Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 10. 2015,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München Arsenal Arsene Wenger Manuel Neuer Petr Čech

Sreda, 21. 10. 2015, 10.15

8 let

Guardiola ne ve, zakaj je izgubil: To je skrivnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bayern v tej sezoni ni več nepremagljiv. Arsenal ga je ugnal v Londonu in se vrnil v igro za napredovanje v skupini F lige prvakov. Trener nemškega prvaka Josep Guardiola se je po tekmi čudil.

Arsenal je premagal nemškega prvaka z 2:0 in dokazal, da so tudi Guardiolovi zvezdniki le iz mesa in krvi. Bayern je bil podjetnejši, žoga je v nogah njegovih igralcev krožila 69 odstotkov dvoboja, večkrat je tudi udaril proti vratom (22:13 v strelih na vrata), izvajal več kotov (11:5) in opravil neprimerno več podaj (708:204). Vse to pa mu ni pomagalo do zmage. Na koncu je izgubil z 0:2, kar je bil njegov prvi poraz v tej sezoni, v kateri v nemškem prvenstvu v uvodnih devetih nastopih sploh še ni izgubil točke.

Wenger: Čech nas je reševal

Francoski strateg Arsene Wenger, ki sedi na klopi topničarjev že 19 let, si je po zmagi nad Bayernom oddahnil, saj so se Londončani priključili boju (vsaj) za drugo mesto v skupini F.

"Bayernu smo v zadnji tretjini tekme pokvarili načrte s protinapadi. Nujno smo potrebovali zmago in jo dosegli na discipliniran način. Izpostavil bi Petra Čecha, ki nas je reševal na tekmi," je poudaril odlične obrambe izkušenega češkega vratarja, ki je ustavil vse nevarne poskuse Bayernovih igralcev.

Neuer najprej navdušil, nato šokiral

Manuel Neuer, ki je bil lani izbran za najboljšega vratarja na svetu, je v prvem polčasu ustavil strel Thea Walcotta. Ko so bili gledalci na štadionu Emirates, podobno velja tudi za tiste, ki so dvoboj spremljali pred zaslonom, prepričani, da bo Arsenal dosegel zadetek, je spretni Nemec z izjemnim posredovanjem preprečil veselje topničarjev.

Če je vratar Bayerna v prvem delu navdušil s prekrasno obrambo, pa je v drugem polčasu storil nerazumljivo napako, ki je Bavarce stala boljši rezultat. V 77. minuti je napačno ocenil let žoge. Španec Santi Cazorla je poslal visok predložek v kazenski prostor Bayerna, Neuer se je pogumno pognal z golove črte in želel žogo izbiti, a jo je zgrešil. Do nje se je dokopal Olivier Giroud in jo z glavo, nato pa še z roko potisnil v mrežo, sodnik pa je takoj pokazal na sredino, tako da se je lahko začelo slavje na Otoku.

"V prvem polčasu je bil Neuer odličen. Nikoli nisem kritiziral igralca in njegove odločitve, ki se je izkazala za pravilno ali nepravilno. To je nogomet. Nismo izgubili zaradi Neuerja. V drugem delu smo igrali dobro vse do trenutka, ko smo prejeli zadetek. Ponosen sem na izbrance, igrali so z veliko poguma. Napadali smo, imeli priložnosti in nadzorovali srečanje, a nismo zadeli v polno. Arsenal pač je," je trener Bayerna Josep Guardiola potolažil prvega vratarja elfa, saj ga ni proglasil za dežurnega krivca. V sodnikovem podaljšku je upe gostov na izenačenje pokopal Mesut Özil, Kataloncu na klopi bavarskega velikana pa ni bilo najbolj jasno, kako so lahko njegovi varovanci po tako dobri predstavi ostali brez točk. "Ne najdem pravega razloga, zakaj smo izgubili. To je skrivnost," Guardiola ni našel pravega pojasnila za izrazito neugoden rezultat in poraz, s katerim so prekinili niz dvanajstih zaporednih zmag v različnih tekmovanjih.

Ne spreglejte