

Massimiliano Allegri pravi, da je prvi načrt stare dame ne prejeti zadetka. | Foto: Reuters Massimiliano Allegri pravi, da je prvi načrt stare dame ne prejeti zadetka. Foto: Reuters V vrhunski formi je tudi italijanski prvak, ki je na zadnjih 16 tekmah nabral kar 14 zmag in le dvakrat remiziral. Verjeli ali ne, na teh tekmah je prejel le en zadetek, kar dokazuje, kako težko je prebiti obrambno dovršenih Italijanov.

"Naš prvi načrt je ne prejeti zadetka, a tudi 0:0 ne bo dober rezultat pred povratnim obračunom," na načrt opozarja trener Juventusa Massimiliano Allegri.

"Tottenham ima štiri nogometaše z odličnimi individualnimi sposobnostmi. Morali bomo biti zelo tehnični, saj v fizičnem smislu z Londončani ne moremo tekmovati," je dodal italijanski strokovnjak, ki bo zelo pogrešal argentinskega zvezdnika Pauloja Dybalo, medtem ko pri gostih manjka le branilec Toby Alderweireld.

Juventus – Tottenham

Tekma se bo začela ob 20.45 na Allianz štadionu v Torinu;  sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Juventus: Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Sturaro; Douglas Costa, Higuaín, Mandžukić;
Manjkajo: Cuadrado, Matuidi, Höwedes, Dybala, Barzagli, Lichtsteiner

Tottenham: Lloris; Trippier, Sánchez, Vertonghen; Son, Dembélé, Dier, Davies; Eriksen, Alli; Kane
Manjka: Alderweireld

Ne spreglejte